گروههای آسیب پذیر مانند کودکان، سالمندان، بیماران و بانوان باردار باید با نوشیدن مقادیر مناسب مایعات و قرار نگرفتن در معرض آفتاب در ساعات اوج گرما از گرمازدگی پیشگیری کنند.
دکتر سیدمهدی سلیمانی با بیان اینکه گرمازدگی سبب احساس خستگی، حالت تهوع و کم اشتهایی میشود، افزود: استفاده از عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب، کلاههای لبه دار و بزرگ و راه رفتن در سایه برای پیشگیری از حالت گرمازدگی توصیه میشود.
وی با اشاره به خودداری از پرخوری و یا استفاده از غذاهای پرچرب در روزهای گرم تابستان، تاکید کرد: خوردن غذا در حجم کم و وعدههای بیشتر، استفاده از سبزیها و میوههای تازه و نوشیدن مایعات به ویژه آب سبب حفظ سلامت انسان میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به مادران توصیه کرد: تا حد امکان از قرار دادن شیرخواران و کودکان در مقابل آفتاب تابستانی به ویژه در ظهرها و اوج گرما خودداری کرده و در صورت ضرورت، از کرم ضد آفتاب ویژه کودکان به ویژه برای مناطقی از بدن که در معرض نور خورشید است استفاده کنند.
دکتر سلیمانی با بیان اینکه نوشیدن ۸ لیوان آب در روز برای بزرگسالان ضروری است، افزود: در صورت قرار گرفتن طولانی مدت در گرما، نوشیدن آب حاوی چند قطره آبلیمو و کمی نمک در بهبود و یا جلوگیری از گرمازدگی موثر است.
وی با تاکید بر لزوم درمان گرما زدگی به دلیل خطر آسیب به مغز و ارگانهای حیاتی بدن و حتی مرگ، گفت: فرد گرمازده علائم شایعی مانند گیجی، حالت تهوع، بی حالی، رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی، تعریق، گرفتگی عضلانی و تپش قلب شدید دارد که باید پس از کمک به وی برای پایین آوردن دمای بدن و نوشیدن تدریجی مایعات، در صورت نیاز به مراکز درمانی مراجعه کند.