صفحه نخست

  • صفحه نخست

سیاسی

  • سیاسی
  • رهبری
  • انتخابات
  • عمومی
  • دولت
  • مجلس
  • شورای نگهبان
  • سیاست خارجی
  • امنیتی و دفاعی
  • احزاب و تشکلها
  • رسانه های بیگانه

اقتصادی

  • اقتصادی
  • اقتصادمقاومتی
  • معدن و صنایع معدنی
  • صنعت
  • کشاورزی،روستا و عشایر
  • بازاروتجارت
  • خودرو
  • بانک ، بیمه و بورس
  • مسکن
  • کسب و کار
  • آب و انرژی
  • گمرک،حمل و نقل و گردشگری
  • اقتصاد کلان

اجتماعی

  • اجتماعی
  • جامعه و شهری
  • محیط زیست
  • حقوقی و قضایی
  • عمومی
  • تعاون و اشتغال
  • انتظامی و حوادث

علمی و فرهنگی

  • علمی و فرهنگی
  • آموزش و پرورش
  • فضای مجازی
  • حماسه و ایثار
  • زنان و خانواده
  • آموزش عالی،دانشگاه
  • بهداشت وسلامت
  • کتاب و مطبوعات
  • معارف
  • حج و زیارت
  • میراث فرهنگی و صنایع دستی
  • راديو تلويزيون
  • فرهنگ وهنر
  • علم و فناوری
  • فرهنگ عمومی
  • انرژی هسته ای

استان ها

  • آذربایجان شرقی
  • آذربایجان غربی
  • اردبیل
  • البرز
  • اصفهان
  • ایلام
  • بوشهر
  • تهران
  • هرمزگان
  • چهارمحال و بختیاری
  • خراسان جنوبی
  • خراسان رضوی
  • خراسان شمالی
  • خوزستان
  • زنجان
  • سمنان
  • سیستان وبلوچستان
  • فارس
  • قزوین
  • قم
  • کردستان
  • کرمان
  • کرمانشاه
  • کهکیلویه و بویراحمد
  • گلستان
  • گیلان
  • لرستان
  • مازندران
  • مرکزی
  • همدان
  • یزد
  • کیش
  • مهاباد
  • آبادان

بین الملل

  • بین الملل

ورزشی

  • ورزشی
  • فوتبال و فوتسال
  • توپ و تور
  • کشتی و وزنه برداری
  • رزمی
  • پایه و آبی
  • جانبازان و معلولان
  • بانوان
  • ساير حوزه ها

عکس

  • عکس
  • خبری
  • مستند
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی

فیلم

  • فیلم
  • سیاسی
  • ورزشی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • اقتصادی
  • قلم دوربین
  • عمومی
  • پادکست
  • خبریکاتور
  • بدون تعارف

شهروندخبرنگار

  • شهروندخبرنگار
  • گزارش مردمی
  • پیگیری ها

صفحات داخلی

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • پیوندها
  • جستجو
  • آرشیو
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • نقشه سایت
  • خبرنامه
  • RSS
  • شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • صفحه نخست
    • صفحه نخست
  • سیاسی
    • سیاسی
    • رهبری
    • انتخابات
    • عمومی
    • دولت
    • مجلس
    • شورای نگهبان
    • سیاست خارجی
    • امنیتی و دفاعی
    • احزاب و تشکلها
    • رسانه های بیگانه
  • اقتصادی
    • اقتصادی
    • اقتصادمقاومتی
    • معدن و صنایع معدنی
    • صنعت
    • کشاورزی،روستا و عشایر
    • بازاروتجارت
    • خودرو
    • بانک ، بیمه و بورس
    • مسکن
    • کسب و کار
    • آب و انرژی
    • گمرک،حمل و نقل و گردشگری
    • اقتصاد کلان
  • اجتماعی
    • اجتماعی
    • جامعه و شهری
    • محیط زیست
    • حقوقی و قضایی
    • عمومی
    • تعاون و اشتغال
    • انتظامی و حوادث
  • علمی و فرهنگی
    • علمی و فرهنگی
    • آموزش و پرورش
    • فضای مجازی
    • حماسه و ایثار
    • زنان و خانواده
    • آموزش عالی،دانشگاه
    • بهداشت وسلامت
    • کتاب و مطبوعات
    • معارف
    • حج و زیارت
    • میراث فرهنگی و صنایع دستی
    • راديو تلويزيون
    • فرهنگ وهنر
    • علم و فناوری
    • فرهنگ عمومی
    • انرژی هسته ای
  • استان ها
    • استان ها
    • آبادان
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • البرز
    • اصفهان
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان وبلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهکیلویه و بویراحمد
    • کیش
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • مهاباد
    • همدان
    • هرمزگان
    • یزد
  • بین الملل
    • بین الملل
  • ورزشی
    • ورزشی
    • فوتبال و فوتسال
    • توپ و تور
    • کشتی و وزنه برداری
    • رزمی
    • پایه و آبی
    • جانبازان و معلولان
    • بانوان
    • ساير حوزه ها
  • عکس
    • عکس
    • خبری
    • مستند
    • استانها
    • بین الملل
    • ورزشی
  • فیلم
    • فیلم
    • سیاسی
    • ورزشی
    • اجتماعی
    • علمی و فرهنگی
    • اقتصادی
    • قلم دوربین
    • عمومی
    • پادکست
    • خبریکاتور
    • بدون تعارف
  • شهروندخبرنگار
    • شهروندخبرنگار
    • گزارش مردمی
    • پیگیری ها
کد خبر: ۳۵۱۱۶۶۵
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۲
خوزستان » علمی فرهنگی

غذا‌های سنتی دزفول با عطر و طعم به یاد ماندنی

برای تجربه عطر و طعم متفاوت غذاها، می‌توانید غذا‌های محلی و سنتی دزفول را به لیست غذا‌های خود اضافه کنید.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، دزفول از جمله شهرستان های استان خوزستان است که غذاهای محلی و سنتی خوش طعم آن، زبانزد خاص و عام بوده و از تجربه طعم آن‌ها پشیمان نمی‌شوید.

اوپیوزی (آب پیازی یا اشکنه)

آب پیازی یا اشکنه که به گویش محلی به آن اوپیوزی هم می‌گویند، غذایی ساده است که با کمترین مواد و زمان آماده می‌شود و به دلیل خوشمزه بودن، طرفداران زیادی دارد.

اگر می‌خواهید این غذا را تهیه کنید، به پیاز، نان خشک، دانه‌های خشک انار و ادویه‌هایی شامل؛ فلفل، نمک و زردچوبه که در هر آشپرخانه‌ای یافت می‌شود، نیاز دارید.

برای پخت آن باید پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید، سپس آب و ادویه‌ها را به آن اضافه کرده و نان‌های خشک را به تکه‌های ریز و قابل میل تقسیم کرده اید، اضافه و مخلوط کرده و مقدار کمی آب به آن اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه زمان دهید تا غذا جا بیفتد و آماده خوردن شود.

باید گفت که استفاده از دانه‌های خشک انار بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد و می‌توان رب انار را جایگزین آن کرد.

برونی (صندلی سلطون)

اگر نام غذایی به نام صندلی سلطون را شنیدید، تعجب نکنید، این غذا هم در لیست غذا‌های محلی دزفول قرار دارد و تنها مواد مورد نیاز برای تهیه آن باقلا، سیر، لیمو عمانی، فلفل و زرد چوبه است.

هر زمان قصد داشتید که طعم این غذای محلی را تجریه کنید، باید باقلا را خیسانده و سپس پوست آن‌ها را جدا کنید و آن‌ها را با آب کافی به همراه مقدار دلخواه سیر، فلفل، زردچوبه و مغز لیمو عمانی کاملا بپزید.

این را بدانید که قبل از خوردن، باید همه مواد را با گوشتکوب لِه کنید، سپس در ظرف مناسب بگذارید و از طعم این غذای ساده لذت ببرید.

بُرشُک دسری مقوی

بُرشُک جزو دسر‌ها است که برای تهیه آن باید آرد، روغن، شکر و زعفران در دسترس داشته باشید.

برای تهیه این دسر مقوی و انرژی زا که برای مادرانی که تازه زایمان کرده اند، مناسب است، باید ابتدا روغن را داغ کرده و سپس آرد را به آن اضافه کنید تا به اندازه کافی سرخ شود.

در محله بعد باید زعفران، آب و شکر را اضافه کرده و کمی تفت دهید تا آماده خوردن شود.

حمیس توله، غذایی ساده و پرخاصیت

این غذای سنتی بیشتر در فصل زمستان تهیه می‌شود، زیرا توله یا همان پنیرک، در فصل زمستان رشد می‌کند و وارد بازار می‌شود.

موادی که برای تهیه این غذا لازم است، توله، دانه‌های انار خشک شده، رب انار، پیاز و ادویه هستند.

توله‌ها را باید پس از شستن، خرد کرده و با آب کافی بپزید، سپس آب باقیمانده را جدا کرده و سبزی‌ها را با پیاز‌های از قبل خرد و سرخ شده مخلوط و به مقدار کافی سرخ می‌کنیم.

برای خوش طعم‌تر شدن این غذای محلی می‌توانید از رب انار استفاده کنید و اضافه کردن دانه‌های انار به غذای در حال سرخ شدن، اجبار نیست.

بنگو (ماست و خیار)

بنگو یا ماست و خیار همان غذایی است که در سایر مناطق کشور به آن آبدوغ خیار می‌گویند و برای فصل تابستان مناسب است.


بیشتر بخوانید: قلیه ماهی، غذایی لذیذ از دل دریا


برای تهیه آن باید خیار‌های خرد شده را با ماست، نمک، پیاز و پونه مخلوط کرده و مصرف کنید.

https://www.iribnews.ir/00EjXl
خبرهای مرتبط
قلیه میگو، غذای خوش طعم جنوب
قلیه دزفولی طعمی ماندگار از غذا‌های رنگارنگ خوزستان
قلیه ماهی، غذایی لذیذ از دل دریا
مصرف غذا‌های سوخته، سلامتی را قربانی سرطان می‌کند
بَرزُنگَکِ پر طرفدار در بهبهان + فیلم
غذای سنتی حمیس توله
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
عضویت در خبرنامه
Google Plus Linkdin Facebook Soroosh Cloob Facenama Twitter
نظر شما
بازگشت به بالای صفحه
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استان ها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • پیوند ها
  • جستجو
  • آرشیو
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • خبرنامه
  • نقشه سایت
  • RSS
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به خبرگزاری صدا و سیما می باشد و استفاده غیر قانونی از آن پیگرد قانونی دارد
طراحی و تولید: "ایران سامانه"