پس از محکوميت ارتش ميانمار به جرم نسل کشي از سوي سازمان ملل؛
رهبران روهینگیا مجازات عاملان نسلکشی مسلمانان میانمار را خواستار شدند
در پی اتهام "نسلکشی" سازمان ملل متحد به ارتش میانمار بر ضد اقلیت مسلمانان روهینگیا، رهبران این اقلیت مسلمان که از بیم جان خود به بنگلادش پناه برده اند، از سازمان ملل متحد اجرای عدالت را خواستار شدند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه، در پی اتهام "نسلکشی" سازمان ملل متحد به ارتش میانمار بر ضد اقلیت مسلمانان روهینگیا، رهبران این اقلیت مسلمان که از بیم جان خود به بنگلادش پناه برده اند، از سازمان ملل متحد اجرای عدالت را خواستار شدند.
یک روز پس از انتشار گزارش سازمان ملل متحد که در آن ارتش میانمار به "نسلکشی" بر ضد اقلیت مسلمان این کشور متهم شده است، مسئولان اقلیت روهینگیا مستقر در بنگلادش از سازمان ملل متحد خواستند اطمینان حاصل کند که ژنرالهای ارتش میانمار که در ارتکاب خشونت و جنایت بر ضد مسلمانان این کشور دست داشته اند، محاکمه و مجازات شوند.
هیئت حقیقت یاب سازمان ملل متحد درباره میانمار، پس از تحقیقات گسترده و طولانی روز دوشنبه خواستار آن شد که چند تن از مسئولان بلندپایه نظامی میانمار به اتهام "نسلکشی ، جنایت بر ضد بشریت و جنایات جنگی بر ضد روهینگیا" محاکمه و مجازات شوند. تجاوز، آزار و اذیت، اعدامهای فراقضایی، تخریب و آتش زدن روستاهای مسلمان نشین از جمله جنایاتی است که ارتش میانمار بر ضد مسلمانان این کشور مرتکب شده است. با این حال مقامات سیاسی و نظامی میانمار اتهام پاکسازی نژادی را بر ضد مسلمانان روهینگیا رد می کنند و اعدامهای خودسرانه غیرنظامیان مسلمان را به گردن نمی گیرند. دولت میانمار مدعی است هدف از عملیات ارتش از بین بردن افراط گرایان روهینگیا بوده که سال دو هزار و شانزده به برخی مواضع و اهداف دولتی حمله کردند.
عبدالغفور از مسئولان اقلیت روهینگیا میانمار در گفتگوی تلفنی از اردوگاه آوارگان جنوب بنگلادش، اعلام کرد سازمان ملل متحد باید اطمینان حاصل کند که عدالت درباره مسلمانان روهینگیا به اجرا گذاشته خواهد شد و عاملان جنایات ارتکابی بر ضد مسلمان میانمار مجازات خواهند شد.
عبدالغفور تاکید کرد فرماندهان ارتش میانمار که به جنایت بر ضد روهینگیا متهم شده اند باید در دیوان کیفری بین المللی به اتهامات خود پاسخ گویند.
آوارگان مسلمان میانماری مستقر در اردوگاههای جنوب بنگلادش نیز روز شنبه با برپایی تظاهرات گسترده از سازمان ملل متحد خواستند عدالت را درباره آنها به اجرا گذارد.
بازرسان سازمان ملل متحد نیز از شورای امنیت خواسته اند وضعیت مسلمانان میانمار را در دیوان کیفری بین المللی پیگیری کند یا این که یک دادگاه بین المللی ویژه برای این پرونده تشکیل دهد درست همان کاری که در خصوص جنایات صورت گرفته در رواندا یا یوگسلاوی سابق صورت گرفت.
دیل محمد نیز که یکی دیگر از رهبران روهینگیا مستقر در منطقه کاکس بازار در جنوب بنگلادش است گفت یک سال طول کشید تا سازمان ملل متحد به این نتیجه رسید. اما کارهای زیاد دیگری است که باید خیلی سریع انجام شود تا ما بتوانیم در امنیت و با حفظ کرامت خود به کشورمان بازگردیم.
وی در واقع به توافق نامه ای اشاره می کرد که بنگلادش و میانمار برای بازگرداندن آوارگان روهینگیایی امضا کرده اند.
پس از فرار صدها هزار روهینگیایی به بنگلادش ، دولت میانمار برای بازگشت آوارگان این کشور از بنگلادش اعلام آمادگی کرد و ژانویه گذشته نیز در همین راستا با دولت بنگلادش توافق نامه امضا کرد اما در حالی که نزدیک به هشت ماه از این تاریخ می گذرد این توافق نامه به اجرا گذاشته نشده و کمتر از دویست روهینگیایی از بنگلادش به کشورشان بازگشته اند.
سازمان ملل متحد جامعه مسلمانان روهینگیا را اقلیتی می داند که در جهان بیشتر از همه اقلیت ها محروم هستند. اعضای اقلیت مسلمان روهینگیا میانمار حتی اجازه ندارند ملیت این کشور را بگیرند و به علت عقاید و وابستگی های نژادی خود پیوسته با برخوردهای تبعیض آمیز و ظالمانه روبرو بوده اند.