مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی از توسعه سامانههای پیشآگاهی و اجرای پروژههای تخصصی برای مقابله علمی با آفات در باغات استان خبر داد.
فرشته صادقینسب، با اشاره به اهمیت مدیریت نوین آفات در شرایط تغییرات اقلیمی، گفت:در سالهای اخیر با توجه به تغییر رفتار آفات ناشی از تغییرات اقلیمی و در راستای سیاستهای سازمان حفظ نباتات کشور، برنامهریزی دقیقی برای بهکارگیری فناوریهای نوین در زمینه پیشآگاهی و مبارزه هدفمند با آفات در استان انجام شده است.
وی افزود: تاکنون ۱۴ دستگاه پایش دادههای هواشناسی شامل دیتالاگر و تریلاگر در مناطق مختلف استان نصب شده است که اطلاعات دما و رطوبت را به صورت لحظهای به سامانه پیشآگاهی سازمان حفظ نباتات ارسال میکنند. این دادهها در مدلهای پیشبینی علمی قرار گرفته و زمان مناسب مبارزه با آفات از طریق پیامک به کارشناسان مربوطه اطلاعرسانی میشود.
صادقینسب با اشاره به مشارکت بخش غیردولتی در اجرای طرحهای پیشآگاهی اظهار داشت: در سال جاری، با تخصیص اعتبار از سوی سازمان حفظ نباتات، ۱۰ قرارداد خرید خدمات کارشناسی با کلینیکهای گیاهپزشکی منعقد شده که ۳۶ کارشناس فعال در بخش خصوصی در قالب آنها به ایجاد ۲۹۱ ایستگاه پیشآگاهی و نظارت مستمر بر باغات و مزارع مشغول هستند.
به گفته وی، در راستای اجرای این برنامهها، ۵ پروژه پیشآگاهی برای آفات مهمی مانند کرم سیب و کرم خوشهخوار انگور در شهرستانهای ارومیه، سلماس، مهاباد و میاندوآب راهاندازی شده و همچنین دو پروژه الگویی برای مقابله با آفات کرم آلو و زنجره مو در ارومیه در حال اجراست.
مدیر حفظ نباتات استان در ادامه خاطرنشان کرد: هدف اصلی از اجرای این پروژهها، تعیین دقیق زمان مبارزه با آفات بر اساس نیازهای حرارتی آنها، افزایش دقت در مدیریت آفات، کاهش مصرف سموم و در نهایت ارتقاء سطح آگاهی بهرهبرداران از طریق برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویجی است.
صادقینسب در پایان تأکید کرد:حفظ سلامت محصولات، کاهش خسارات ناشی از آفات، و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست، از مهمترین اولویتهای این مدیریت در اجرای برنامههای پیشآگاهی و مبارزه اصولی با آفات بهشمار میرود.