• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۳۴۳۱
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰
صفحه نخست » عمومی

رحماندوست:توسعه فساد و رشوه در سازمان مالیاتی

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی باتاکید بر اینکه حوزه فساد و رشوه درسازمان مالیاتی درحال توسعه است،گفت: با افزایش بی‌رویه و چندین برابر شدن مالیات، دست برخی از ممیزان و ماموران مالیاتی به تقاضای وجوه نامشروع باز شده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مجتبی رحماندوست در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود از علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: این سوال مربوط به یک‌ سال و نیم پیش است و در طول این مدت بارها جلسات بسیاری برگزار شده است،‌ اما نتایج آن به شکلی نبود که من بتوانم از سوال خود منصرف شوم.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: ساده‌سازی، عدالت، صراحت و شفافیت و صرفه‌جویی از ارکان نظام مالیاتی موجه کشور است. اینجانب از پرداخت مالیات دفاع می‌کنم، از دریافت عادلانه مالیات دفاع کرده و هرگز از مالیات ندادن و فرار مالیاتی دفاع نکرده‌ام. بسیاری از مردم به پرداخت مالیات اعتقاد دارند و به صورت اعتقادی به پرداخت مالیات اقدام می‌کنند.
وی اضافه کرد: می‌گویند مجلس تکلیف کرده است که مالیات بیشتری دریافت شود تا تکیه بر نفت کمتر شود، اما بنده می‌گویم مگر مجلس گفته که ظلم کنید؟ مگر گفته به هر قیمتی این کار محقق شود؟ اقدام دولت برای دسترسی به منابع مالیاتی بیشتر اما به هر قیمت و جایگزین کردن آن به جای درآمدهای نفتی موجب اعتراض شدید بسیاری از مؤدیان شده است.
رحماندوست ادامه داد: مالیات‌های تخمینی و علی‌الرأسی و افزایش چندصد درصدی و اجبار مودیان به توافق و سپس عدم پایبندی به توافق و جرایم آنچنانی و غیرقابل بخشش موجب بی‌اعتمادی و افزایش هزینه اجتماعی وصول مالیات و فاصله گرفتن از عدالت شده است.
وی افزود: احکام قطعی و اما غیرمستند سازمان مالیاتی که آنها را احکام الهی فرض می‌کنند، سبب شده مردم متدین این کشور را به فرار مالیاتی ترغیب و با آبروی آنها بازی کنند. همچنین با افزایش ناگهانی مالیات، گرفتن رشوه از طریق ممیزان مالیات رواج بیشتری یافته است و حوزه فساد و رشوه در سازمان مالیاتی در حال توسعه است.
رحماندوست تاکید کرد: با افزایش بی‌رویه و چندین برابر شدن مالیات، دست برخی از ممیزان و ماموران مالیاتی باز شده است تا با مراجعه به مؤدیان به بهانه اخذ تخفیف مالیاتی از ادارات مالیاتی تقاضای وجوه نامشروع کنند و به تبع آن عده‌ای سودجو منافع کلان خود را به جیب بزنند. حسب اظهارات بسیاری از مودیان اینان افرادی را به‌عنوان دلال به بازار روانه و برای خود وجه جمع‌آوری می‌کنند.
وی تصریح کرد: این افراد در این عمل بسیار موفق بوده و نارضایی مردم را موجب شده‌اند. البته برخی از مسئولان اتاق‌های اصناف و بازار می‌گویند این روزها ممیزان مالیاتی رسماً برای دریافت رشوه شماره کارت می‌دهند و اقدامات سازمان مالیاتی در جهت افزایش مالیات زمینه ایجاد رشوه و فساد جهشی را ایجاد کرده است.
رحماندوست افزود: رئیس سازمان مالیاتی در پاسخ به اعتراض عملکرد فاسدانه برخی از ماموران می‌گوید آنها را معرفی کنید تا اقدام شود! پس خود شما چه کاره هستید؟! من ضمن احترام به شرافت آن دسته از ماموران و ممیزان خداشناس، از ظلم مامورانی که افزایش مالیات را سبب شدند به خدا شکایت می‌برم.
وی با تاکید بر اینکه اینها نمی‌دانند که برای خود آتش می‌خرند تصریح کرد: چرا در اخذ مالیات از طریق مساعدت‌های مسئولان اتحادیه‌ها اقدام نمی‌شود؟ چرا به هیئت‌های مدیره اتحادیه‌ها و جلب همکاری‌های اتاق‌های اصناف که بیشترین شناخت را از صنف خود دارند، اعتماد نمی‌شود؟  
رحماندوست اضافه کرد: شما عملا با این روش باعث کاهش درآمدهای مالیاتی کشور شدید. همچنین نبود زیرساخت در دریافت ارزش افزوده و فشار به تولیدکنندگان برای پرداخت ارزش افزوده به جای گرفتن آن از مصرف‌کننده باعث شده است که ارزش افزوده به روش غیرصحیحی انجام شود.
وی گفت: همه همکاران می‌دانند که از مهر سال 89 اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تکلیف شده است، لکن مجری خود معنا و تفسیر قانون جدید را درک نکرده و به‌رغم توضیح و تفسیر ماده قانون با اقدام نابجا و غلط ماده 26 که دستورالعمل و اجرای ماده را به مجری واگذار کرده، با سوءاستفاده از حق عملاً روش اخذ مالیات و فروش را جایگزین مالیات بر ارزش افزوده کرده است و در واقع قانون جدید را وضع کرده‌اند که این روش جدید باعث نارضایی میان اصناف و تعطیل برخی واحدهای صنفی شده است.
رحماندوست ادامه داد: برای مثال صنف آهن‌فروش در کشور حدود 20 هزار واحد توزیع دارد و در این مجموعه بیش از 250 هزار شغل به کسب حلال خود اقدام می‌کنند، اما تاکنون 40 درصد مراکز تعطیل شده است یا تغییر شغل داده‌اند.
وی افزود: به همکاران مجلسی خودم می‌گویم اگر جوالدوزی به دولت می‌زنید، سوزنی هم به خودمان بزنیم. در حالی که همگان انتظار داشتند در شرایط رکود نرخ مالیات بر ارزش افزوده حداقل ثابت بماند، متاسفانه افزایش یافته است و قشر ضعیف مصرف‌کننده باید به تنهایی این بار را تحمل کند و قدرت خرید آنها طی 3 سال گذشته به یک‌سوم کاهش یافته است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: پایین‌ترین سطح کارکنان مالیاتی که اتفاقا بیشترین سهم را  در تشخیص و وصول مالیات دارند دائماً‌ با مودیان در ارتباط هستند و باید از اطلاعات و قوانین سازمان اطلاع داشته باشند و درعمل به این موضوع پایبندی و توجه داشته باشند که متاسفانه اینگونه نبوده و لذا مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی افزود: البته ممیزان می‌گویند میزان مالیات این مقدار است، اگر صرف می‌کند بپردازید و اگر صرف نمی‌کند مغازه را بفروش و پولش را در بانک بگذار و با سود آن زندگی کن!! مگر سازمان مالیاتی سیاستگذار بخش اقتصادی کشور است؟ آیا سازمان مالیاتی وظیفه جهت‌دهی به بخش اقتصاد کشور را برعهده دارد؟ البته خیر. این سازمان حق دارد از دادوستدهای اقتصادی سهم قانونی خود را به‌عنوان مالیات مطالبه کند.
رحماندوست گفت: اما سازمان عملاً با منتقدان برخورد می‌کند و کشور را به سمت یک بحران اجتماعی پیش می‌برد. بنابراین در حال حاضر با مدیریت سازمان مالیاتی بسیاری از اصناف و تولید نابسامان است. از این‌رو تا کی باید شاهد پایین کشیده شدن کرکره‌ها و بستن درهای کارخانه‌ها و نصب اطلاعیه مبنی بر اینکه این واحد فاقد فعالیت‌های تولیدی است، باشیم؟
وی افزود: رئیس سازمان مالیات عملا پدر تولید را درآورده است و بسیاری از متدینان این کشور را از حیثیت انداخته است. بنده فکر می‌کنم با گذشت بیش از 6 سال از مسئولیت، ایشان همه چشمه‌های هنری خود را نشان داده است و اوج آن را شاهدیم که نارضایی بیشتری از اصناف به‌وجود آمده است.
رحماندوست گفت: آقای وزیر! لطفا درباره ادامه کار ایشان تجدید نظر کنید تا بیش از این سبب تضعیف خودتان نشود. همچنین افزایش جهت مالیاتی نسبت به سال‌های گذشته از 600 درصد تا 1500 درصد، اگر کشف فرار مالیاتی باشد، اشکال ندارد و بنده از آن دفاع می‌کنم، اما اگر ظلم باشد مورد قبول نیست.
وی ادامه داد: عملا روش‌های سازمان مالیاتی گستاخانه و غیرمسئولانه است. متاسفانه در دیدارهایی که با بسیاری از نمایندگان و همکاران خود داشتم، موکلان به نمایندگان مراجعه می‌کنند و عملکرد سازمان مالیاتی خود را قبول ندارند.
رحماندوست خطاب به طیب نیا گفت: شما شمشیر علی‌الرأسی مالیاتی را به دست ممیزان دادید در حالی که از اصل این روش غلط است. متاسفانه ناسزاگویی تعدادی از مودیان و رفتار بسیار بد آنها با دستاورد عملکرد جدید آنها و دید آنها در نظام مالیاتی کشور است و این سیاست‌ها باعث شده است که مردم حتی هزینه‌های خود را ارائه می‌کنند، سازمان مالیاتی تفسیر می‌کند که این هزینه‌ها قابل قبول نیست و نیاز نبوده شما چنین هزینه‌هایی داشته باشید، لذا باعث شده حتی بدون پرداخت مالیات آن دسته از کسانی که فعالیت‌های کلان اقتصادی دارند، فرار کنند اما کسبه خرد و جزء ناراضی شوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: چرا به کسبه و قشرهای ضعیف فشار مضاعف وارد می‌کنید؟ از تاثیر آه مظلوم به شما هشدار می‌دهم. در اکثر موارد نحوه دریافت مالیات در بازار غلط است و مالیات باید از محل درآمد پرداخت شود.
وی اضافه کرد: وقتی به اعتراف خود وزیر در بازار رکود است چطور می‌توان رقم‌های کلان را به‌عنوان مالیات از مودیان دریافت کرد. به گفته اقتصاددانان و اتاق اصناف ایران، الگوهای بین‌المللی نشان می‌دهد که در شرایط رکود تورمی کشور باید حتی مشوق‌های مالیاتی وضع کند،‌ نه اینکه با افزایش مالیات سبب نارضایی مردم ‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)