• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۰۹۹۳۶۷
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۰
استان ها » اجتماعی

2 درصد جمعیت کشور نیازمند توانبخشی

معاون توان‌بخشی سازمان بهزیستی گفت : حدود 2 درصد از جمعیت کشور نیازمند خدمات توان‌بخشی هستند .

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، معاون توان بخشی سازمان بهزیستی کشور امروز در نشست خبری سومین نشست سراسری دبیران2 درصد جمعیت کشور نیازمند توانبخشی کمیسیون‌ های پزشکی کشور با موضوع تشخیص نوع و شدت معلولیت در مشهد گفت : هم اکنون  یک میلیون و 300 هزار معلول در بانک بهزیستی ثبت شده‌ است.

حسین نحوی‌ نژاد افزود : بیشترین آمار معلولیت به ترتیب مربوط به ناتوانی جسمی حرکتی، ذهنی، شنوایی، بینایی و چند معلولیتی است.

او با اشاره به اینکه سالانه شاهد رشد نیم درصدی آمار بروز معلولیت در کشور هستیم گفت: تصادفات رانندگی، بلایای طبیعی، حوادث حین کار ، بالا رفتن درصد سالمندی و بیماری‌ هایی نظیر دیابت ، سوء تغذیه و فشار خون معلولیت‌زا هستند .

نحوی‌ نژاد افزود: طبق پیش بینی‌ ها هر سال 300 هزار ناتوان به آمار کشور اضافه می‌ شود که یک سوم از این تعداد نیازمند خدمات توانبخشی هستند و دو سوم دیگر تحت پوشش خدمات پیشگیری و آگاهی سازی باید قرار گیرند.

معاون توانبخشی بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر به‌ علت بیماری‌ های مزمن و حوادث، ناتوانی‌ های نابینایی و ناشنوایی در حال افزایش است و برای پیشگیری از این امر، هم اکنون 65 درصد نوزادان کشور تحت غربالگری شنوایی قرار می‌گیرند و غربالگری بینایی نیز برای 80 درصد کودکان 3 تا 5 سال انجام می‌ شود.

نحوی نژاد با اینکه بیماری‌ هایی نظیر کم‌ کاری تیروئید در آینده می‌ تواند سبب کند ذهنی شود، گفت: پیشگیری و غربالگری یعنی اختلالات به مرحله مزمن نرسد و اجرای ICF (طبقه‌ بندی بین‌ المللی عملکرد، ناتوانی و سلامت) می تواندکمک بسزایی به این مهم می‌ کند.

او تصریح کرد: تا قبل از اجرای این طرح معلولان براساس میزان نقص طبقه بندی می‌ شدند اما رسالت نظام عملکرد بر طبقه بندی معلولان طبق توانمندی و توانایی‌ های آنهاست و مشخص می‌ شود که فرد چه قابلیت‌ ها و توانایی دارد و‌ براساس آن بسته خدمات توانبخشی دریافت می‌ کند.

نحوی نژاد با اشاره به اینکه غربالگری اوتیسم در سال 95 در کشور آغاز می‌شود گفت: با تشکیل کمیته کشوری، پروتکل رسمی برای پیشگیری و شناسایی این بیماری در سنین پایین نوشته شده است و امسال اجرایی می‌ شود.

او با اشاره به لزوم بازنگری در قانون خاص معلولین مصوبه سال 83 مجلس شورای اسلامی گفت: ماده 16 این قانون اجرای آن  را منوط به تامین اعتبار کرده است و ضمانت اجرای محکمی نیز ندارد بنابراین چندین سال است پیگیر بازنگری قانون هستیم در این راستا بخشی از لایحه بازنگری در هیئت دولت به تصویب رسیده و به دستگاه‌های اجرایی اعلام شده است.

نحوی نژاد افزود: بودجه پارسال سازمان بهزیستی  6 هزار و 500 میلیارد ریال بود که 97 درصد آن محقق شد و نشان از توجه دولت به بهزیستی دارد اما هنوز نیازمند رشد 300 درصدی این بودجه هستیم.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
غربالگری بینایی و شنوایی کودکان در مراکز تحت نظارت بهزیستی زنجان رایگان است
سرمایه گذاری بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریالی در بخش کشاورزی زنجان
اوقات شرعی اهواز، ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
افتتاح ۳۹ طرح عمران روستایی با هزار میلیارد ریال اعتبار در دهه فجر
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز مطالعات ساخت موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی در پلدختر
کشف بیش از ۱۰ تن شکر احتکاری در مراغه
دیدار استاندار لرستان از مادر شهید محمد بیرانوند در خرم‌آباد
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۲ بهمن
ضرورت همکاری دستگاه‌ قضا و مسؤلان اجرایی در لرستان
مسدود بودن راه ارتباطی ۷۰ روستا در هشترود
دفاع از نیرو‌های مسلح کشور، دفاع از امنیت، استقلال و کرامت ملی ایران
نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی خرم‌دخت در خرم‌آباد
استاندار خراسان جنوبی: مسئولان باید با روحیه خدمتگزاری، پیگیر مشکلات مردم باشند
صدور پروانه ساختمانی برای ۳۰۰۰ واحد مسکونی در تبریز
درگذشت مادر شهید شبرنگ در لنگرود
افتتاح و کلنگ‌زنی ۲۱۱ طرح عمرانی در سلسله لرستان
ادامه روند افزایش دمای هوا و وزش باد در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
۳۴۰ پروژه توزیع برق همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
۵ حلقه چاه در جیرفت مسدودشد
آمادگی آباده‌ای‌ها برای برپایی جشن نیمه شعبان
بیانیه حوزه علمیه لرستان در محکومیت اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
انتشار آمار و اسامی جان باختگان و بازداشت‌شدگان حوادث کرمان
برگزاری رژه موتوری و خودرویی و عطر افشانی گلزار شهدا
کشف راز قتل نوجوان ۱۳ ساله در ساری
تصادف زنجیره ای مرگبار در جاده سمنان - دامغان
حسینی به سبزپوشان اصفهان پیوست
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور کاروان سلامت در روستای کمجان شهرستان خرامه  (۱ نظر)
بجنورد با یک میلیون شاخه گل به استقبال بهار می‌رود  (۱ نظر)