حذف آرد ۱۸ درصد از شبکه توزیع خراسان جنوبی
برای توسعه نان سالم و ارتقای کیفیت تغذیه مردم، آرد ۱۸ درصد از شبکه توزیع خراسان جنوبی حذف شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی گفت: این اقدام بهدلیل ارزش تغذیهای پایین این نوع آرد انجام شده است.
سید علی حسینینسب افزود: هم اکنون ۳۴ واحد نانوایی نان کامل و یک کارخانه تولید آرد کامل در استان فعال است و در ۱۰ ماهه گذشته، ۲۲۲ میلیون قرص نان از طریق نانوایان شهری و روستایی استان به شهروندان عرضه شده است.
وی گفت:در ۱۰ ماهه امسال پنجهزار و ۹۲۷ مورد بررسی ظاهری گندم وارده و صادره، ۴۴ آزمون شیمیایی و رئولوژیکی گندم وارده و چهارهزار و ۹۴ مورد بررسی ظاهری گندم فصل خرید انجام شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی به اهمیت کنترل کیفی آرد هم اشاره کرد و گفت: در ۱۰ ماهه امسال ۱۱۳ مورد آزمون نان، ۱۴۸ آزمون آرد کارخانجات و ۵۳ بازدید از کارخانجات آردسازی انجام شده است.
سید علی حسینینسب افزود: در کنار این اقدامات، ۹۸ مورد پایش مراکز ذخیرهسازی گندم و برنج انجام شده تا سلامت ذخایر و کیفیت نگهداری تضمین شود و هدف از این اقدامات، ارتقای کیفیت آرد و نان و صیانت از امنیت غذایی مردم بوده است.
وی از امکان خرید آرد نانوایان از تمامی کارخانجات آردسازی استان بهعنوان یکی دیگر از اقدامات مؤثر یاد کرد و گفت: این اقدام موجب افزایش حق انتخاب نانوایان، ایجاد رقابت سالم و بهبود کیفیت آرد شده و کارخانجات ایثار، پیشگام و سرآمد بهعنوان ظرفیتهای شاخص استان نقش مهمی در تولید آرد کامل ایفا میکنند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان جنوبی با بیان اینکه حمایت از کشاورزان بهعنوان نخستین حلقه زنجیره امنیت غذایی در اولویت قرار دارد، افزود: در ۱۰ ماه گذشته ۱۳ هزار و ۸۶۶ تن گندم بهصورت خرید تضمینی از کشاورزان استان خریداری شده که نقش مهمی در حمایت از تولید داخلی و پایداری معیشت کشاورزان داشته است.
حسینینسب افزود: از ابتدای سال جاری بهمنظور تقویت ذخایر راهبردی و اطمینان از تأمین مستمر کالاهای اساسی، ۹۱ هزار و ۵۰۰ تن گندم، یکهزار و ۲۶۰ تن برنج، ۲۵۰ تن شکر و ۱۶۸ تن روغن وارد استان شده است.