• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۹۱۴۲
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۷
سیاسی » عمومی

کارت هوشمند دارو ویژه بیماران صعب العلاج، 45 روز دیگر

مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت:کارت هوشمند داروهای یارانه ای تا یک ماه و نیم دیگر در دسترس بیماران صعب العلاج قرار خواهد گرفت.

دکتر محمدرضا شانه ساز در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر، با بیان این که هم اکنون چند برنامه در دستورکار و پیگیری جدی این اداره کل قرار دارد،افزود:هرکدام از این برنامه ها نقاط قوت و ضعفی دارد که باید بررسی شود.
وی اضافه کرد : اما برنامه اصلی این است که بیماران از محل صدور نسخه شناسایی شوند به این معنی که پزشک باید طبق پروتکل خاصی دارو را برای بیمار تجویز کند.
مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت گفت:همچنین قرار است پول داروی تجویز شده به صورت یارانه مستقیم در کارت بیمار شارژ شود و بیمار پول دارو را از طریق این کارت به داروخانه بپردازد.
وی افزود:این کار علاوه بر رضایتمندی بیمار،از سوء استفاده و رانت های احتمالی جلوگیری می کند.
دکتر شانه ساز گفت:پیشتر این یارانه ها به شرکت های دارویی وارد کننده یا تولید کننده داروهای خاص پرداخت می شد و نظارت خاصی بر تجویز نسخه نبود .
وی افزود: به همین علت برخی مواقع از این محل داروها به خارج از سامانه توزیع می شد و حتی به  خارج از کشور نیز درز پیدا می کرد.
دکتر شانه ساز گفت:سبد یارانه دارو کاملا مشخص و شامل اقلام گران قیمت مربوط به بیماری های خاص مثل تالاسمی،هموفیلی،پیوندی،ام اس و برخی بیماران متابولیک است.
وی با اشاره به این که بخشی از یارانه مربوط به داروهای داخلی و بخشی مربوط به داروهای وارداتی است،گفت:حدود 55 درصد یارانه به داروهای وارداتی و 45 درصد به داروهای تولید داخل تعلق می گیرد اما تلاش ما بر این است که داروهای وارداتی را تبدیل به داروهای تولید داخل کنیم تا از این طریق وابستگی ارزی کاهش یابد.
مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت :داروهای بیماران خاص که عمدتا داروهای یارانه ای و تولید داخل است تغییر قیمتی نداشته و در صورت تغییر، بیمه  یارانه آن را پوشش داده است.
وی با بیان این که اکنون برخی اقلام دارویی وارداتی،در داخل کشور تولید می شود،افزود:گلایه ای که وجود دارد این است که برخی پزشکان همچنان بر تجویز داروهای خارجی اصرار دارند.
شانه ساز اضافه کرد:صرف نظر از کیفیت داروی خارجی یا تقاضای خود بیمار،بحث برند شرکت های بزرگ بسیار جدی است و بعضا ممکن است بیش از نصف قیمت دارو به هزینه مارکتینگ،تبلیغات و بازاریابی تعلق بگیرد و به همین دلیل بعضی بر تجویز داروی خارجی اصرار دارند.
مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت:مطالعات آزمایشگاهی،بالینی و مقایسه اثربخشی داروهای ایرانی و خارجی گواه آن است که داروهای ایرانی کیفیت خود را ثابت کرده است .
وی افزود :این داروها هم اکنون  در حال صادر شدن به کشورهای بزرگ دنیاست و هم از نظر قیمت مناسب و هم از نظر کیفیت در رقابت با برندهای خارجی،برنده می شود.
دکتر شانه ساز در ادامه در پاسخ به این که علت خارج شدن برخی از داروهای بیماران خاص از شمول بیمه،گفت:احتمالا این داروهای وارداتی بوده که نمونه آن در داخل کشور تولید شده است و این در هر کشوری طبیعی است که شرکت های بیمه ،‌داروهای ارزان و با کیفیت مشابه را پوشش می دهند.
وی درباره توزیع پنی سیلین چینی در داروخانه ها گفت:پنی سیلین به میزان وفور و با قیمت مناسب در کشور تولید می شود و هیچ زمینه ای برای ساخت نوع تقلبی یا قاچاق آن وجود ندارد.
مدیرکل نظارت بر داروی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت :با این حال ما همه بازرسان معاونت غذا و داروی دانشگاه ها را برای نظارت بسیج کردیم و نتیجه آن شد که هیچ مورد پنی سیلین چینی یا مرگی ناشی از پنی سیلین گزارش نشد.
وی گفت:چین بزرگترین تولید کننده مواد اولیه دارو در دنیاست و ما نیز همچون همه کشورهای دیگر از چین مواد اولیه دارو وارد می کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۸ بهمن
بارش پراکنده باران در سمنان
افتتاح ۸۵ طرح اشتغالزایی و حمایتی بهزیستی در آذربایجان شرقی
ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان گلستان
آمادگی گیلانیان برای خلق حماسه‌ای ماندگار در یوم الله ۲۲ بهمن
توقیف خودرو حامل گوشت بدون مجوز در رودبار
افتتاح متمرکز ۳۱۰ طرح عمرانی و اقتصادی در گرگان با حضور وزیر نیرو
بسته خبر‌های کوتاه ۱۸ بهمن در یک نگاه
نظر گیلانیان در مورد دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا
آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
جای قهرمان در فیلم‌هایمان خالی است
مصاف داماش گیلان و نود ارومیه در رشت
خبر‌هایی از برگزاری جشن های سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آیین آغاز عملیات اجرایی سایت نهضت ملی مسکن خضرآباد یزد
افتتاح ۱۳۷ طرح عمرانی، تولیدی و اقتصادی امروز در بندرگز
تداوم بهره برداری از طرح‌های عمرانی، خدماتی و عام المنفعه در گیلان
از کاشت نهال تا نوسازی ۳۷۵ خانه برای محرومان در ایلام
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۸ بهمن ۱۴۰۴
راه اندازی مرکز معاینه فنی در غرب اصفهان
دستگیری قاتل کمتر از ۷۲ ساعت در کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
باران در راه کرمان
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
عراقچی: در خصوص موشکهایمان مذاکره نمی‌کنیم
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
امروز: ایران - اندونزی، مصاف با پدیده مسابقات در فینال
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
تصادف مرگبار با دو فوتی در کوهدشت لرستان
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)