• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۳۱۸۸۱
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
تحلیل کوتاه:

یورو در باتلاق

آمارها نشان می دهد سیاست های پولی حمایتی بانک مرکزی اروپا برای شتاب بخشیدن به آهنگ رشد اقتصادی حوزه پولی یورو هنوز نتایج مورد انتظار را نداده است.

پژوهش خبری: آمارها نشان می دهد سیاست های پولی حمایتی بانک مرکزی اروپا برای شتاب بخشیدن به آهنگ رشد اقتصادی حوزه پولی یورو هنوز نتایج مورد انتظار را نداده است. اقتصاد حوزه پولی یورو در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۵ میلادی درجا زده و آهنگ رشد اقتصادی این منطقه در این زمان نسبت به سه ماهه پیش از آن تغییری نداشته و در رقم ۰.۳ درصد باقی مانده است.

آلمان، صاحب قویترین اقتصاد در منطقه، رشد تولید ناخالص داخلی خود را ۰.۳ درصد اعلام کرده است. فرانسه دومین اقتصاد برتر، رشد اقتصادی خود را ۰.۲ درصد می بیند. رشد اقتصادی ایتالیا ۰.۱ و اسپانیا نیز ۰.۸ درصد گزارش شده است.

یورو در باتلاق

در این بین اقتصاد یونان افتی معادل ۰.۶ درصد نسبت به سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ میلادی داشته و در کل سال گذشته میلادی افت رشد اقتصادی این کشور به رقم ۰.۷ درصد رسیده است. پیش بینی می شود در سال ۲۰۱۶ میلادی نیز همین روند تداوم یابد. یونان از سال ۲۰۰۸ میلادی یعنی آغاز بحران اقتصادی در دنیا تا کنون نتوانسته اقتصادش را از رکود خارج کند.

افت فعالیت بخش‌های تولیدی در اروپا

پایین بودن میزان سفارشات برای بخش تولید و ساخت و ساز در حوزه پولی یورو موجب گردیده که رشد این بخش در ماه ژانویه سال جاری با افت روبرو شود.

شاخص موسسه مطالعات اقتصادی «مارکیت» از فعالیت های این بخش به رقم ۵۲.۳ واحد رسیده که نسبت به ماه دسامبر گذشته ۰.۹ واحد افت دارد. این بدترین بیلان این بخش طی چهار ماه اخیر گزارش شده است.

کاهش فعالیت های بخش تولید و ساخت و ساز در دو قدرت اقتصادی حوزه پولی یورو یعنی آلمان و فرانسه از دیگر عوامل پایین آمدن میانگین رشد این بخش در کل منطقه است. 

http://www.euronews.com/2016/02/01/eurozone-manufacturing-off-to-a-poor-start-for-2016/

تضاد طبقاتی میان کشورهای اروپا

تادئوژ کووالسکی، استاد اقتصاد و بازرگانی دانشگاه پوزنان در اینباره می گوید: «کشورهایی مثل مجارستان، جمهوری چک، و لهستان هنوز از کشورهای اصلی اروپا عقب تر هستند. البته از این نظر، بسرعت به کشورهای اصلی نزدیک می شوند، اما باید واقع بین بود. من فکر می کنم دست کم دو دهه زمان نیاز است که بازدهی تولید و تولید ناخالص داخلی این کشورها به حد کشورهای پیشرفته اروپا برسد.»

http://persian.euronews.com/2015/10/27/turning-point-europe-s-return-to-growth/

بیکاری در اروپا

یونان بالاترین میزان بیکاری در حوزه پولی یورو را به خود اختصاص داده است. نرخ بیکاری در این کشور به رقم ۲۵ درصد جمعیت فعال آن رسیده و پس از این کشور اسپانیا با ۲۱.۶ درصد در ردیف دوم قرار گرفته است. اما در آلمان تنها ۴.۵ درصد جمعیت فعال این کشور دچار معضل بیکاری است که بهترین آمار منطقه محسوب می شود.

بانک مرکزی اروپا بیم آنرا دارد سقوط قیمت نفت در بازار و کندی آهنگ رشد اقتصادی چین در تداوم روند نزولی نرخ تورم در منطقه و در نتیجه گرفتاری به تورم منفی تاثیر مستقیمی گذارد. در این شرایط ایجاد تغییر و تحول در سیاستهای پولی این نهاد از جمله کاهش مجدد نرخ بهره آن دور از انتظار نیست.

پایگاه اینترنتی روزنامه تلگراف انگلیس در گزارشی تأثیر کند شدن سرعت کاهش نرخ بیکاری بر اقتصاد اروپا را بررسی کرد. اروپا در حال حاضر گرفتار بحران بیکاری شده است. بیکاری با گذشت 8 سال از بحران مالی اروپا همچنان بزرگترین تهدید برای بافت اجتماعی کشورهایی است که اقتصاد ضعیفی دارند.

بنابر جدیدترین داده‌های جمع‌آوری شده از بازار کار، نرخ متوسط بیکاری در 19 کشور منطقه یورو تا 10.4 درصد -کمترین میزان از سپتامبر 2011- کاهش یافت.

بیکاری در واقع یکی از شاخص‌های تعیین سلامت اقتصاد است و کاهش نرخ بیکاری در ماه دسامبر از ژوئن 2015 تاکنون کمترین میزان را داشته است. اگر سرعت احیای اقتصادی اروپا در 18 ماه آینده کاهش یابد، این قاره وارد بحران جهانی دوباره‌ای می‌شود که نرخ بیکاری آن این بار دو برابر است.

صندوق بین‌المللی پول در خوشبینانه‌ترین حالت نرخ بیکاری تا سال 2020 را 9 درصد پیش‌بینی می‌کند. در این میان نرخ بیکاری جوانان در مناطق جنوبی به شدت نگران کننده است. به طوری که در یونان و اسپانیا نرخ بیکاری جوانان حدود 50 درصد جمعیت این مناطق است. این در حالیست که نرخ متوسط بیکاری در منطقه یورو 22 درصد است.

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11965133/Eurozone-claws-out-of-deflation-as-unemployment-falls-to-three-year-low.html

رشد حلزونی اقتصاد اروپا

آمارها نشان می دهد سیاست های پولی حمایتی بانک مرکزی اروپا برای شتاب بخشیدن به آهنگ رشد اقتصادی حوزه پولی یورو هنوز نتایج مورد انتظار را نداده است. اقتصاد حوزه پولی یورو در سه ماهه آخر سال ۲۰۱۵ میلادی درجا زده و آهنگ رشد اقتصادی این منطقه در این زمان نسبت به سه ماهه پیش از آن تغییری نداشته و در رقم ۰.۳ درصد باقی مانده است.

http://www.euronews.com/2016/02/12/eurozone-gdp-growth-still-weak-greece-in-recession-again/

عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶

عوامل متعددی می تواند وضعیت اقتصاد ی اروپا را در سال ۲۰۱۶ دگرگون کند. از جمله اینکه تا چه اندازه تروریسم و ترس ازآن بر گردشگری تاثیر می گذارد؟ از سوی دیگر، و در حالیکه کشورهایی مثل آلمان نیاز به نیروی کار دارند، آیا ورود موج مهاجران به قاره سبز، اقتصاد آن را به حرکت در می آورد یا بار اضافی برای آن خواهد بود؟ مسائل ژئوپلیتیک و کنترل مرزها چه نقشی بر اقتصاد اروپا خواهد داشت؟

کاهش ارزش یورو باعث افزایش حجم صادرات در اروپا شده است. آیا صاردات می تواند تنها پشتوانه اقتصادی منطقه پولی یورو باشد؟ یا اینکه اروپا باید به سرمایه گذاری و تحریک تقاضا در داخل مرزهای خود بیشتر متمرکز شود. در این صورت آیا طرح سرمایه گذاری کمیسیون اروپا، با هدف جذب سرمایه 315 میلیارد یورویی به رشد اقتصادی منطقه پولی یورو کمک خواهد کرد؟

کسری بودجه بالا در فرانسه

وزارت دارایی فرانسه به رهبری میشل سپن در ارزیابی های خود اعلام کرده میزان کسری بودجه فرانسه تا پایان سال جاری میلادی ۳.۳ درصد تولید ناخالص داخلی و تا سال ۲۰۱۷ کمتر از ۳ درصد یعنی هدف از پیش تعیین شده توسط کمیسیون اروپا خواهد بود اما کمیسیون اروپا پیش بینی های مشابه ای ندارد. براین اساس کسری بودجه فرانسه تا سال ۲۰۱۷ به رقم ۳.۲ درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید. به اعتقاد این کمیسیون صرف هزینه ها و تعیین بودجه خاص برای نهادهای امنیتی پس از حملات تروریستی ۱۳ نوامبر در پاریس موجب خواهد شد این کشور به اهداف بودجه ای خود نرسد.

http://persian.euronews.com/2016/02/04/france-confident-on-deficit-reduction-european-commission-not-convinced/

وضعیت زندگی مردم و فقر مطلق اروپایی‌ها

خطر فقر یک چهارم جمعیت اروپا را تهدید می کند. فاصله بین فقیر و غنی زیاد است. این امر تنها در جریان بحران اقتصادی مورد تاکید قرار گرفته است.

زنان در اروپا یکی از آسیب پذیرترین گروه ها در برابر فقر هستند. علاوه بر زنان، خطر فقر کودکان زیادی را نیز تهدید می کند. در این برنامه پای سخن کودکانی از بلغارستان می نشینیم و در می یابیم آنها برای تبدیل شدن به شهروندانی پربازده و فعال به چه چیزی نیاز دارند؟ این کار چطور باید صورت بگیرد؟ این پرسش ها را در مصاحبه با دبیرکل سازمان یوروچایلد (Eurochild) که شبکه زیر نظرش به دنبال دستیابی به هدف مذکور است، مطرح خواهیم کرد.

http://www.euronews.com/2015/12/07/a-portrait-of-poverty-europes-women-children/

هنگامی که بیرون از منزل هستید و به اطرافتان نگاه می کنید شاید در نیابید که خطر فقر یکی از چهار نفری را که می بینید، تهدید می کند: آمار این افراد ۱۲۲ میلیون نفر است که یک چهارم جمعیت اروپای توسعه یافته را شامل می شود. با این حال این فقر همچون فقر شدید و مطلقی که در سایر مناطق جهان وجود دارد نیست بلکه فقری نسبی است!

تقریبا یک میلیارد نفر روزانه درآمدی کمتر از یک دلار و ۹۰ سنت در روز دارند. ممکن است دسترسی به غذا و آب آشامیدنی، مسکن و دارو نداشته باشند و در تکاپو برای زنده ماندن باشند. آنها در فقر مطلق به سر می برند.برخی نیز کمتر از آنچه که برای حفظ حداقل سطح زندگی مورد نیاز است، به دست می آورند. این به معنای فقر نسبی است.افرادی که در فقر نسبی به سر می برند برای تامین هزینه بهداشت و آموزش مشکل دارند و با مشکلاتی همچون بیکاری و سرپناه بی کیفیت دست و پنجه نرم می کنند.

پژوهش خبری//مهدی خانعلی‌زاده


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره ملی رسانه‌های کشاورزی
فراخوان جدید طرح «جهت نخبگانی» بزودی منتشر می‌شود
باران در راه خوزستان
پیگیری مشکلات راه دسترسی به معدن درآلو
آخرین وضع عنایت بخشی در بیمارستان
انتقال ۱۴ میلیارد مترمکعب گاز پالایشگاه دوم به شبکه سراسری
طرح جنگل‌کاری در حوضه آبخیز بالادست گلپایگان
ارائه خدمت به ۴۰۰ نفر در میز خدمت قضایی در زیرکوه
جابجایی پادگان امام حسین سپاه لرستان
سبقت مرگبار در محور فردوس- سرایان
کشف ۱۷۳ میلیارد تومان کالای فاقد مجوز در فارس
برگزاری همایش ملی شورش بابیه در ساری
افزایش کشف کالای قاچاق
تبدیل یکی از قصر‌های پهلوی به موزه باستان‌شناسی 
درخشش تاریخی نوجوان قمی در تنیس‌روی‌میز
نجات جان اتباع افغانستانی از مرگ حتمی توسط مرزبانان خراسان رضوی
امکان تشخیص دقیق‌تر سرطان‌ها با تکیه بر رادیودارو‌های ایرانی
تاکید رئیس مجلس بر ضرورت کار کارشناسی در بررسی لایحه بودجه
مصاف دلسوختگان قم با نماینده همدان
اهدای وسایل گرمایشی به بیمارستان امام خمینی آباده
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۸۰۰ هزار نفر در صف انتظار وام ازدواج و فرزندآوری
سقف مهریه تابع اراده طرفین است؛ حمایت کیفری تا ۱۴ سکه
اعمال لیلة الرغائب یا شب آرزو‌ها
قطع گاز برخی مشترکان، فردا در شیراز
افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در سال ۱۴۰۵
بارش برف و باران در غرب کشور، امروز ۳ دی ماه
پیام تبریک قالیباف به مناسبت سالروز میلاد حضرت عیسی (ع)
بخشنامه جدید فروش محصولات سایپا ویژه خودرو فرسوده
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳ دی
قوه قضائیه آماده برخورد با متخلفان حوزه تنظیم بازار و احتکار
پاسخ کوبنده ایران به غربیها: «غنی سازی صفر» درکار نیست
توافق جدید ایران و آذربایجان برای کاهش ترافیک کامیون‌ها در مرز آستارا
افزایش معافیت مالیاتی تا سقف ۴۰ میلیون تومان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ پیروزی استقلال مقابل المحرق
حریفان احتمالی ایران پیش از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)