قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۳ و ۴۲ دقیقه بامداد روز سهشنبه به وقت گرینویچ با ۲۹ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش به ۶۸ دلار و ۹۲ سنت برای هر بشکه رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۳ و ۴۲ دقیقه بامداد روز سهشنبه به وقت گرینویچ با ۲۹ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش به ۶۸ دلار و ۹۲ سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با ۳۵ سنت یا ۰.۵ درصد کاهش، ۶۶ دلار و ۶۳ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
هر دو شاخص نفتی در جلسه معاملاتی پیشین بیش از یک دلار کاهش یافته بودند.
بر اساس ارزیابی تحلیلگران، موضع ملایمتر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در قبال تحریمهای نفتی روسیه سبب کاهش نگرانیها درباره کمبود عرضه شده است؛ هرچند طرح تعرفهای وی همچنان فشارهای اقتصادی را افزایش میدهد.
قیمت نفت که پیشتر با انتشار اخبار مربوط به تحریمهای احتمالی افزایش یافته بود، پس از اعلام ضربالاجل ۵۰ روزه کاهش یافت؛ موضوعی که امیدهایی را برای اجتناب از تحریمها ایجاد کرد و سبب شد معاملهگران درباره احتمال اعمال تعرفههای سنگین از سوی واشینگتن بر کشورهایی که به تجارت با روسیه ادامه میدهند، تأمل کنند.
تحلیلگران بانک آیانجی (ING) اعلام کردند که در صورت اجرای تحریمهای پیشنهادی از سوی ترامپ، چشمانداز بازار نفت بهطور قابل توجهی تغییر خواهد کرد.
بر اساس این تحلیل، چین، هند و ترکیه بهعنوان بزرگترین خریداران نفت خام روسیه، باید مزایای خرید نفت با تخفیف را در برابر هزینههای صادراتی خود به ایالات متحده آمریکا بسنجند.
ترامپ روز دوشنبه (۲۳ تیر) اعلام کرد که بستهای تازه از سلاحهای پیشرفته برای اوکراین ارسال خواهد شد و روز شنبه (۲۱ تیر) هم اعلام کرده بود از یکم ماه اوت (دهم مرداد)، تعرفهای ۳۰ درصدی بر بیشتر واردات از اتحادیه اروپا و مکزیک اعمال خواهد کرد؛ اقدامی که با هشدارهای مشابه برای دیگر کشورها همراه شده است.
تحلیلگران هشدار دادهاند که اعمال تعرفهها میتواند رشد اقتصادی جهانی را کاهش دهد؛ موضوعی که به افت تقاضای جهانی سوخت و کاهش بیشتر قیمت نفت منجر خواهد شد.
در همین حال بر اساس گزارش ریانووستی، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حاشیه سمینار بینالمللی دوسالانه این سازمان اعلام کرد که تقاضای نفت در سه ماه سوم سال جاری میلادی مطلوب خواهد بود و این موضوع سبب حفظ تعادل بازار در کوتاهمدت خواهد شد.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس نیز روز دوشنبه با اشاره به اختلالهای احتمالی در عرضه، کاهش موجودی نفت در کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (اوئیسیدی) و محدودیتهای تولید در روسیه، چشمانداز قیمت نفت خود را برای نیمه دوم سال ۲۰۲۵ افزایش داد.