به گزارش
سرویس بین المللی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسپوتنیک ژانگ مینگ گفت کارهایی شروع شده است تا سهم ارزهای ملی در تسویه حساب های مالی افزایش یابد. با این حال، مسئله پذیرش یک واحد پولی خاص سازمان همکاری شانگهای هنوز در سطح رسمی مطرح نشده است.
ژانگ مینگ بر این باور است که منافع ژئوپلیتیک سازمان همکاری شانگهای و سازمان «آ سه آن» بسیار نزدیک است که تصویب سریع یادداشت تفاهم میان آنها در شرایطی که تنها یک سال از تأسیس سازمان همکاری شانگهای می گذشت، این مسئله را نشان می دهد.
در حال حاضر و در شرایط ناآرام جهانی، دبیرکل سازمان شانگهای، ثبات و امنیت در منطقه را اولویت همکاریها و آسهآن را بازیگر مهمی در این حوزه میداند. ژانگ مینگ با تاکید بر این موضوع همچنین به پتانسیل همکاری در بسیاری از زمینه های دیگر، از تجارت گرفته تا مبارزه با تروریسم اشاره کرد.
وی افزود «من چشماندازهای گستردهای را برای همکاری با آسهآن در زمینههای تجارت، سرمایهگذاری، حملونقل، امنیت غذایی، صنعت، فناوریهای پیشرفته، شرکتهای کوچک و متوسط و همچنین در زمینههای مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و جداییطلبی، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته فرامرزی و مهاجرت غیر قانونی میبینم.»
در این مصاحبه، سؤالاتی درباره روند الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای مطرح شد. دبیرکل این سازمان گفت که همه چیز طبق برنامه پیش می رود و هیچ مانع قانونی برای الحاق نهایی ایران وجود ندارد. با این حال، وی افزود زمان لازم برای تغییر قوانین داخلی یک عضو جدید، از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.
ژانگ مینگ بر نقش پیشرو کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در زمینه «جلوگیری از استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای مقاصد غیر قانونی» تأکید کرد. سال گذشته کمیته مشترکی بر اساس سازمان همکاری شانگهای برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شد.
ژانگ گفت: «اغراق نیست اگر بگوییم در زمینه امنیت اطلاعات، سازمان همکاری شانگهای در خط مقدم قرار دارد و گاهی تلاش های بین المللی را برای توسعه هنجارهای جهانی و قانونی الزام آور برای رفتار مسئولانه توسط دولت ها در حوزه سایبری رهبری می کند.»
از ژانگ درباره ابتکار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای ایجاد اتحادیه ای از سازمان های مختلف ورزشی با هدف برگزاری رقابت های ورزشی میان کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای سؤال شد. دبیر کل سازمان همکاری شانگهای گفت که این پیشنهاد قبلاً به طور جدی در سطح وزارتخانه های مربوطه کشورهای عضو سازمان در دهلی نو مورد بحث قرار گرفته است.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان سیاسی، اقتصادی و امنیتی متشکل از هشت کشور از جمله چین و روسیه است که در سال 2001 تشکیل شد. هدف آن ارتقای همکاری های منطقه ای و مقابله با تهدیدات امنیتی مشترک است. در طول سال ها، سازمان همکاری شانگهای عضویت خود را به کشورهای ناظر، شرکای گفتگو و نیز شرکت کنندگان میهمان گسترش داده است.