• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۶۲۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۲
سیاسی » عمومی

جمعیت ایران ؛ ۸۰ میلیون نفر

رئیس سازمان ثبت احوال کشور جمعیت ایرانیان را ۸۰ میلیون نفر بیان کرد و گفت : از این میزان ۷۸ میلیون نفر در داخل کشور و دو میلیون نفر در دیگر کشورها ساکنند.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، محمد ناظمی اردکانی در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز تهران با اشاره به اینکه پنج راهبرد برای توسعه ثبت احوال در کشور پیش بینی شده است، از ثبت وقایع حیاتی در مهلت مقرر و قانونی خبر داد.
اردکانی گفت: امروز بیش از 98.5 درصد ولادت و بیش از  97.5 درصد فوت در کشور ثبت می شود.
وی افزود: اتقان اسناد هویتی مردم دومین راهبرد در توسعه ثبت احوال کشور است و در آن تلاش شده است با استفاده  از فناوری های نوین شناسنامه های قدیمی به شناسنامه های مکانیزه جدید و پایگاه محور تبدیل شود.
ناظمی اردکانی گفت: بر این اساس کارت ملی فعلی به کارت هوشمند ملی تبدیل می شود که علاوه بر جعل و خدشه ناپذیر بودن، امکان شناسایی ایرانیان را در فضای مجازی فراهم می کند البته برای صدور این کارت از آخرین فناوریهای روز دنیا استفاده می شود.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور افزود : در این خصوص، ایجاد شبکه استعلام در کشور برنامه ریزی شد که 100 دستگاه در کشور این امکان را دارند که از  140 نقطه احراز هویت را انجام دهند.
ناظمی اردکانی تولید و نشر آمار و اطلاعات را سومین راهبرد توسعه سازمان ثبت احوال بیان کرد و گفت : بر این اساس تغییر کد پستی هموطنان ثبت می شود که البته تحقق این امر مستلزم کمک همه مردم است.
وی خدمات به ‌روز و با تسهیلات بالای ثبت احوال به مردم را چهارمین راهبرد توسعه ثبت احوال برشمرد و افزود : در این باره دستورالمعل ها اصلاح و اسناد فیزیکی در اختیار، الکترونیکی شد که بر اساس آن هر فرد در هر نقطه ای از کشور می تواند با مراجعه به ثبت احوال ، خدمات دریافت کند و نیاز به مراجعه به زادگاهی که اسناد هویتی در آن نگهداری می شود نیست.
ناظمی اردکانی ادامه داد: البته سعی شده است از ظرفیت های بخش خصوصی نیز استفاده شود که در این باره  400 دفتر خدمات پیش بینی شده است تا خدمات ما را ارائه کنند.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور پیوست فرهنگی را پنجمین راهبرد توسعه فعالیت ثبت احوال در کشور دانست و از برگزاری همایش مهندسی فرهنگ نام‌گزینی در کشور در17ربیع‌الاول امسال و برگزاری همایش بزرگ سادات در سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) خبر داد.
ناظمی اردکانی جمعیت ایرانیان را 80 میلیون نفر بیان کرد و گفت : از این میزان  78 میلیون نفر در داخل کشور و دو میلیون نفر در دیگر کشورها ساکن هستند.
وی افزود : ما یک درصد جمعیت دنیا را دارا هستیم و  هجدهمین کشور دنیا، دهمین کشور آسیا و سومین کشور منطقه از نظر رتبه بندی جمعیتی هستیم .
ناظمی اردکانی با بیان اینکه در هر کیلومترمربع از ایران به طور متوسط  46 نفر ساکن هستند گفت : این رقم در کشورهای پرجمعیت دنیا 360  نفر به ازای هر کیلومتر مربع است .
وی افزود:  30 درصد از جمعیت کشور در روستاها و  70 درصد در شهرها ساکن هستند،  49 درصد جمعیت کشور را خانم ها و 51 درصد جمعیت کشور را آقایان تشکیل می دهند؛ 24 درصد از جمعیت کشور زیر 15 سال،   31  درصد   15  تا  30  سال،   39 درصد    30  تا   64 سال و   6 درصد از جمعیت کشور  بالای   64  سال هستند.
رئیس سازمان ثبت احوال گفت : به طور متوسط سالیانه در کشور  یک میلیون و  400 هزار نفر ولادت، 400 هزار فوت ،    800  هزار ازدواج و  بیش از  160 هزار طلاق اتفاق می افتد که در دهه کنونی شیب ولادت، کاهشی؛  شیب فوت، افزایشی؛ شیب ازدواج، کاهشی و شیب طلاق، افزایشی است .
ناظمی اردکانی با بیان اینکه خانوارهای کشور رو به کوچک شدن هستند افزود: در دهه‌های   60   و   70  متوسط خانواده ها   6 نفره بود اما اکنون این میزان به 3 نفر کاهش یافته است،   14  درصد خانوارها صاحب فرزند نیستند و یا میل به داشتن فرزند ندارند و  19 درصد خانوارها نیز تک فرزند هستند که نشان می دهد جمعیت کشور رو به کاهش است .
وی گفت : نرخ باروری در کشور به 1.7 درصد رسیده است که با توجه به تجربه دو دهه افزایش جمعیت این امر نشان می دهد داریم به سقوط جمعیتی دچار می شویم.
ناظمی اردکانی با بیان اینکه سیاست های کلی جمعیت که اواخر اردیبهشت امسال ازجانب مقام معظم رهبری ابلاغ شد می تواند راهگشای افزایش جمعیت کشور آن طور که باید باشد ، اضافه کرد ‌: ایجاد توازن جمعیتی از نظر جغرافیایی ،تشویق به بازگشت ایرانیان خارج از کشور و سرمایه گذاری آنها در داخل کشور و همچنین تقویت مؤلفه های هویت ملی از جمله بندهای سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری درباره جمعیت است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشایی پیست اسکی کوهرنگ
کشف ۴۶ راس گوسفند فاقد مجوز در رستم
برگزاری یادواره ۴۲۲ شهید کهگیلویه و ششمین سالگرد سردار سلیمانی
برگزاری مراسم سالروز شهادت حضرت شاهچراغ (ع) سه روز متوالی در شیراز
تأکید برفراهم شدن شرایط لازم برای پایداری وضعیت جمعیت میش‌مرغ در بوکان
انفجار کپسول گاز در اراک ۳ مصدوم را راهی بیمارستان کرد
معرفی برگزیدگان جشنواره تئاتر معلولان منطقه خلیج فارس
راه سردار سلیمانی امروز در مقاومت فلسطین ادامه دارد
رئیس اورژانس کشور از برنامه نوسازی ۵۰ درصد ناوگان خبر داد
راننده هایلوکس تحت تعقیب پلیس در نی ریز دستگیر شد
جشنی پدرانه با رنگ و بوی تجلیل از مقام خانواده در آباده
بازداشت تعدادی از عوامل اغتشاش در شهرستان‌های ازنا و دلفان
کیف و کفش‌های فاقد مجوز به بازار اوز نرسید
دستگیری سارق احشام با ۵ فقره سرقت در کازرون
کشف بیش از ۵۸ هزار عدد قرص غیرمجاز در شیراز
پاسخ مردم به شایعه سازی رسانه های بیگانه در فضای مجازی
گلزنان ملی و باشگاهی بین المللی ۲۰۲۵؛ هالند گلزن برتر جهان شد
آتش‌نشان بستری پس از بهبودی به آغوش خانواده بازگشت
­آشنایی نسل نو با بزرگان شعر فارسی
حاج قاسم سلیمانی کار را برای مسئولان سخت کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
آیین گرامیداشت سرداران مقاومت در مصلی تهران
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
۵ استان رکورد دار مصرف گاز شدند
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۳ نظر)
آغاز پیش فروش هفت محصول ایران خودرو  (۲ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)