• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۶۹۴۳۵
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۵
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

خسارت آتش سوزی در جنگل پاسارگاد سنگین است

فرمانده یگان حفاظت از جنگل ها و مراتع: میزان خسارت آتش سوزی در هزار هکتار از جنگل های پاسارگاد معادل یک میلیون دلار است.

خسارت آتش سوزی در جنگل پاسارگاد سنگین استسرهنگ قاسم سبزعلی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه بر اساس برآورد سازمان کنوانسیون جهانی حفاظت از جنگل ها ارزش هر هکتار جنگل که در آتش سوزی از بین برود معادل هزار دلار است افزود: آتش سوزی جنگل های پاسارگاد که از ظهر روز چهارشنبه 19 خرداد ‌آغاز شد شب گذشته به طور کامل خاموش شد .

وی گفت: وسعت جنگل های پاسارگاد به طور تقریبی 3500 هکتار است که هزار هکتار آن در این حادثه خسارت دید.

فرمانده یگان حفاظت از جنگل ها و مراتع افزود: در آتش سوزی جنگل های پاسارگاد خسارات بسیار سنگینی به این جنگل ها معادل چندین میلیارد تومان وارد شد.

سبزعلی تاکید کرد: برای جلوگیری از وارد شدن این خسارت هنگفت به اعتبارات و منابع بیشتری برای تامین تجهیزات و ادوات مهار آتش نیازمندیم تا بتوانیم مدیریت لازم را برای مهار آتش داشته باشیم.

وی گفت:‌ امیدوارم دولت با نگاه ویژه ای به سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری اعتبارات مستمری برای مدیریت آتش در جنگل های کشور اختصاص دهد تا شاهد چنین خسارات سنگینی درعرصه های طبیعی کشور نباشیم.

فرمانده یگان حفاظت ازجنگل ها و مراتع کشور افزود: وسعت آتش سوزی بر اساس گزارش های رسیده از استانداری منطقه هزار هکتار است و اعداد 2500 یا 3000 هزار هکتار مورد تایید نیست.

سبزعلی گفت: متاسفانه در این آتش سوزی عامل انسانی علت وقوع حادثه بوده است و در بررسی های انجام شده بقایای ادوات و وسایل پخت و پز در منطقه یافت شده است .

وی افزود: تعدادی از چوپانان در منطقه برای پخت و پز آتش روشن کردند و باعث وقوع چنین حادثه بزرگی شدند.

فرمانده یگان حفاظت از جنگل ها و مراتع گفت : افرادی شناسایی شدند و به زودی در محاکم قضایی با آنها برخورد قانونی خواهد شد.

سبزعلی تاکید کرد: متاسفانه علت 95 درصد آتش سوزی ها در عرصه های طبیعی و جنگل ها عامل انسانی است.

وی علت سرعت آتش سوزی را باد شدید و خشک بودن پوشش گیاهی علف زارهای سطح جنگل دانست و گفت :‌ اطفاء حریق از ظهر روز چهارشنبه با حضور جوامع محلی ،تشکل های مردمی و نیروهای انتظامی آغاز شد و با حضور هواپیماهای آتش نشانی موفق شدیم آتش را به حداقل برسانیم اما با توجه به فراهم بودن شرایط طبیعی آتش سوزی دوباره وسعت پیدا کرد و از روز دوم بود که هلال احمر ، نیروی انتظامی، بسیج ، سپاه و تشکل های مردمی به منطقه اعزام شدند.

وی درباره علت حضور نداشتن وزارت دفاع برای اطفاء حریق افزود : بر اساس تفاهم نامه با این وزارتخانه قرار است برای اطفای حریق در 14 منطقه کشور همکاری کنند اما از آنجا که وسعت حریق در روز اول محدود بود بنابراین نیازی نبود تا هجمه زیادی از تجهیزات را درخواست کنیم.

فرمانده یگان حفاظت از جنگل ها و مراتع گفت : اما از روز دوم با وسعت آتش کمک خواستیم.

سبزعلی افزود: امیدواریم در آینده از امکانات و تجهیزات بالگرد وزارت دفاع استفاده کنیم تا وسعت و خسارت حریق را در عرصه ها به حداقل برسانیم.

وی گفت:‌ متاسفانه در ادامه این آتش سوزی بخشی از پارک ملی "بمو" هم دچار حریق شد که با حضور به موقع نیروها آتش مهار شد .

فرمانده یگان حفاظت از جنگل ها و مراتع افزود: در بسیاری از قسمت های جنگل پاسارگاد حدود 30 درصد درختان آسیب دیدند و بیشترین خسارت مربوط به گیاهان مرتعی و لاش برگها بوده است.

سبزعلی گفت: تا سه روز آینده میزان خسارت دقیقا اعلام خواهد شد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قضاوت داوران استان در لیگ جهانی کاراته وان
افزایش نگران‌کننده مسمومیت با گاز CO در استان اردبیل
بارندگی و لغزندگی در محور‌های مواصلاتی اصفهان
امروز: ایران - اندونزی، مصاف با پدیده مسابقات در فینال
احیای دو شرکت ورشکسته تولیدی با ورود دادگستری مازندران
ورود سامانه بارشی از اواخر وقت امشب به خراسان جنوبی
زنجان؛ رتبه اول کشور در نصب کنتورهای هوشمند آب
تشریح برنامه های اقتصادی و عمرانی شهرستان باروق
سرباز وظیفه ۲۰۰ گرم طلا را به دست صاحبش رساند
نفوذ سامانه بارشی و ناپایداری جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۸ بهمن
وزیران پیگیر رفع مشکلات مردم در استان‌ها هستند
مراسم نکوداشت رئیس اسبق دانشگاه الازهر در تهران
ضرورت طراحی الگوی نوین نظارتی برای آموزشگاه‌های آزاد و زبان
ساخت حسگر نانویی نوین برای تشخیص زودهنگام سرطان
افتتاح نمایشگاه خوشنویسی در شیروان
برنامه‌ریزی برای اجرای طرح‌های باستان‌شناسی در کرمان
افزایش ۲۰ درصدی تولید توت فرنگی در گلخانه‌های فلاورجان
افتتاح و آغاز عملیات چندین طرح شهرداری یزد همزمان با دهه فجر
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
اولویت اول استان گلستان تأمین آب است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
وقتی خبر، ترس شلیک می‌کند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)