پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامه ای مشترک با حضور معاون امور صنایع وزارت صمت و رئیس جهاد دانشگاهی به امضا رسید.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما، این تفاهم نامه بهمنظور ارتقای سطح فناوری تولیدات داخلی، بومی سازی فناورهای وارداتی، ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز در داخل کشور، افزایش توان فناورانه واحدهای صنعتی، تسهیل تولید و ایجاد زمینه جهش در تولید، افزایش نرخ بهرهوری و بهبود توسعه اقتصادی ملی کشور، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تسریع در انجام امور زیربنایی و تحقیقاتی و حضور فعال در عرصه خدمترسانی بوده است.
آقای مهدی صادقی نیارکی «معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت» و حمیدرضا طیبی «رئیس جهاد دانشگاهی» این تفاهم نامه را امضا کرده اند.
موضوع تفاهمنامه در خصوص، کسب فناوریهای پیشرفته مورد نیاز صنایع کشور، ارتقاء سطح فناوری تولیدات داخلی و افزایش کیفیت و بهرهوری واحدهای صنعتی در گروه کالایی منتخب، کمک به تدوین استراتژیهای توسعه فناوری در زنجیره صنایع مورد اولویت وزارت صمت، تحقیق و توسعه در راستای فناوریهای صنعتی نوظهور و توسعه توان صنعتی کشور در حوزه این فناوریها و برگزاری نشستهای کارشناسی و یا همایشهای علمی در راستای توسعه و تعمیق ساخت داخل و صادرات و تحقق جهش تولید است.
مدتزمان این تفاهمنامه از تاریخ امضای آن به مدت ۳ سال است که با توافق دو طرف قابل تمدید خواهد بود.
جهاد دانشگاهی در این تفاهم نامه تعهد کرده است که در راستای تحقیق و توسعه همکاری و مشارکت در حوزه تحقیق و توسعه و تدوین استراتژی در زنجیرههای مورد هدف و اولویتدار وزرات صمت گام بردارد.
تقویت و توسعه فعالیت واحدهای پژوهشی، دانش بنیان و واحدهای تحقیق و توسعه (R&D) در کسب فناوریهای مورد نیاز و برقراری ارتباط نظاممند و مسئله محور با مراکز تولیدی مورد توصیه وزارت صمت جهت تامین نیازهای فناورانه آنها از دیگر تعهدات انها خواهدبود.
انجام مطالعات لازم برای آینده پژوهی تولیدات صنعتی، شناسایی فناوریهای نوین و برنامه ریزی برای سرمایهگذاری و تولید آنها، توسعه وتعمیق ساخت داخل و ارتقای فناوری تولید نیمه صنعتی و صنعتی برخی از محصولات راهبردی و یا دارای فناورای پیشرفته مشارکت در طراحی و استقرار مدل چرخه مدیریت بهرهوری در بخش و حمایت از اقدامات عملیاتی برای ارتقای کیفیت محصولات اولویت دار، همکاری در تکمیل و راهاندازی طرحهای نیمه تمام پیشران و گلوگاهی و تکمیل و تقویت زنجیرههای ارزش صنایع پیشران نیز از تعهدات جهاد دانشگاهی خواهد بود.
همچنین تعهدات معاونت امور صنایع، حمایت از تولیدات جهاد دانشگاهی، جلب همکاری سرمایه گذاران بخش خصوصی، نهادهای عمومی غیر دولتی و سازمانهای توسعهای برای سرمایه گذاری در تولیدات فناورانه جهاد دانشگاهی، اعلام ظرفیتهای تولیدی و توانمندیهای صنعتی جهاد دانشگاهی به مراکز تولیدی، توسعهای، حمایتهای تعرفهای و سایرپشتیبانیها در حوزه تولیدات فناورانه و تجاری سازی شده است.
تحقیق و توسعه و کاربردی سازی آنها، اعلام فهرست اقلام و نیازهای اصلی کشور به جهاد دانشگاهی و اعلام ظرفیتهای موجود در جهت افزایش تولید و یا تعمیق ساخت داخل اقلام و نیازهای اصلی کشور بهمرسانی و هم افزایی بین ذینفعان درخصوص تحقیق و توسعه در راستای بکارگیری فناورهای برتر و نوظهور از دیگر تعهدات معاونت امور صنایع خواهد بود.