• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۱۷۷۶۲۲
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۰
بین الملل » آمریکا
مشاور امنیتی کاخ سفید:

ترامپ هم نمی تواند توافق هسته ای را پاره کند !

مقام امنیتی آمریکا گفت: ترامپ هم نمی تواند توافق هسته ای را پاره کند و اینکه تحریمها ابزاری برای تقویت دیپلماسی با ایران بودند .

ترامپ هم نمی تواند توافق هسته ای را پاره کند        به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی فارن پالسی در گزارشی نوشت:‌ ‌سخنگوی ارشد کاخ سفید اعلام کرد: حتی دونالد ترامپ جمهوریخواه، در صورت تصدی مقام ریاست جمهوری نمی خواهد توافقنامه هسته ای با ایران (برجام) را پاره کند. 
به موجب این گزارش با وجود ادعاهای مکرر دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا مبنی بر اینکه اگر رئیس جمهور شود توافق هسته ای ایران را پاره خواهد کرد، بن رودز سخنگوی کاخ سفید ابراز اطمینان کرد: رئیس جمهور آینده آمریکا از جمله ترامپ، به منظور جلوگیری از بروز درگیری بالقوه نظامی در غرب آسیا ، توافق هسته ای ایران را حفظ خواهد کرد. 
بن رودز معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در نشستی در  شورای آتلانتیک در پاسخ به پرسش فارن پالسی تاکید کرد :‌ شیوه ای که بر اساس آن توافق هسته ای ایران ساختار و شکل گرفته است ، عناصر بازدارنده فراوانی وجود دارد که رئیس جمهور آینده آمریکا را از پاره کردن آن باز خواهد داشت.
وی افزود : یکی از نخستین پیامدهایی که در صورت تصمیم گیری درباره چنین کاری به ذهن من خطور می کند این است که زمینه بروز بحرانی در غرب آسیا تسریع خواهد شد. 
ترامپ در سخنرانی های متعدد خود چندین بار  وعده داده است یا توافق هسته ای را پاره خواهد کرد یا آن را در قالب توافقی در خواهد آورد که هرگز پیش از این، توافقنامه به آن صورت منعقد نشده باشد. 
براساس این گزارش در ایران آیت الله خامنه ای رهبر معظم این کشور روز سه شنبه طی سخنانی اعلام کرد اگر رئیس جمهور اینده آمریکا به تعهداتشان بر اساس توافق هسته ای عمل نکند و آن را نقض کند، ‌ایران برجام را به آتش خواهد کشید. 
آیت الله خامنه ای گفت: « جمهوری اسلامی ایران نخستین طرفی نخواهد بود که توافق هسته ای را نقض می کند، زیرا پایبندی به عهد و پیمان دستوری قرآنی است ولی اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن توافق هسته ای عملی شود ، آنگاه جمهوری اسلامی برجام را به آتش خواهد کشید. »‌
رهبر معظم ایران و دیگر مقامات این کشور نیز بارها تاکید کرده اند به علت باقی ماندن محدودیتها در زمینه نقل وانتقال مالی و کند شدن روند ادغام ایران در بازارهای جهانی ، تهران از مزایای مورد نظر در برجام بهره مند نشده است. 
آنها همچنین تاکید کرده اند بسیاری از بانکهای بین المللی همچنان از تجارت با ایران خودداری می ورزند. 

تاوان سنگین خروج از توافق 
         بن رودز در سخنان روز پنجشنبه خود تصریح کرد تاوان خارج شدن از توافق هسته ای حتی برای دونالد ترامپ ، غول سرمایه داری که به تغییر موضع و دیدگاه های  ساعت به ساعت خود شهرت دارد، بسیار سنگین خواهد بود. 
وی همچنین افزود پاره کردن توافق هسته ای موجب نارضایتی و انزجار کشورهایی خواهد شد که برای دستیابی به توافق هسته ای ایران با آمریکا همکاری کرده اند - مانند اروپایی ها ، چین و روسیه - و به گفته رودس این دردسری است که رئیس جمهور جدید آمریکا از آن اجتناب خواهد ورزید. 
رودز تصریح کرد : پس اصل اساسی این است که کسی سمت ریاست جمهوری را بر عهده نخواهد گرفت که بخواهد مشکلات عظیم جدید برای خودش درست کند. 

تحریمهای شدیدتر ایران را تسلیم نکرد
       از سوی دیگر بن رودز (Benjamin Rhodes) مشاور معاون امنیت ملی آمریکا در این سخنان در نشست اندیشکده آتلانتیک در شب گذشته گفت: می دانم که امروزه بحثهایی درباره تصویب، اعمال و کاهش تحریمها مطرح است. اما در آن زمان، برای اعمال گسترده ترین تحریمهای ممکن و برای جلوگیری از بروز مخاطرات برای ثبات اقتصاد جهانی، ما ماهها زمان صرف کردیم تا ائتلافی برای اعمال تحریمها بوجود بیاوریم. 

دیپلماسی برای حل وفصل اختلافات
         مقام امنیتی آمریکا گفت: اما نکته مهم این است که باوجود مواجه کردن اقتصاد ایران با فشارهای بیشتر، ما هرگز از این گزینه ترجیحی خود کنار نرفتیم که می خواهیم اختلافها را از طریق دیپلماسی حل و فصل کنیم. 
وی گفت: به هر حال ایران توافق هسته ای را به طور کامل اجرا کرده  و مردم ایران نیز از این توافق حمایت می کنند.
بن رودز گفت: واشنگتن به رغم انتقاد شدید جمهوریخواهان کنگره و دونالد ترامپ ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری، به توافق هسته ای با ایران متعهد است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تولید ۱۰۰ هزار تن آرد در کارخانجات زنجان
درخشش نمایندگان اردبیل در جشنواره بین المللی قصه‌گویی
طراحی و تکمیل زنجیره ارزش اقتصادی دریا، حمل‌ونقل و گردشگری در کیش
سپاهان ایران در لیگ والیبال بانوان آسیای مرکزی
آزادی ۱۲ زندانی محکوم مالی در سمنان
درگذشت مادر شهید در زیلایی
واکسیناسیون سالانه، مؤثرترین راه پیشگیری از آنفلوانزا
فوتبال جام حذفی فرانسه، صعود لیون و لانس به یک چهارم نهایی
خدمت‌رسانی هلال‌احمر زنجان با پشتوانه بیش از ۶۵ هزار عضو داوطلب
فوتبال جام حذفی اسپانیا؛ خط و نشان باسکی‌ها برای قهرمانی
مه رقیق صبحگاهی و کاهش موقت دید افقی در کیش، ۱۶ بهمن
بیش از ۳ هزار مشترک برق در گیلان امسال پاداش گرفتند
فیلم‌های سینمایی تلویزیون، جمعه ۱۷ بهمن
هفته ۲۳ فوتبال لیگای اسپانیا؛ شنبه بارسا از مایورکا هم ۳ امتیاز می‌خواهد
نمایش ۳ اثر در ششمین روز جشنواره فیلم فجر
هفته ۲۵ فوتبال لیگ برتر انگلیس؛ یک شنبه لیورپول میزبان من سیتی است
پیام تسلیت نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری در پی درگذشت استاندار اسبق فارس
تور دوچرخه سواری والنسیانا در اسپانیا؛ برتری گیرمای اریتره‌ای در مرحله نخست
فوتبال جام اتحادیه انگلیس؛ مرموش، منچسترسیتی را به فینال رساند
اعلام برنامه و ساعت دیدار‌های هفته بیستم لیگ برتر فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)