• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۸۲۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۵
صفحه نخست » عمومی

جنجال آفرینی صهیونیستها برای تجاوز به منابع نفتی لبنان

کابینه رژیم صهیونیستی مدعی شد اقدام لبنان در اجرای طرحهای اکتشاف نفت و گاز در دریای مدیترانه تجاوز به مرزهای آبی این رژیم است.

{$sepehr_old_video_37823}

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر از بیروت ، در پی اقدام لبنان برای اجرای طرحهای اکتشاف نفت و گاز در پنج نقطه از آبهای ساحلی خود در دریای مدیترانه ، روزنامه هاآرتص به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی مدعی شده این اقدام لبنان حمله به اسرائیل تلقی کرده و و اماده مقابله با ان هستند.
به نوشته این روزنامه مقامات رژیم صهیونیستی این پیام را از طریق امریکا به طرف لبنانی ارسال کرده اند
رژیم صهیونیستی در سال 2010 به صورت یکجانبه و با همراهی قبرس اقدام به تغییر خط مرز ابی میان لبنان با فلسطین اشغالی کرد ، اقدامی که به اشغال دست کم یک هزار کیلومتر از مناطق ساحلی لبنان منجر شد .
برآوردهای اولیه نشان می دهد که میدان نفت وگاز مدیترانه حاوی دست کم  220 تریلیون مترمکعب گاز و 308 میلیون بشکه نفت است که  در حوزه ابهای ساحلی لبنان، قبرس، سوریه و فلسطین اشغالی واقع شده است .
اواخر سال گذشته 29 شرکت بین المللی از 19 کشور جهان برای مشارکت در اجرای طرحهای نفت و گاز لبنان از ابهای ساحلی مدیترانه در مناقصه ای بین المللی شرکت کردند ، مناقصه ای که شرکتهای آمریکا نقش پررنگی داشتند .
خبرها از نیویورک حاکیست در جریان سفر نتانیاهو به امریکا ، وی پیش از دیدار با اوباما به دور از چشم رسانه ها دیداری با جوبایدن معاون اول رئیس جمهوری امریکا داشته و با وی در مورد منابع نفت و گاز مدیترانه و طرحهای لبنان برای بهره برداری از این منابع گفتگو کرده است ، دیداری که اهمیت ان بیش از دیدار نتانیاهو با اوباما توصیف شده است .
درهمین حال رژیم صهیونیستی با وجود توصیه امریکا مبنی برضروت حل و فصل اختلاف این رژیم با لبنان برسر منابع نفت و گاز مدیترانه ، مقامات این رژیم ضمن رد هرگونه گفتگو در این زمینه خواستار انجام مذاکره مستقیم با مقامات لبنانی شده اند، درخواستی که هر چند هنوز پاسخی از سوی طرف لبنانی به ان داده نشده اما محافل سیاسی معتقدند پذیرش مذاکره مستقیم با اسرائیل به مفهوم به رسمیت شناخته شدن این رژیم از سوی لبنان خواهد بود.
رزق زعیب کارشناس مسائل نفتی این ادعای رژیم صهیونیستی را فاقد هر گونه ارزش قانونی می داند و می گوید محدوده مرز ابی لبنان در ابهای ساحلی مدیترانه پیش از این از طریق سازمان ملل مشخص شده است و برای طرف مقابل نیز این حق وجود دارد لذا تنها راه حل این مشکل مراجعه به مستندات سازمان ملل است .
وی معتقد است هر گونه اقدام لبنان در بهره برداری از منابع نفت و گاز مدیترانه بدون هماهنگی با سازمان ملل می تواند به بهانه جدیدی برای رژیم صهیونیستی به منظور شعله ور کردن اتش جنگی جدید ضد لبنان تبدیل شود .
این کارشناس نفتی با اشاره به درخواست رژیم صهیونیستی برای مذاکره مستقیم با لبنان در مورد اختلافات موجود در زمینه بهره برداری از منابع نفت و گاز مدیترانه گفت پذیرش این درخواست از سوی لبنان به مفهوم به رسمیت شناختن این رژیم است و تنها راه موجود برای حل مشکل انتخاب طرف سوم به عنوان میانجی است که این امر مستلزم پذیرش این طرف سوم از سوی دو طرف است .
در همین حال جبران باسیل وزیر منابع نفت و گاز کابینه مستعفی لبنان در مراسم اغاز به کار عملیات اکتشاف منافع نفت و گاز در خشکی گفت ما در روند بهره برداری از منابع نفت وگاز همزمان با اسرائیل داخلی و خارجی درگیر هستیم و تنها عامل بازدارنده در این زمینه عوامل داخلی هستند، اما ما عملیات اکتشاف در خشکی را شروع کرده ایم و عملیات در دریا نیز به زودی اغاز خواهد شد.
نبیه بری رئیس مجلس لبنان نیز می گوید حفظ امتیاز بهره برداری از منابع نفت و گاز در ابهای ساحلی مدیترانه حق طبیعی و قانونی ما است و باید از تمامی راههای در این زمینه بهره ببریم.
میشل عون رییس جریان آزاد ملی لبنان نیز می گوید در صورتی که دولت به تعهدات خود در زمینه تولید نفت عمل نکند، برای بهره برداری از منابع نفتی ساحلی و عقد قرارداد با شرکت های نفتی مهم دنیا با مشکل مواجه خواهیم شد .
وی با رد این مساله که استخراج نفت و گاز از سوی لبنان سبب آغاز جنگ خواهد شد، گفت این گونه نیست و استخراج این منابع برای لبنان ثبات در پی خواهد داشت، چرا که شرکت های نفتی که به لبنان آمده و مشغول بکار خواهند شد، متعلق به کشورهایی هستند که تصمیم به جنگ و صلح می گیرند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای سرود دختران سلیمانی در پاسارگاد
میهمانی لاله‌ها
برگزاری مسابقات رباتیک دانش آموزی شمال فارس در آباده
شهادت ۲۷ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در نوار غزه
مهدیه اسفراین میعادگاهی برای عاشقان امام زمان عج
بهره برداری از پارک ۴ هکتاری شهر چرام
توانمندسازی جوانان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی در آذربایجان غربی
گلباران مزار شهدا در سراسر گیلان
میهمانی لاله‌ها در خراسان‌شمالی و تجدید میثاق با شهدای انقلاب اسلامی
ترکیب استقلال برای دیدار مقابل شمس آذر
افتتاح و آغاز ۷۳ طرح عمرانی و اقتصادی در شهرستان چرام
تلاش برای ثبت جهانی مسجد جامع اشترجان
صادرات ۲ و نیم میلیون کیلوگرم ماهی از مازندران
افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی استان یزد با حضور وزیر صمت
کشف چهار هزار لیتر سوخت فاقد مجوز در نی ریز
صعود شاهین سبزی به جمع هشت نفر برتر اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
کمینه و بیشینه دمای شانزدهم بهمن ماه در سمنان
بارش ۳۵ سانتی متری برف در ارتفاعات چالوس
کتابی با موضوع حفظ وطن
شور و هیجان خرید و فروش در پنجشنبه بازار آق قلا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)