• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۹۹۰۶۰۸
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر
نرگس آبیار در گفتگو باخبرگزاری صدا و سیما:

مشکل مالي، عامل حضور کمرنگ بانوان در جشنواره فيلم فجر

کارگردان فيلم سينمايي«نفس» گفت: زنان کارگرداني را مي شناختم که به علت تامين نشدن هزينه هاي ساخت فيلم هايشان نتوانستند فيلمنامه هايشان را به مرحله اجرا درآورند.

گفتگو/ مشکل مالي، عامل حضور کمرنگ بانوان در جشنواره فيلم فجربه گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما؛ سي و دومين جشنواره فيلم فجر فيلمي را در دل خود داشت که نظر بسياري از مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کرد. کارگردان اين فيلم ، نويسنده 26 کتاب و سازنده 8فيلم کوتاه و مستند بود و با حرکت آهسته و پيوسته اش با فيلم سينمايي«شيار143» توانست در زماني کوتاه آوازه اي بلند بدست بياورد.

نرگس آبيار کارگردان جواني است که سينما را خوب مي شناسد و با ديدن فيلم هاي « اشيا از آنچه در آينه مي‌بينيد به شما نزديکترند» و «شيار143» مي توان به قدرت او در کارگرداني پي برد.امسال  آبيار در کنار تينا پاکروان  دو کارگردان زني هستند که دربخش سوداي سيمرغ  سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر حضور دارد.

«نفس» نام فيلمي است که قرار است به کارگرداني آبيار در جشنواره امسال به نمايش درايد و با توجه به آثار خوبي که اين کارگردان پيش از اين از خود ارائه کرده است انتظار مي رود «نفس» فيلمي با ساختار درست و هنرمندانه باشد که نظر مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند.به همين بهانه گفتگويي با کارگردان اين فيلم انجام داديم که در ادامه مي خوانيد.

-در حال حاضر«نفس» در چه مرحله اي قراردارد؟
ما شبانه روز در حال کار روي اين فيلم هستيم و اميدوارم اين فيلم به سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر برسد، در بعضي از صحنه هاي اين فيلم انيميشن وجود دارد و همين موضوع کار را سخت و سنگين کرده است.

- درباره قصه «نفس» کمي توضيح دهيد.
نفس روايتگر  مسئله اي اجتماعي است و در پس زمينه اين قصه که در سال هاي 56 تا 60 رخ مي دهد انقلاب و جنگ تحميلي وجود دارد. براي فهميدن قصه بايد فيلم را ديد و بعد از اکران آن صحبت کرد.

-فضاي کار شبيه«شيار143»است؟
فضاي اين کار با دو کار قبلي کاملا متفاوت است و بيشتر موضوعي اجتماعي دارد.

-شما و تينا پاک روان تنها بانواني هستيد که در بخش سوداي سيمرغ حضور داريد، فکر مي کنيد علت اين حضور کمرنگ بانوان در کارگرداني چيست؟
احتمالا بانوان به علت تامين نشدن هزينه فيلم هايشان نتوانستند آنها را به مرحله اجرا برسانند.چون من مي دانستم که چند کارگردان خانم فيلمنامه هايي در دست دارند اما سرمايه گذار پيدا نکرده اند.

-شرايط کار براي شما در ساخت « نفس» به چه صورت بود؟
خدا را شکر اين کار برايم بسيار راحت تر از شيار 143 بود و قطعا حمايت هاي مردم و مسئولين در اين امر تاثير بسياري داشت.

- باتوجه به اينکه نام 22 فيلم بخش سوداي سيمرغ و 11 فيلم نگاه نو اعلام شده است اين دوره را چگونه پيش بيني مي کنيد؟
جشنواره امسال جشنواره شلوغي است زيرا همه نسل هاي چند سال اخير سينما فيلم هاي مختلف و متنوعشان را آورده اند اما فکر مي کنم سال خوبي براي سينما در پيش داشته باشيم.

- در اين دوره نام کارگردانان جوان زيادي به چشم مي خورد. فکر مي کنيد اين اتفاق چه برآيندي داشته باشد؟
بعد از تماشاي فيلم ها بهتر مي توان به اين سوال پاسخ داد چون ممکن است يک فيلمساز پيشکسوت فيلمي بسازد که جوانان نتوانند بسازند و برعکس. فکر مي کنم ورود ديدگاه ها و نگاه هاي مختلف به سينما اتفاق خوبي باشد اما در بعضي مواقع افرادي که 80 فيلم کوتاه ساخته اند نمي توانند فيلم بسازند و افرادي که هيچ سابقه اي ندارند وارد سينماي بلند مي شوند  که اين اتفاق خوبي نيست.براي موفقيت سينما ي ايران بايد مسئولان سختگيري هايي در دستور کار خود قرار دهند و نوعي فيلتر براي ورود کارگردانان وجود داشته باشد تا افرادي که توانائي شان در فيلمسازي بيشتر است وارد اين عرصه شوند.

- «نفس» را چگونه مي بينيد؟
من درحال حاضر درگير کار هستم و نمي توانم درباره فيلمم صحبت کنم اما حس مي کنم نفس فيلم خوبي بوده که در ميان اين همه فيلم خوب نظر هيئت انتخاب را به خود جلب کرده است.

- به نظر مي رسد انتخاب 22 فيلم در اين دوره براي هيئت انتخاب کمي سخت بوده است.
بله؛ براي مثال من تعريف فيلم سينمايي «آه اي عبدالحليم» را بسيار شنيده بودم وفکر مي کردم بالا بيايد.

-البته قرار است 11 فيلم هم در بخش خارج از مسابقه به نمايش درآيد.
اگر در اين زمان ببينيم که فيلم هايي که در بخش سوداي سيمرغ هستند بهتر از جا مانده ها بودند که مشکلي نيست اما بازماندن فيلم هايي که بهتر از 22 فيلم بخش مسابقه هستند کمي ناراحت کننده است، من اميدوارم امسال داوري ها عادلانه باشد.

فيلم سينمايي «نفس» روايتي از زندگي چهار کودک با نام‌هاي بهار، نادر، کمال و مريم است . کودکاني که به همراه پدرشان غفور (با بازي مهران احمدي) و مادربزرگ خود (با بازي پانته‎آ پناهي ها) در دهه 50 خورشيدي زندگي مي‌کنند. بخشي از فيلمبرداري اين فيلم در يزد انجام شد و مانند دو فيلم قبلي نرگس آبيار، آقايان محمد حسين قاسمي و ابوذر پورمحمدي، تهيه کنندگي کار را برعهده دارند.

گلاره عباسي، مهران احمدي، سيامک صفري، محمدرضا شيرخانلو، پانته‌آ پناهي ها، بهنوش بختياري، ساقي زينتي و جمشيد هاشم پور ايفاگر نقش‌هاي فيلم سينمايي «نفس» هستند.

گفتگو از: سحر قناعتي

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بانویی در خط مقدم علم ژنتیک
دستگیری عاملان آتش سوزی کامیون خدماتی شهرداری در لنگرود
اوسمار: پرسپولیس کار سختی دارد
شتابگر روی آنتن شبکه قزوین
آشنایی دختران یزدی با رویداد‌های انقلاب 
بهره‌ برداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای برق‌ رسانی در خراسان رضوی
اجتماع بزرگ منتظران ظهور در زاهدان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
حمایت استادان دانشگاه های استان از رهبر معظم انقلاب اسلامی
برگزاری جشن نیمه شعبان در حسینیه علیای شهر کدکن
پایان کار تیم ملی اسنوکر با دو مدال برنز در قهرمانی آسیا
روایتی از زندگی شهید مدافع امنیت قاسم کردلو یگانه
بهره برداری از چهار طرح بزرگ صنعتی و محیط زیستی در خوزستان با مشارکت وزارت دفاع
افتتاح واحد تولید روغن موتور در شهرک شکوهیه قم
بارش برف در شهرستان کوهرنگ
کارخانه سیمان سفید ازنا آماده افتتاح
پیام تسلیت استاندار یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
نیمه شعبان یاد آور ایثار سربازان گمنام امام زمان (عج)
رضایت دشمنان ایران، فقط با نابودی ملت ایران ممکن است
کاهش دما و پدیده مه گرفتگی در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
آغاز برنامه‌های مردمی شعبان و دهه فجر در تهران
رسیدگی به مشکلات اصناف و بازاریان در دستور کار قوه قضائیه
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)