رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: بر اساس آخرین برآوردها، امسال بیش از ۱۱۰ هکتار آببندان در استان لایروبی شدهاست.
وی افزود: با توجه به تاکید استاندار گیلان در شورای حفاظت آب و بر اساس منابع اعتباری، لایروبی آببندانها در سال جاری آغاز شد و تا به امروز بیش از ۱۱۰ هکتار آببندان در حوزه جهاد لایروبی شد و در مرحله آبگیری قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه همچنین ۱۴۰ هکتار در مرحله انجام لایروبی و بازسازی مرمت قرار دارد که پیشرفت آنها ۳۰ تا بیش از ۷۰ درصد گزارش شدهاست گفت: بر اساس تعهدات امسال، باید ۲۵۰ هکتار از آببندانهای استان برای ذخیرهسازی آب لایروبی شود.
لایروبی، استخراج یا انتقال و جا به جایی خاک یا سنگ از دل دریا یا رودخانه است که برای افزایش عمق آب صورت میگیرد؛ در گیلان، لایروبی آب بندانها برای افزایش آب درون آنها برای سالهای زراعی خشک صورت میگیرد تا در صورت کاهش آب ورودی از سدها به زمینهای کشاورزی، کشاورزان بتوانند از آب ذخیره شده در آب بندانها برای زمینهای خود استفاده کنند.