هفت سین صرفه جویی
پدر بلوط ایران از مردم خواست برای سبزه عید، به جای گندم، از هسته های دور ریختنی استفاده کنند.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما، مظفرافشار که به همراه خانواده اش 30 سال است که برای حفظ و احیای جنگلهای بلوط تلاش می کند می گوید: یک سوال مدتی است که ذهن مرا به خود مشغول کرده است و آن اینکه آیا بهتر نیست برای سبزه های عید به جای کشت حبوبات به ویژه گندم که قوت قالب ماست، از دانه های دور ریختنی مثل هسته خرما ومیوه استفاده کنیم؟
وی با تاکید بر حفظ و احیای سنت های دیرینه ما ایرانیان و از جمله رویاندن سبزه به عنوان نماد نشاط و برکت می گوید: اگر به اطراف خود بنگریم هستند کسانی که محتاج همین حبوباتی هستند که ما آن را به سبزه عید تبدیل می کنیم و چند روز بعد دور می اندازیم.
افشار می گوید: در عوض با کاشت هسته های دور ریختنی مثل خرما، آلو، زردآلو، گیلاس سیب و مرکبات می توان پس از مدتی آنها را در مکانهای مختلف کاشت و به محیط زیست کشور کمک کرد.
ملکی مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی لرستان هم با بیان اینکه تعداد خانوارهای ایران 22 میلیون خانوار است،می گوید: اگر هر خانواده ایرانی فقط یک کیلو گرم گندم به تهیه سبزه اختصاص دهد جمع آن به 22 هزار تن خواهد رسید که مصرف 2 روز گندم جمعیت 80 میلیونی ایران است.