فرید مرادی نویسنده کتاب «ابوعلی سینا» گفت: این اثر با هدف ارائه تصویری قابل درک، از تولد تا دست آوردهای پزشکی، فلسفه و ادبیات و بخشهای کلیدی زندگی این دانشمند بزرگ را مرور میکند.
فرید مرادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این اثر تازه منتشر شده در مدت زمانی کوتاه و به شکلی مختصر، زندگی و دستاوردهای ابوعلی سینا، بزرگترین چهره علمی و فلسفی ایران و جهان اسلام را به خوانندگان معرفی میکند.
وی گفت: کتاب شامل موضوعات مختلفی مانند کودکی ابن سینا و آموزشهای اولیه، دوران فعالیت علمی، مشکلات و موانع زندگی و در نهایت از دنیا رفتن او بر اثر بیماریای ساده، اما کشنده را روایت میکند.
نویسنده در خصوص کتاب «ابوعلی سینا» گفت: این اثر کوتاه و گویا، پس از پژوهش و بررسی اسناد و کتابهای مختلف به دست آمده است و به مخاطب این فرصت را میدهد که در کمتر از یک ساعت با داستان زندگی ابنسینا آشنا شود.
مرادی افزود: ابنسینا نمونهای از نبوغ انسان است که حتی در شرایط نامساعد سیاسی و اجتماعی، توانست با تکیه بر دانش و خلاقیت خود، آثار ماندگاری برای بشریت به یادگار بگذارد.
این پژوهشگر و مورخ گفت: ابوعلی سینا که به عنوان «پدر پزشکی نوین» شناخته میشود، یکی از تأثیرگذارترین پزشکان تاریخ جهان بود و آثار علمی او که از مهمترین و معتبرترین منابع پزشکی در قرون وسطی به شمار میرفت، تا قرن نوزدهم در اروپا تدریس میشد و همچنان بخشی از دانش پزشکی را تشکیل میدهد.
فرید مرادی افزود: او بیشتر عمر خود را در تبعید و سفرهای متعدد گذراند و همواره از دست قدرتهای مختلف به دنبال جایی برای ادامه تحقیقات و پژوهشهایش بود و با وجود فقدان امکانات پژوهشی مدرن، او موفق شد مجموعهای عظیم از آثار علمی، فلسفی و ادبی خلق کند که نشان از نبوغ و پشتکار بینظیر او دارد.
وی با اشاره به این که ابنسینا علاوه بر طب، فیلسوفی برجسته، شاعری توانمند و موسیقیدانی دقیق بود و در همه این حوزهها آثاری ماندگار از خود برجای گذاشت، گفت: او نه تنها دانشمندی چندوجهی بود، بلکه شاعر و فیلسوفی توانا با آثاری، چون «شفا» و «الاشرا» توانسته در دایرهالمعارف فلسفه اسلامی جایگاه ویژهای داشته باشد.
«پاتوق و پاتوق نشینی در ایران»، «تختی، یک زندگی» و «امیر حمزه صاحبقران» از دیگر آثار فرید مرادی است.