• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۱۲۹۸۶
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۰
بین الملل » غرب آسیا
درپی کسری بودجه و اعتصاب در کشورهای نفتی منطقه

نفت طلا یا بلای سیاه ؛ از ولخرجی تا ریاضت!

بلومبرگ نوشت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دیگر ثروتمند نیستند و وارد دنیای کسری بودجه و اعتصابات شده اند.

نفت طلا یا بلای سیاه ؛ از ولخرجی تا ریاضت!به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما پایگاه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی نوشت کشورهای عربی حاشیه خلیج 
فارس دیگر ثروتمند نیستند و وارد دنیای کسری بودجه و اعتصابات شده اند.
در زمینه سقوط بهای انرژی و کسری شدید بودجه، در میان افراد جوان در کشورهای عربی حاشیه خلیج [فارس] نوعی نارضایتی مشاهده می شود که پیش از این وجود نداشت. 
هفته گذشته،سیزده هزار کارگر بخش نفتی کویت در اعتراض به کاهش دستمزدها و مزایا تظاهرات کردند. مقامات عربستان سعودی نیز روز دوشنبه از طرح تهاجمی خود در زمینه اجرای اصلاحات اقتصادی و کاهش اتکا به بخش نفت خبر دادند. حتی در قطر، که ثروتمندترین کشور جهان محسوب می شود- به شهروندان محلی در روز سه شنبه گفته شد یارانه بنزین حذف می شود.
غانم نسیبه (به ضم نون و فتح سین) بنیانگذار مؤسسه مشاوره ای کورنرستون گلوبال اسوشیتس Cornerstone Global Associates -که در لندن مستقر است- اعلام کرد:‌ «به منظور ایجاد ثبات اقتصادی در درازمدت، اجرای طرح های ریاضتی برای یک دوره زمانی لازم است.» او همچنین گفت:‌ «ایجاد توازن در سطح تغییرات و متقاعد کردن مردم در این باره که مشکلات کنونی بخشی از آینده ای بهتر هستند، یک چالش محسوب می شود.»
افراد زیر سی سال بیش از نیمی از جمعیت چهل و چهار میلیونی را تشکیل می دهند که در شش کشور عربی حاشیه خلیج فارس زندگی می کنند.
سلطان القاسمی تحلیلگر اهل امارات متحده عربی در ماه فوریه در گزارشی نوشت توافقی نانوشته در کشورهای حاشیه خلیج [فارس] وجود دارد مبنی بر این که مادامی که قرار باشد مالیاتی پرداخت نشود، خانواده های حاکم آن مشاغل را اشغال خواهند کرد.
در همین حال، سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی زمینه را برای کاهش یارانه های سوخت فراهم کرد و این در حالی است که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی اخیرا در مصاحبه با بلومبرگ اعلام کرد زمان تغییر کامل الگوهای اقتصادی از جمله ایجاد بزرگترین صندوق توسعه ملی در جهان فرا رسیده است.
حتی صحبت کردن درباره طرح های ریاضت اقتصادی نیز باور نکردنی به نظر می رسد زیرا طی همین چند سال پیش، شیخ نشین های خلیج [فارس] از ثروت های عظیم نفتی خود برای توسعه برخی مناطق استفاده کرده اند. آنها اقدام به ایجاد جزایر مصنوعی‌، مراکز مالی، فرودگاه ها و بنادر کردند که سبب شد بیابان (شبه جزیره) عربی به یک مرکز اقتصادی و گردشگری تبدیل شود. حتی قطر میزبانی رقابت های جام جهانی فوتبال در سال دو هزار و بیست و دو را بر عهده گرفته است.
پول همچنین سبب خاموش شدن ناآرامی های اجتماعی شد که طی بهار عربی منطقه خاور میانه [غرب آسیا] را در بر گرفته بود. 
صندوق بین المللی پول نیز برای شش عضو شورای همکاری خلیج [فارس] امسال کسری بودجه دوازده ممیز سه دهم درصدی را پیش بینی کرده است. 
رشد اقتصادی این کشورها در حال کند شدن است و بر اساس پیش بینی های جدید صندوق بین المللی پول، دولت ها و تجار بخش خصوصی در کشورهای صادر کننده نفت در خاور میانه، می توانند هفت میلیون فرصت شغلی ایجاد کنند که حدود سه میلیون کمتر از رقم مورد انتظار است.
واکنش های شهروندان این کشورها به این موضوع متفاوت بوده است اما همه این کشورها از خطرات ناشی از نارضایتی جوانان آگاهند.
سعودی ها -که با کسری حدود صد میلیارد دلاری در سال گذشته مواجه بودند- در حال برنامه ریزی برای «تغییر ساختار یارانه»‌هستند. آنها همچنین در تلاش برای پیشبرد راهکاری برای پرداخت پول به افراد کم درآمد هستند که به یارانه ها متکی هستند. 
در کویت، پارلمان این کشور هزینه های خدمات عمومی را برای خارجی ها و تجار برای نخستین بار طی نیم قرن افزایش داد. خانوارهای کویتی از این موضوع مستثنی هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توصیه به صرفه جویی در مصرف گاز دراستان
پلیس دماوند ۱۶ خودرو و ۲۳ موتورسیکلت فاقد گواهینامه را توقیف کرد
تشکیل کارگروه حل مشکلات صنف بهداشت و درمان خوزستان
امکان استفاده تاکسی‌های برقی پایتخت از ایستگاه‌های شارژ اتوبوسرانی فراهم شد
مسدود شدن جاده‌های بخش چاروسا در شهرستان کهگیلویه
فرهنگسرای نیاوران؛ میزبان اجرای طرح موسیقایی ویژه بانوان
رونمایی از نمونک بیمارستان عسگریین در سامرا
والیبال قهرمانی باشگاه‌های برتر ؛ جدال جذاب مدعیان
ممنوعیت تردد شناور‌ها از بنادر کیش، چارک، آفتاب، ۹ دی
تولید هفتگی برنامه تلویزیونی با مشارکت دانشگاه مازندران
رای کمیته انضباطی والیبال درباره شکایت باشگاه ستارگان شمیران
تهران سهمی از اتوبوس‌های دولتی در آبان نداشت
بازدید معاون اجرایی رئیس جمهور از بیمارستان امام سجاد شهریار
کاهش ۴۸ درصدی ازدواج در کشور؛ زنگ خطر جدی برای آینده جمعیت ایران
معرفی ۹ملک مازاد دولتی جدید در یزد به ستاد ملی مولدسازی
گیلانیان با درک درست در فتنه ۸۸ پیشران حرکت یک اقدام ملی بودند
اجرای مرحله آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن در خوزستان از ۱۴ دی
ایمن‌سازی ۳۰ نقطه حادثه‌خیز آزادراه کاشان–اصفهان
نوجوانان ایرانی پرتاب ماهواره را رصد کردند
امدادرسانی نجاتگران هلال احمر زنجان به ۲۰۷ هم‌وطن متاثر از برف و کولاک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
رد درخواست سروش رفیعی در کمیته استیناف
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره ایرانی: گامی دیگر در عرصه فضا  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)