• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۵۸۲۷۷
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۷
سیاسی » عمومی
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:

آزادی فکری براساس آگاهی ارزشمند است

هاشمی رفسنجانی: امیدواریم با تفکر و تعقل و در سایه اسلام، کشور به جایگاه اصلی و شایسته خود برسد.

آزادی فکری براساس آگاهی ارزشمند استبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، صبح امروز (دوشنبه) در دیدار جمعی از اصحاب فرهنگ و رسانه؛ فرهیختگان هنری، ادبی و رسانه‌ای را سرمایه‌ای ارزشمند برای کشور خواند و با تأکید بر نقش تأثیرگذار آنها در جامعه، گفت: فتح واقعی برای هر نظامی این است که مردم به خاطر اطلاع‌رسانی صاحبان تفکر، آگاه شوند و برای تعیین سرنوشت جامعه وارد میدان شوند که در عصر حاضر، بهترین راه بروز و ظهور این آگاهی، حضور در انتخابات است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آگاهی را سرمایه انقلاب، نظام و ایران دانست و با بیان اینکه «آزادی فکری براساس آگاهی ارزشمند است»، افزود: در معارف اسلامی بارها تأکید شده است که انسان‌ها آزاد به دنیا آمده‌اند و باید براساس تعقل، اختیار و تکلیف عمل کنند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با یادآوری سرنوشت بعضی از پیامبران الهی که رسالتی جز آگاهی مردم نداشتند، گفت: هیچ انسانی نمی‌تواند از حق خود بگذرد و هرکس باید در حدّ وسع و براساس آگاهی، از حق فردی و جمعی خود دفاع کند.
وی اتفاقات سال‌های مبارزه، به‌خصوص حوادث سال‌های 1356 و 1357 را مصداقی برای تلاش مردم در جهت رسیدن به حق خود دانست و افزود: مردم با معجزه اجتماعی، رژیمی را ساقط کردند که شرق و  غرب حامی جدّی آن بودند و حق تعیین حکومت را به دست گرفتند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تشریح امتیازات ایران در ابعاد منابع، معادن، جغرافیایی، تاریخی، تمدنی، اجتماعی و دینی که مطمع نظر استعمارگران است، گفت: ابرقدرت‌ها به‌آسانی از ایران چشم‌پوشی نمی‌کردند، اما مردم با عزمی جزم، وارد میدان شدند و حتی نگذاشتند توطئه‌های پس از پیروزی انقلاب، مانند شورش‌ها، ترورها و اهداف تجزیه‌طلبی دشمنان، آرمان‌های امام و مردم را برای حفظ تمامیت ارضی کشور و پایه‌گذاری نظامی بر پایه مکتب اهل بیت(ع) مخدوش کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را توطئه‌ای دیگر ازجانب دشمنان و نمادی برای تجلّی نقش مردم در آن دوران دانست و افزود: در جنگی که شرق، غرب و ارتجاع، پشت سر ارتش بعث بودند، مردم در قالب لشکریان بسیجی به جبهه‌ها رفتند و حاصل آن تلاش‌ها، کسب پیروزی سیاسی در سازمان ملل متحد به عنوان مکمل پیروزی‌های نظامی بود.
وی با تحلیل شرایط کشورهایی که طی سال‌های اخیر علیه حاکمان مستبد برخاستند و مجدداً به دامان هرج و مرج و استبداد و حتی دخالت استعمارگران برگشتند، گفت: در بعضی از کشورها، ناتو با تمام توان نظامی حضور یافت، اما امنیت‌ها بر باد رفت و جنگ‌های داخلی دمار از مردم درآورد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، برنامه‌ریزی برای انحراف انقلاب‌های مردمی را هدف استعمارگران دانست و افزود: اگر مردم از دستاوردهای خود حفاظت نکنند، احزاب، گروه‌ها و حتی مسئولان نمی‌توانند جلو نقشه‌های دشمنان را بگیرند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، اطلاع‌رسانی را وظیفه همیشگی اصحاب رسانه در همه شرایط و مقاطع دانست و با اشاره به اهداف و برنامه‌های دولت آقای روحانی، افزود: دولت با همه محدودیت‌ها، با اتکا به حمایت‌های مردم که معلول تلاش‌ رسانه‌ها برای افزایش آگاهی‌جامعه است، برای بهتر شدن اوضاع برنامه دارد که اصلاح سیاست خارجی و اتمام پرونده هسته‌ای، نقطه آغاز آن بود.
وی وجود تحصیلکرده‌ها به‌خصوص حضور تأثیرگذار بانوان در جامعه را امتیاز اصلی نظام اسلامی برای استمرار حرکت در مسیر عقل، تدبیر و اعتدال دانست و گفت: مردم آگاه، لشکریان عقل در مبارزه با لشکریانی هستند که می‌بینید چگونه جاهلانه، با تعصب و ترور، امنیت جوامع بشری را تهدید می‌‌کنند.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با یادآوری نقش زنان تحصیلکرده در جامعه، به نگاه اسلام در این خصوص اشاره کرد و افزود: زنان آگاه، مادران فرزندانی آگاه هستند و می‌دانیم حضور آنان در عرصه‌های مختلف چه تأثیرات مثبتی در جامعه دارد.
وی ارتقای جایگاه زنان را یکی از دستاورد‌های انقلاب اسلامی دانست و  با بیان مصادیقی از ظلم‌های تاریخی در حق زنان، به‌خصوص در موضوع ارث از اعیان و عرصه، گفت: بدون هیچ سند معتبر، به خاطر یک برداشت اشتباه از قرآن، قرن‌ها در حق زنان ظلم می‌شد که موضوع را با رهبری مطرح کردم و ایشان هم پس از طرح موضوع در جلسه فقهی خود و بررسی همه‌جانبه آن، به مجلس فرستادند و نمایندگان هم پس از بررسی‌های میدانی، قانونی را تصویب کردند تا این ظلم تاریخی جبران و یا حداقل جلو گسترش آن گرفته شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رشد آگاهی مردم ایران را در روستاها و نقاط دورافتاده، امتیاز دیگری برای جامعه ایرانی ـ اسلامی دانست و افزود: تلاش برای افزایش آگاهی و بیان حقایق، خواسته ‌اصلی نظام و دلسوزان نظام است.
وی بازنگری و اصلاح قانون اساسی را نتیجه افزایش آگاهی مردم دانست و گفت: جوامع براساس دستاوردهای فکری خود و با توجه به شرایط روز، شیوه‌های زندگی فردی و اجتماعی را با حفظ اصول تغییر می‌دهند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سخنان یکی از حاضران، با بیان اینکه «امام خمینی(ره) پس از 10 سال اجازه دستور بازنگری قانون اساسی را صادر کرده بودند»، تصریح کرد: شاید همین الان بعضی از اصول قانون اساسی با توجه به تجربه‌ها، نیاز به اصلاح داشته باشد، اما شرایط برای این کار کاملاً مهیا نیست.
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه مردم به آینده بهتر و بهبود اوضاع و شرایط کشور امید بسته‌اند، گفت: مردم با حضور همیشگی خود در صحنه‌های مختلف نشان دادند که با وجود همه مشکلات و گرفتاری‌ها به آینده کشور امیدوار هستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان اظهار امیدواری کرد که با تفکر و تعقل و در سایه اسلام، کشور به جایگاه اصلی و شایسته خود برسد.
در ابتدای این دیدار، آقایان فؤاد صادقی، از فعالان رسانه‌ای؛ آتش زمزم، کارگردان؛ جعفر محمدی، سردبیر سایت عصر ایران و عقیلی، پژوهشگر و نویسنده و خانم فرشته طائرپور، از فعالان سینما به بیان دیدگاه‌های خود درباره مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور پرداختند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تعمیر و به آب‌اندازی نفتکش پهن‌پیکر ۱۱۰ هزار تنی
طلیعه چهل و هفتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی
اجرای طرح بازبینی و اصلاح شماره تلفن‌های همراه مشترکان برق پایتخت
خانه‌های خدا دوباره برپا می‌شوند
بهره برداری از ۱۳۲ پروژه برقی در مازندران
میراث زنده طبیعت ایران در دل جنگل فندقلوی نمین
دقیقی: استقلال بازیکنان خوبی دارد، امیدوارم نتیجه بگیریم
علت افزایش نامتعادل گوشت قرمز در کردستان
تاکید بر اصلاح و بررسی ارفاقات قانونی به مددجویان واجد شرایط
اجرای طرح آرامش در شهر در خراسان جنوبي
پایان هفته ۲۵ بسکتبال یورولیگ؛ شکست موناکو و پیروزی پاناتینایکوس
بهره برداری از ۳۶ طرح بزرگ صنعتی و معدنی در فارس
افتتاح طرح های عشایری ۳۲ میلیاردی در لرستان
رفع موانع کسب‌وکار، مسیر توسعه گیلان را هموار می‌کند
راه‌اندازی پارکینگ‌های هوشمند دوچرخه در اصفهان
موحدی:سپاه فقط یک نهاد نظامی نیست، بلکه یک فرهنگ است
۸۳ طرح عمرانی در چناران آماده بهره‌ برداری
افزایش دمای مرکزی در سه روز آتی
پیش بینی افزایش دما و غلظت آلاینده‌ها در شهر‌های صنعتی خوزستان
هفته ۱۹ فوتبال لیگ عربستان؛ پیروزی النصر با درخشش رونالدو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
ساترا تحریم شد
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
انتقاد دولت از بی اعتباری اروپا در تشخیص مصادیق تروریسم
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)