مواد لبنی باید پاستوریزه و دارای پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشند.
دکتر جاهدان ادامه داد: گاهی اوقات افراد سودجو به منظور پنهان کردن مشکلات شیر به آن جوش شیرین اضافه میکند تا لخته نشود.
محمدرضا جاهدان افزود: فراورده های لبنی به استثناء شیر استریل، باید در یخچال و دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد و یا فریزر نگهداری شود.
وی با بیان اینکه محصولات استیل شده را می توان قبل از باز شدن تا شش ماه در دمای محیط نگهداری کرد گفت: پس از باز شدن پاکت بایستی حتما در یخچال و در مدت ۷۲ ساعت مصرف شود.
دکتر جاهدان بیان کرد: شیر پاستوریزه در یخچال حدود دو تا سه روز قابل نگهداری است.
وی تاکید کرد: از جوشاندن شیر پاستوریزه به منظور تهیه ماست خودداری کنید زیرا مواد مغذی آن با جوشاندن از بین می رود.
نکات لازم در خصوص استفاده و نگهداری پنیر، خامه، کره و کشک
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: از خریدن پنیر تازه غیر پاستوریزه نیز باید پرهیز کرد.
وی افزود: خرید و مصرف پنیر، خامه و کره غیر پاستوریزه موجب بیماریهای مزمن و تب مالت می شود.
دکتر جاهدان گفت: کره پاستوریزه با بسته بندی سالم فقط به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است و برای نگهداری بیشتر باید فریز شود.
وی در خصوص نگهداری و استفاده از کشت هم گفت: هنگام خرید کشک مایع دقت کنید تا علائم کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد.