پخش زنده
امروز: -
علی مطهری گفت: کتاب حماسه حسینی در دو جلد، پس از شهادت استاد مطهری منتشر شده و شامل مجموعهای از سخنرانیها و یادداشتهای ایشان درباره قیام امام حسین (ع) است.
مسئول نشر و نظارت بر نشر تألیفات آثار شهید مطهری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اهمیت کتاب «حماسه حسینی» افزود: این اثر دو جلدی، یکی از جامعترین تحلیلها از واقعه عاشورا است که جلد اول شامل سخنرانیهایی است که در مکانهایی، چون حسینیه ارشاد، مسجد امیرالمؤمنین و مسجد جامع نارمک ایراد شده و جلد دوم نیز به یادداشتهای تحلیلی شهید مطهری درباره ریشههای تاریخی حادثه کربلا اختصاص دارد.
وی گفت: در بخش نخست این کتاب، استاد مطهری با عنوان "حماسه حسینی"، به تبیین ابعاد ظلمستیزانه و حماسی قیام امام حسین (ع) میپردازد.
علی مطهری افزود: همچنین در بخش تحریفات عاشورا، به بررسی تحریفات لفظی و معنوی در روایتهای تاریخی این واقعه پرداخته و با ذکر نمونههایی، آنها را نقد و تحلیل میکند.
مطهری با اشاره به تحلیل ماهیت قیام حسینی در این کتاب گفت: استاد مطهری سه عامل اصلی را در شکلگیری نهضت عاشورا مؤثر میداند، که عبارتند از، مخالفت امام حسین (ع) با بیعت با یزید، دعوت مردم کوفه و مهمتر از همه عنصر امر به معروف و نهی از منکر است.
مدیر نشر صدرا افزود: شهید مطهری معتقد است که حتی اگر دو عامل نخست هم وجود نداشت، امام حسین (ع) به دلیل انحراف خلافت اسلامی به سلطنت موروثی و فساد گسترده در رأس حکومت، قیام میکرد.
علی مطهری در ادامه گفت: در بخش دیگری از کتاب، استاد به تحلیل شعارهای عاشورا و نقش تبلیغ در تداوم پیام نهضت حسینی میپردازد.
وی افزود: ایشان در یکی از سخنرانیهای خود در ظهر عاشورا، با شور و احساس، به ذکر مصیبت میپردازد و در سخنرانی دیگری در حسینیه ارشاد، با اشاره به مسئله فلسطین، تأکید میکند که اگر امام حسین (ع) امروز بود، در برابر ظلم صهیونیسم نیز قیام میکرد.
مسئول نشر و نظارت بر نشر تألیفات آثار شهید مطهری گفت: در بخش پایانی کتاب، استاد مطهری به نقش تبلیغ پس از عاشورا میپردازد و رسالت حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) را در رساندن پیام کربلا به کوفه و شام تحلیل میکند.
وی افزود: شهید مطهری معتقد است که حکومت بنیامیه با انتقال اسرا به شام، ناخواسته زمینه تبلیغ گستردهای را برای نهضت حسینی فراهم کردند.
علی مطهری در پایان گفت: جلد دوم این اثر نیز شامل یادداشتهایی تحلیلی درباره ریشههای تاریخی حادثه کربلا است ست که استاد مطهری در این بخش، با نگاهی عمیق، به بررسی نقش بنیامیه در انحراف مسیر اسلام و زمینهسازی برای خلافت یزید میپردازد.
وی افزود: استاد شهید مطهری تأکید دارد که مهمترین عامل قیام امام حسین (ع)، نه صرفاً دعوت مردم کوفه، بلکه ضرورت احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.
کتاب «حماسه حسینی» در آستانه تاسوعا و عاشورا به یکصد و هشتمین چاپ خود رسید.