رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: این سازمان، تامین بیش از ۱۰۰ نیاز پژوهشی و ۳ طرح را با تمرکز بر دانش نوین، به دانشگاه صنعتی شریف سپرده است.
وی ادامه داد: ایمیدرو با دانشگاه صنعتی شریف ۳ طرح پژوهشی تحت عنوان «شناسایی الزامات طراحی رویکردهای بهینه ارتقای اکوسیستم استارت اپی معدن و صنایع معدنی در ایران»، «تدوین نقشه راه معدن و صنایع معدنی تا افق ۲۰۵۰» و «کاربردهای فناوریهای برافکن در صنعت فولاد با تمرکز بر ۳ فناوری هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و چاپ سه بعدی» را در حال اجرا دارد.
حمایت از ۵۶۲ پایان نامه را در مقاطع تکمیلی
غریب پور گفت: رویکرد دیگر ایمیدرو، حمایت از پایان نامههای بخش معدن و صنایع معدنی است. ایمیدرو تاکنون ۵۶۲ پایان نامه را در مقاطع تکمیلی (ارشد و دکترا) را به ارزش ۳.۵ میلیارد تومان حمایت کرده است.
وی افزود: با توجه به بخش قابل توجهی از دانشجویان این دانشگاه شریف در مقاطع تکمیلی، این دانشگاه میتواند از این ظرفیت در دانشکدههای خود استفاده کند.
غریب پور اضافه کرد: با وجود اینکه در کشور، دانشگاههای برجسته و استادان و دانشمندان همتراز جهانی داریم، اما صنایع ما از نظر فناوری و دانش وابسته به خارج است به عنوان نمونه، در صنعت پتروشیمی به راکتورها، کمپرسورها و کوره ها، در صنعت سیمان به دانش فنی، کوره و در صنعت فولاد به الکترود گرافیتی و ماشین آلات ریخته گری وابسته ایم. در صنایع دیگر مانند مس و آلومینیوم به خارج وابسته ایم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: پیشتر با ایجاد مراکزی همچون مرکز هوشمندی و یونیدرو زمینه نهادسازی برای تقویت ارتباط دو بخش صنعت و دانشگاه، فراهم شده است امسال نیز در همین راستا، ایمینو به عنوان نخستین مرکز نوآوری معادن و صنایع معدنی ایران افتتاح شد.
وی با بیان اینکه با تقویت روابط دو سویه، فاصله دانشگاه و صنعت کاهش خواهد یافت، افزود: تفاهم نامههایی که با حوزههای مختلف دانشگاهها منعقد و اجرایی میشود، بخشی از مشکلات کنونی را برطرف میکند.
غریب پور معتقد است: دانشگاهها از ظرفیت بالایی برای توسعه روابط برخوردارند و ایمیدرو نیز قادر است با بهره گیری از جایگاه شرکتهای بزرگ معدنی و صنایع معدنی، به تعمیق ارتباط دو طرف کمک کند.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه در این سازمان فرآیندی تعریف کرده ایم که پژوهش، تقاضا محور شود، گفت: اگرچه انجام تحقیقات در دانشگاهها از نظر علمی میتواند مناسب باشد و باعث ارتقای سطح علمی ما در میان کشورها شود، اما مساله و نیاز کشور، تحقیقات کاربردی است به طوری که بتوان نیازهای صنعت را برطرف کرد.
وی ادامه داد: نگاه جزیرهای به دانشگاه و صنعت، همین مسیری است که پیش از این طی شده است. اما ایمیدرو، انجام بازنگری نقشه راه معدن و صنایع معدنی را با مطالعات تطبیقی در کشورهای توسعه یافته تا افق ۲۰۵۰ به دانشگاه صنعتی شریف سپرده است.
۸۵ میلیارد تومان قرارداد با دانشگاه ها
غریب پور با اشاره به اینکه ایمیدرو و شرکتهای تابعه طی سالهای ۹۸ و ۹۹، حدود ۸۵ میلیارد تومان قرارداد با دانشگاهها منعقد کرده است، گفت: تعداد این قراردادها، ۲۱۹ فقره شامل دانش فنی استحصال عناصر نادر خاکی و ساخت و تحقیقات در زمینه حفاریهای عمیق در کشور است.
وی افزود: از دیگر قراردادها، مدیریت پسماند واحدهای تابعه ایمیدرو، واکنش در شرایط اضطراری، کاهش گازهای گلخانه ای، ارائه دستگاه شبیه ساز رانندگی دامپتراک و مدل سرمایه گذاری در منطقه پارسیان و مطالعات و نحوه استحصال آبهای ژرف منطقه سنگان است.