• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۵۳۸۷۵
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۲
اقتصادی » آب و انرژی

صرفه‌جویی 1325 میلیارد تومانی در بخش نیروگاهی کشور

با راه‌اندازی سامانه‌های خنک‌کننده هوای ورودی به توربین‌های نیروگاهی شامل سامانه مدیا و آی‌جی‌وی پلاس (IGV+) در 105 واحد نیروگاهی، 1325 میلیارد تومان در بخش نیروگاهی صرفه‌جویی شده است.

صرفه‌جویی 1325 میلیارد تومانی در بخش نیروگاهی کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، امسال شرکت مادر تخصصی وزارت نیرو با انجام دو ابتکارIGV+ و مدیا توانست علاوه بر افزایش ظرفیت تولید برق کشور و اجرای برنامه‌های تعمیرات نیروگاهی، حدود 620 مگاوات به ظرفیت تولید واحدهای موجود با هزینه اندک و زمان بسیار کوتاه (در مقایسه با احداث نیروگاه‌های جدید) اضافه کند.

بر پایه این گزارش و براساس ارزیابی کارشناسان شرکت مادرتخصصی نیروگاه‌های حرارتی، در زمان اوج مصرف برق در هفته پایانی تیر و هفته اول مرداد امسال و به‌دنبال افزایش بی‌سابقه تقاضای مصرف برق، این شرکت با استفاده از دو سامانه‌خنک کننده IGV+ و مدیا و افزایش راندمان نیروگاه‌ها اجازه نداد مصرف برق در زمان پیک از تولید آن پیشی گرفته و کشور در خاموشی فرو رود.

همچنین این گزارش می‌افزاید، هزینه تأمین و راه‌اندازی تجهیزات خنک کننده دو سامانه‌ IGV+ و مدیا در نیروگاه‌های کشور تقریباً 75 میلیارد تومان برآورد شده که در مقایسه با هزینه‌های 1400 میلیارد تومانی سرمایه‌گذاری برای ساخت و تأمین 620 مگاوات برق، بسیار پایین است.

سامانه‌ IGV+

بر پایه این گزارش، یکی از طرح‌های مورد استفاده برای افزایش ظرفیت شبکه برق کشور IGV+ است که باعث افزایش توان و راندمان توربین‌های نیروگاهی به‌ویژه توربین‌های گازی، ارتقای تجهیزات در بخش‌های توربین، کمپرسور و سامانه‌کنترل در واحدهای نیروگاهی می‌شود.

این گزارش می‌افزاید، این طرح ابتدا در نیروگاه سیکل ترکیبی یزد (نیروگاه دولتی) و دو نیروگاه سیکل ترکیبی پره سر و فردوسی (نیروگاه خصوصی) به‌صورت آزمایشی اجرا شد.

براساس این گزارش، به‌دنبال اجرای موفقیت آمیز طرح IGV+ در نیروگاه‌های یزد، پره‌سر و فردوسی بناست این طرح به طور کلی در 28 واحد دولتی، 48 واحد خصوصی و 74 واحد شرکت مپنا اجرا شود.

بر پایه اعلام شرکت مادرتخصصی نیروگاه‌های حراتی این طرح در حال حاضر در 150 واحد در حال پیاده سازی است.

طرح IGV+ تاکنون در 28 نیروگاه دولتی اجرایی شده و قرار است در نیمه دوم سال در چهار واحد نیروگاه ماهشهر نیز اجرا شود.

گزارش‌ها حاکی از این است، این طرح در 35 واحد شرکت مپنا و 24 واحد بخش خصوصی به اجرا درآمده است.

در مجموع با اجرای طرح IGV+ در 87 واحد، تاکنون 375 مگاوات، که بیش از قدرت عملی تابستانه سه واحد «94.2V» است، به قابلیت شبکه برق کشور اضافه شده است.

این گزارش می‌افزاید، با اجرای طرح در 71 واحد باقیمانده که براساس پیش بینی‌ها قرار است در نیمه دوم سال به مرحله اجرا در آید، جمعاً 250 مگاوات، که بیش از قدرت عملی تابستانه دو واحد 94.2V است، به ظرفیت تولید شبکه در تابستان 96 اضافه می‌شود.

از مزایای اصلی این طرح استفاده از دانش و فناوری صرفاً بومی، اجرای طرح با هزینه‌ای کمتر از 2 درصد هزینه خرید و احداث واحدهای جدید بوده و دوره زمانی نصب و راه‌اندازی آن بسیار کوتاه‌تر از زمانی است که برای تدارک تجهیزات و توقف بسیار کوتاه هر واحد نیروگاهی صرف می‌شود.

سامانه‌مدیا

در روش «مدیا» با احداث تجهیزات در ورودی کمپرسور توربین گازی و افشاندن آب روی سطوح مدیای مسیر عبور هوا (همچون مکانیزم کولر آبی) دمای هوای ورودی به میزان قابل توجهی کاهش یافته و موجب افزایش قابلیت تولید حدود 10 درصد قدرت نامی واحد می‌شود.
در روش مدیا هرچه دمای محیط بالاتر باشد تأثیر این سامانه‌و بهره‌وری آن بیشتر است.

براساس این گزارش، با اجرای سامانه‌مدیا در 18 واحد نیروگاهی، 260 مگاوات به ظرفیت شبکه برق کشور افزوده می‌شود.

براساس اعلام شرکت مادر تخصصی نیروگاه‌های حرارتی تا قبل از شروع تابستان 95 تعداد قابل توجهی از این واحدهای نیروگاهی از جمله نیروگاه‌های کرمان، شیروان، شهید کاوه، شاهرود و شهید رجایی به این سامانه‌تجهیز شدند.

همچنین بر پایه این گزارش، بیش از 90 درصد تجهیزات مورد استفاده در طرح مدیا ساخت داخل است.

قابلیت تولید نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی تا حد قابل توجهی متأثر از دمای هوای محیط است و تقریباً به ازای هر 10 درجه افزایش دمای محیط، 6 درصد قابلیت تولید نامی این واحدها کاهش می‌یابد و نیز اوج نیاز مصرف به جهت مصارف سرمایشی در ساعات گرم فصل تابستان محقق می‌شود، قابلیت تولید این نوع واحدها در شرایط نیاز مصرف به حداقل کاهش می‌یابد.

هزینه اجرای طرح مدیا به ازای میزان افزایش تولید، حدود 10 درصد هزینه احداث نیروگاه جدید است.

همچنین از دیگر مزایای اجرای این طرح تدارک تجهیزات مورد نیاز و نصب آن‌ها در چند روز است، حال آنکه احداث نیروگاه جدید گازی، نیازمند حداقل 2 سال زمان است. تجهیزات تصفیه آب این سامانه‌قابل استفاده در فرآیند تولید واحدهای اصلی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیشرفت ۹۲ درصدی راه‌آهن چابهار-زاهدان با تزریق ۲۹ همت سرمایه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲ اسفند
اجرای طرح «افزایش تولید در دامداری‌های روستایی و عشایری» در ۵۳ روستای استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
دعای هر روز و روز سوم ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۲ اسفند ۱۴۰۴
آغاز پویش مثبت ماه در زنجان
قدردانی اداره کل ارزیابی و نظارت خبر رسانه ملی از صدا و سیمای آذربایجان شرقی
اهدای ۲۱ قلم لوازم ضروری زندگی به مددجویان کمیته امداد هشترود
خبر‌هایی از برنامه ریزی برای ایجاد پایگاه نوروزی در گرمسار
بازدید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری از طرح‌های اشتغال‌زا در رفسنجان
هنگام استفاده از اینترنت هرگز اطلاعات شخصی را به دیگران ندهید
بالگرد اورژانس هوایی برای تسریع درمان جوان ۲۱ ساله به پرواز در آمد
دزفول، قطب تولید مرکبات سالم 
دستگیری سارقان اماکن خصوصی در چاراویماق
پیشرفت گسترده در توسعه ۳۲۹ هکتاری بندر امام خمینی (ره)
بیش از یکهزار متر مربع اراضی ملی در اهواز به بیت المال بازگشت
افزایش تراز دریاچه ارومیه
پیشرفت مطلوب اجرای طرح چهارخطه شوشتر-صالح شهر-دزفول
ماندگاری هوای گرم در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
تاکایچی به چین هشدار داد
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری
توقیف ۸۵۰ کیلوگرم زغال و چوب از قاچاقچیان در کهگیلویه و بویراحمد
اعلام نتایج صلاحیت داوطلبان؛ اولویت با شهرهای پرجمعیت
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
پهلوگیری ناوشکن دنا در بندر ویشاخاپاتنام هند
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
اعلام نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شورا‌های شهر
ثبت‌نام بیش از ۵ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)