• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۲۱۷۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

بازار سرمایه بدون عرضه اولیه تبدیل به مرداب می شود

مدیر عامل فرابورس ایران، برآیند کلی بازار را در شرایط پساتحریم عقلایی دانست و گفت: بازار، از سه سال پیش تاکنون روند عقلایی خود را طی می کند .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما امیر هامونی گفت: برغم اینکه ممکن است در بخشی از بازار و شرکت ها بعضی سهامداران هیجانی عمل کنند اما من همیشه از طرفداران این دیدگاه بوده ام که برآیند بازار، برآیند عقلایی است. 

وی افزود: همیشه الگوی ذهنی من این بوده که بازار عقلایی است و الان هم برآیند کلی بازار ، همین عملکرد را نشان می دهد اما در هر صورت تصمیم با تحلیلگران و خریداران و فروشندگانی است که در بازار حضور دارند.

مدیر عامل فرابورس ایران تصریح کرد: در شرایط فعلی وظیفه ما این است که بتوانیم عرضه های خود را منظم کنیم و مطالعات کاربردی ما نشان داد عرضه های اولیه، در هر شرایطی باید به صورت منظم انجام شود. 

هامونی با بیان اینکه عرضه های اولیه شاید تاثیر کوتاه مدت داشته باشد اما روند کلی بازار را نمی تواند تغییر دهد ، اظهار داشت: بازار بدون عرضه اولیه تبدیل به مرداب می شود و ما برای عرضه اولیه مشکلی نداریم و عرضه ها در فرابورس به صورت منظم انجام شده است. 
مدیر عامل فرابورس ایران به عرضه موفق اسناد خزانه اسلامی در نماد "اخزا 1" اشاره کرد و گفت: از مهر امسال که این اسناد در نمادهای مختلف بازگشایی شد تاکنون چهار هزار میلیارد تومان پذیرش و معامله شده است.

نخستین بار اسناد خزانه اسلامی در تاریخ 8 مهر سال جاری از طریق دولت با قیمت اسمی هر ورقه یک میلیون ریال و سررسید 23 اسفند 94، در فرابورس پذیرش شد. 

مدیر عامل فرابورس ایران با اشاره به پذیرش مراحل 2 تا 5 سند خزانه اسلامی در بازار ابزار نوین فرابورس گفت: نمادهای اخزا 3 ، 4 و 5 در روز های دوشنبه تا چهارشنبه هفته گذشته گشایش یافت و عرضه اولیه در نماد «اخزا2» هم امروز شنبه انجام خواهد شد. 

به گفته هامونی، حجم هر عرضه اولیه 10 میلیون ورقه 100هزار تومانی و حداقل حجم هر سفارش یک ورقه است و این اسناد با توجه به زمان انتشار در چهار روز مختلف یعنی روزهای 21 شهریور، 21 مهر، 21 آبان و 9 آذر سال 95 سررسید خواهد شد. 

وی با بیان اینکه تاکنون 410 میلیارد تومان معامله روی اسناد خزانه اسلامی صورت گرفته است، گفت: بازار همچنان در حال عمق پیدا کردن است و بسیاری از صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت رغبت پیدا کرده اند که وارد این بازار شوند. علاوه بر این، معامله گران شهرستان های مختلف ، از طریق کارگزاران به بازار اسناد خزانه اسلامی ورود کرده اند و این اسناد مورد استقبال آنها قرار گرفته است. 

مدیر عامل فرابورس ایران همچنین از استقبال خوب سرمایه گذاران خارجی از بازار اسناد خزانه اسلامی خبر داد و گفت : به هر حال از نگاه آنها خیلی مهم است که ابزارهایی که به بازار می آید، ضمانت دولتی داشته باشد .

وی اظهار داشت: شاید ابزارهایی که برای شرکت های بخش خصوصی هست، هنوز نیاز به اعتبار سنجی دارد اما تنها ابزارهایی که ضمانت دولتی را با خود دارد ، یکی اسناد خزانه اسلامی است و دیگری شرکت هایی ذیل وزارت نفت است که برای تامین مالی خود در بورس انرژی اقدام می کند.

هامونی افزود: از طرفی بحث structured product یا همان "محصول مالی ساختار یافته " که مدت هاست مد نظر ماست، در این ابزار لحاظ شده و برای سرمایه گذاران خارجی هم کاملا شناخته شده است .

وی در باره میزان خرید این اوراق از سوی سرمایه گذار خارجی گفت: آمار دقیق آن به زودی اعلام خواهد شد اما در هفته اخیر شاهد ورود و رغبت خیلی خوب سرمایه گذاران خارجی به اسناد خزانه اسلامی بودیم ؛ چرا که ورود آنها از طریق این ابزارها به سهولت امکان پذیر است و نیاز به بررسی چندانی هم برای تحلیل این اسناد ندارند ؛ به هرحال این اسناد، ضمانت مشخص، بازدهی مشخص ، قیمت گذاری مشخص و در نهایت معاملات ثانویه مشخصی دارد. این اسناد در زمره اوراق بدون ریسک تلقی می شود و از سوی دیگر امکان معاملات ثانویه اعم از خرید و فروش این اسناد در فرابورس ایران نیز علاقه پیمانکاران به وصول مطالبات خود از این طریق را افزایش داده است.

هامونی همچنین درباره اینکه آیا فکر می کنید اسناد اولیه ای که عرضه شد تسویه اش در اسفند با موفقیت انجام شود ، گفت : ما جلسات زیادی را با دولت و سیاستگزاران این حوزه از جمله سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزارت اقتصاد و خزانه داری کل داشته ایم ، با توجه به همتی که دولت برای تسویه بدهی های خود با پیمانکاران و فعالان اقتصادی دارد، تمام تلاش مسوولان ذی ربط که ناشر این اوراق هستند این است که حتی چند روز قبل از سررسید ، مبالغ اصلی اوراق پرداخت و ان شاءالله در موعد مقرر به آخرین دارندگان اوراق واگذارشود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)