• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۲۹۶۸۲
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۲

بررسی هدف آمریکا از مداخله نظامی در یمن

هدف آمریکا از مداخله نظامی در یمن تقویت موضع عربستان و دولت فراری در مذاکرات صلح است.

آمریکا به بهانه مبارزه با القاعده اقدام به مداخله نظامی در یمن کرد. این در حالی است که به نظر می‌رسد متوقف شدن ماشین نظامی عربستان و متحدانش مهمترین عامل مداخله آمریکا در این کشور است.  
طبیعتا ناتوانی نظامی عربستان دربرابر مقاومت مردمی در یمن مهمترین عامل کاهش وزن سیاسی دولت فراری هادی منصور در مذاکرات کویت باشد. بنابراین مداخله نظامی آمریکا از منظر تلاش برای افزایش وزن سیاسی متحدان عربستان در مذاکرات نیز ارزیابی می‌گردد.
بر اساس ارزیابی سازمان ملل متحد، کشته شدن 6400 نفر، زخمی شدن 30 هزار و 500 نفر و آواره شدن دو میلیون و 800 هزار نفر در یمن حاصل تجاوز بیش از یک ساله عربستان به یمن بوده است. همزمان ریما کمال سخنگوی کمیته بین المللی صلیب سرخ از دشوار بودن وضع امداد رسانی در یمن به شدت انتقاد کرده است.
مذاکرات دشوار صلح از 21 آوریل با نظارت سازمان ملل متحد در کویت شروع شد بعد از دو نشست بی نتیجه در روز شنبه «مذاکرات مستقیم به حال تعلیق» در آمد و آتش بسی که از 11 آوریل شروع شده بود نیز بارها نقض گردید.  
آمریکا ابتدا به صورت غیرمستقیم و با کمک تسلیحاتی از ائتلاف سعودی در یمن مداخله کرد. این اقدام با محکومیت از سوی نهادهای حقوق بشر مواجه شد و در نهایت ماه گذشته دیده بان حقوق بشر با انتشار گزارشی مستند اعلام کرد: ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در حملات خود به یمن از بمب‌هایی آمریکایی استفاده کرده است.
در هر حال به نظر میرسد شکست نظامی و سیاسی عربستان در یمن سبب شده است آمریکا به بهانه ی مبارزه با القاعده در یمن مداخله کند. از دو هفته پیش نظامیان آمریکایی در یمن زیر پوشش کمک به نیروهای ائتلاف سعودی برای پس گرفتن شهر المکلا در سواحل جنوبی این کشور از القاعده مستقر شده‌اند. اما پس از این دو هفته جف دیویس سخنگوی وزارت دفاع آمریکا از اعزام نظامیان این کشور به یمن خبر داد و تاکید کرد آمریکا کمک هایی را در اختیار نیروهای ائتلاف سعودی به ویژه اماراتی ها در یمن قرار داده است. همچنین پنتاگون به ارسال کشتی جنگی خشکی-دریایی «یو اس اس باکسر»، یگان سیزدهم تفنگداران دریایی آمریکا و دو ناوشکن گرولی و گنزالس به سواحل یمن اذعان کرد.

همزمان با مداخله نیروهای آمریکایی شهروندان یمنی در شهرک های محویت و جبل المحویت با برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز در خیابان های این دو شهرک حضور نظامیان آمریکایی در جنوب یمن و همچنین ادامه حملات دشمن سعودی به این کشور را محکوم کردند. شهروندان معترض یمنی در بیانیه خود ضمن محکوم کردن طرح اشغالگری آمریکا در یمن و حضور نیروهای بیگانه در خاک این کشور خواستار بیداری و آمادگی کامل نیروهای مقاومت مردمی در مبارزه با حملات گسترده نظامیان متجاوز سعودی آمریکایی شدند. کمیته انقلاب یمن نیز در بیانیه ای اعلام کرد: حضور آمریکایی ها، اماراتی ها و دیگران در بخشهایی از جنوب یمن به معنای حضور خصمانه و استعماری است که هدفش غارت ثروتها و اشغال سرزمین است.
اقدام آمریکا در اعزام نیروهای خود به یمن پرسش های متعددی را برانگیخته است. به نظر می رسد انگیزه اصلی آمریکا فراتر از کمک به ائتلاف تجاوز به یمن است. بلکه هدف آنها احداث پایگاه بزرگ نظامی برای آمریکایی‌ها در یمن است. زیرا نیروهای آمریکایی با پانزده فروند بالگرد نظامی آپاچی و پنج فروند بالگرد بلک هاوک در پایگاه هوایی العند در استان لحج در شمال عدن هم مستقر شدند.
از طرفی نیروهای متجاوز تلاش می‌کنند القا کنند با داعش و القاعده در جنوب یمن مقابله می کنند اما واقعیت آن است که نفوذ القاعده و داعش در جنوب یمن از زمان حمله سعودی آمریکایی به یمن افزایش یافته و به هرج و مرج امنیتی در جنوب این کشور و مشخصاً در عدن کمک کرده است.
آمریکا به بهانه مقابله با القاعده، همچنان به لشکرکشی در جنوب یمن ادامه می دهد و به دنبال اشغال جنوب یمن است.

----------------------------------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشدید پایش شبکه گاز در سراسر استان
خبر خوش برای سفره‌های خانوار/ توزیع برنج و روغن خوراکی در استان
پیام همسر شهید مجیدی‌مهر به رهبر معظم انقلاب
صبر و استقامت خانواده‌ های شهدا پشتوانه اصلی نظام جمهوری اسلامی
تخریب اموال عمومی در آبدانان
تشدید بازرسی‌ها در خرمدره؛ چهار تیم اتاق اصناف زنجان در میدان کنترل بازار
آیین غبارروبی مزار شهدای گمنام باغ موزه دفاع مقدس تبریز
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح بیش از ۴ هزار پروژه محرومیت زدایی سپاه در سیستان و بلوچستان تا پایان سال جاری
برگزاری همایش بصیرتی بزرگداشت حماسه ۹ دی
ارائه خدمات رایگان دندان‌پزشکی به مددجویان خراسان شمالی
پیشرفت ۶۵ درصدی طرح آبرسانی سفیدآبه نیمروز
دستگیری قاتل متواری پس از ۲ سال در تبریز
فعال شدن مهلت نوبت‌گیری سنجش سلامت نوآموزان
بازخوانی بصیرت عمار انقلاب《 آیت الله مصباح》 برای نسل امروز
شادمانه های برف در خراسان شمالی
بیست و پنجمین اهدای عضو در گیلان
جشنواره پیوند آسمانی زوج های دانشگاه‌های آزاد اسلامی آذربایجان شرقی 
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
خانواده کشته‌شدگان ناآرامی‌ لردگان: اغتشاشگران را مجازات کنید
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
آیین گرامیداشت سرداران مقاومت در مصلی تهران
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
پای درد و دل صنف فروشندگان تلفن همراه و رایانه
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)