معاونت علمی ریاست جمهوری به منظور تقویت زیرساختهای پردازشی شرکتهای فعال در هوش مصنوعی، پرداخت یارانه برای بهرهبرداری از این زیرساختها را ادامه میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان، هدف از این اقدام را حمایت از بخش خصوصی ارائهدهنده خدمات پردازشی و شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی بیان کرد و با اشاره به اهمیت پردازندههای گرافیکی (GPU) در توسعه هوش مصنوعی، گفت: توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیازمند پردازش حجم عظیمی از دادههاست و پردازندههای گرافیکی به دلیل ساختار موازی خود، قابلیت پردازش همزمان تعداد زیادی از دادهها را دارند و از شاخصهای کلیدی در سنجش سطح توسعه هوش مصنوعی در یک کشور محسوب میشوند.
عبدالحسن بهرامی با اشاره به چالشهای شرکتهای دانشبنیان و مجموعههای نوپا در تأمین زیرساختهای پردازشی به دلیل هزینههای بالا، اظهار داشت: معاونت علمی با ایجاد سازوکارهای حمایتی و قانونی، از شرکتهای دانشبنیان برای استفاده از زیرساختهای پردازشی موجود در کشور حمایت میکند.
رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان با تأکید بر هدفمندسازی ارائه یارانه و تمرکز بر فعالیتهای پژوهشی و گسترش فناوریهای نوین هوش مصنوعی،اضافه کرد: برای تشویق شرکتها به ارائه گزارش مصرف پردازندههای گرافیکی و افزایش بازده مصرف، در صورت ارائه نکردن این گزارش، از مقدار یارانه تخصیص یافته کاسته خواهد شد. این اقدام با هدف افزایش کارایی و بهبود کیفیت خدمات به شرکتهای دانشبنیان صورت میگیرد.
بهرامی همچنین از شفافسازی و نظارت بهینه بر ارائه و دریافت خدمات پردازشی خبر داد و گفت: در دوره جدید تلاش شد با شفافسازی و نظارت بهینه بر ارائه و دریافت خدمات پردازشی، کیفیت و اثربخشی این برنامه حمایتی ارتقا یابد. شرکتهای ارائه دهنده خدمات پردازشی مشخص کردهاند چه نوع زیرساخت پردازنده گرافیکی در اختیار دارند و به طور دقیق چه شرکت دانشبنیانی و در چه حجمی و با چه هدفی خدمت ارائه شده است.
وی خاطرنشان کرد: سازوکار و درخواستهای پشتیبانی همانند گذشته از طریق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری بررسی و اجرا خواهد شد و از بخش خصوصی نیز که با سرمایهگذاری این زیرساخت را ایجاد و خدمات با کیفیت به شرکتها ارائه میدهند قدردانی میکنیم.