ابتلای ۱۵ نفر به تب کریمه کنگو
معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید، امسال ۱۵ نفر در ایران به تب کریمه کنگو مبتلا شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمود نبوی از مردم خواست هنگام خرید گوشت به مُهر تأیید دامپزشکی روی کشتارها دقت و 24 ساعت گوشت نذری را در یخچال نگهداری کنند.
وی در رابطه با آخرین وضعیت ویروس تب کریمه کنگو در کشور گفت : امسال 15 نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و چهار مورد فوتی در استان های مازندران ، کرمان ، کرمانشاه و خراسان رضوی گزارش شده است.
نبوی افزود : پارسال 39 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گزارش شده بود که 6 مورد آن فوت کردند.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در مورد اقدامات انجام شده درباره کنترل بیماری تب کریمه کنگو گفت: سالی دو بار در مناطقی که حساستر هستند آغل دامها از طریق سازمان دامپزشکی سمپاشی می شوند و همین طور سعی شده است از واردات دام به کشور که عمدتاً از مرزهای شرقی کشور صورت می گیرد جلوگیری شود .
نبوی افزود: هشت کشتارگاه صنعتی در محدوده استان سیستان و بلوچستان ساخته شده است و از افرادی که در کشتارگاه ها کار می کنند خواسته ایم از وسایل حفاظتی مثل ماسک ، دستکش و چکمه استفاده کنند و کشتار را به مدت 24 ساعت در یخچال و در دمای هشت تا چهاردرجه نگهداری کنند تا احتمال انتقال بیماری تب کریمه کنگو کمتر باشد.
وی گفت: البته شش ساعت نگهداری کشتار در یخچال کافی است اما طی این 24 ساعت علاوه بر ویروس کریمه کنگو سایر آلودگیها هم از بین میرود.
نبوی با بیان اینکه عامل انتقال بیماری تب کریمه کنگو کنه ها هستند که ویروس آن به مدت یک تا دو هفته در بدن دام باقی می ماند به مردم توصیه کرد که از کشتار مورد تایید سازمان دامپزشکی استفاده و یا دام خود را از میادینی که دامپزشکی آن ها را تایید می کند تهیه کنند.