برداشت شیره گیاه باریجه از مرتع چاه گنجی نیشابور یکی از موفق ترین طرح های مرتعی در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نیشابور گفت: مراتع یکی از مهمترین و با ارزشترین منابع ملی کشور است که بهره برداری اصولی و صحیح همراه با اجرای عملیات اصلاح و احیاء آنها می تواند نقش اساسی در حفظ منابع خاک، آب و همچنین تامین امنیت غذایی و بهره برداری اقتصادی داشته باشد.
هادی آزادروح با بیان اینکه یکی از تولیدات مهم مراتع، گیاهان دارویی است، افزود: مرتع چاه گنجی دارای نعمت خدادادی و ارزشمند گیاه باریجه است که بهره برداری آن در چار چوب مسایل فنی در طرح مرتعداری موجب شده هر ساله شاهد افزایش پایه های این گونه در مرتع باشیم.
وی ادامه داد: امسال بهره برداری از گیاه باریجه در مرتع چاه گنجی نیشابور در وسعت ۲۹۷ هکتار اجرا شد و حدود ۵۰۰۰ کیلوگرم شیره باریجه استحصال شد.
آزادروح گفت: ارزش اقتصادی این طرح بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال برآورد می شود و نقش مهمی در اقتصاد منطقه دارد.
وی تصریح کرد: رعایت نکات فنی و بهره برداری اصولی و توجه ویژه به احیا و اصلاح مرتع موجب شد این طرح به عنوان نمونه کشوری در سال ۱۴۰۴ انتخاب شود.