• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۷۱۱۰۹
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
بین الملل » تحلیلی

انتقاد سرهنگ آمریکایی از سیاست های اوباما درباره ایران

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فاکس نیوز، سرهنگ آمریکایی ضمن انتقاد از سیاستهای دولت اوباما درباره ایران، لزوم برخورد شدید با تحرکات ایران را در آبهای خلیج فارس خواستار شد.
سرهنگ تونی شیفر نظامی بازنشسته ارتش آمریکا که در حال حاضر در مرکز تحقیقاتی موسوم به مرکز سیاست گذاری ها در لندن کار می کند در گفتگو با این شبکه مدعی شد:« تحرکات تنش آفرین ایران در ابهای خلیج فارس علیه شناورهای آمریکایی افزایش یافته است. مشخص نیست دقیقا اوضاع در منطقه به چه صورت است. باید توجه داشت که از زمان امضای توافق هسته ای با ایران، طرف مقابل هرکاری که توانسته است انجام داده است تا ما را به عقب براند و نفوذ خود را در منطقه افزایش بدهد و آمریکا را مرعوب کند.
بازداشت شماری از ملوانهای آمریکایی به دست ایران و پرداخت پول به ایران برای آزادکردن گروگانهایمان مصداق همین موارد است. آمریکا به صورت مستمر، اقداماتی صورت می دهد که نشانه ضعف آن است. وقتی شما از خودتان ضعف نشان بدهید طرف مقابل پیشروی می کند. ایران در تلاش است نفوذ خود را در منطقه افزایش بدهد.
یکی از نکات بسیار مهم فرهنگی، مسئله ای است که از ان باعنوان اسب قوی یاد می شود به این معنا که اگر شما اسب قدرتمندی را ببینید که در محله جولان می دهد و بر همسایگان شما اعمال قدرت می کند، حساب کار دست دیگران می آید. در واقع، در چنین شرایطی، وضعیت به صورتی می شود که دشمن جرات نمی کند دست به شما بزند. ایران در حال اعمال فشار است و با این کارهایش ، اهرم فشار در حوزه های دیگر هم به دست می آورد.»
وی در ادامه افزود:« ژنرالهای آمریکایی در حال ارزیابی و بررسی مستمر اقدامات ایران در آبهای منطقه هستند. رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا و اشتون کارتر وزیر دفاع امریکا در حال بررسی واکنشهای آمریکا به این اقدامات ایران هستند. اما وزارت امورخارجه آمریکا در این زمینه نقش مثبت ایفا نمی کند و فقط می گوید که این اقدامات ایران، تحرکاتی ناسالم است حال آنکه این اقدامات ایران، تحرکاتی تهاجمی به شمار می رود.
به نظرمن، آمریکا باید با شدت بیشتری با اقدامات ایران برخورد کند. در این میان باید به این نکته نیز توجه داشت که یکی از بزرگترین فرصتهایی که آمریکا درباره ایران از دست داد به زمانی مربوط است که از آن با عنوان بهار فارسی در سال دو هزار و نه یاد می شود. در آن زمان (پس از انتخابات سال 1388) دولت آمریکا نه تنها از فرصت استفاده نکرد تا اقداماتی صورت بدهد که سبب تضعیف رژیم ایران شود بلکه اقداماتی صورت داد که سبب تقویت این رژیم شد.»
وی گفت:« باید با اقدامات ایران با شدت برخورد کرد. اگر برخوردها شدید باشد، شناورهای ایرانی نمی توانند به شناورهای ما نزدیک شوند. نباید خطر کرد و اجازه داد قایقهای کوچک به شناورهای آمریکایی نزدیک شوند و بخواهند اتفاقهایی را تکرار کنند که در گذشته رخ داده است یعنی حمله به شناورهای آمریکایی با قایقهای کوچک. درباره توافق هسته ای ایران نیز باید گفت که ما درواقع، برنامه هسته ای این کشور را متوقف نکرده ایم بلکه سبب شده ایم ایران اجرای برنامه هسته ای اش را به کره شمالی منتقل کند به این معنا که پول انتقال یافته به ایران در نهایت نصیب کره شمالی می شود و پیونگ یانگ از این پول برای ساخت موشکهای بالستیک استفاده می کند تا در نهایت، بتواند تسلیحات هسته ای را روی این موشکها  سوار کند. در این میان به فضای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز توجه داشت. اگر هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات پیروز گردونه انتخابات ریاست جمهوری باشد، تغییری در سیاست خارجی آمریکا درباره ایران بروز نخواهد کرد و فقط برخی از مهره های  دولتی در آمریکا تغییر خواهند کرد. در واقع، سیاست خارجی کنونی آمریکا در دوره کلینتون نیز ادامه خواهد داشت. اما مشخص نیست دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه درصورت پیروزی در انتخابات چه کار خواهد کرد زیرا سابقه ای از او نداریم که بخواهیم بررسی کنیم. باید به افرادی نگاه کرد که در اطراف ترامپ هستند و به او مشورت می دهند. باتوجه به سابقه تجاری ترامپ، به احتمال زیاد، ترامپ در تعامل با ایران به صورت یک کار تجاری عمل خواهد کرد و خواهد کوشید برنده شود. سیاست آمریکا در این حوزه ها به صورتی است که به شکست منجر می شود.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تولید ۱۰۰ هزار تن آرد در کارخانجات زنجان
درخشش نمایندگان اردبیل در جشنواره بین المللی قصه‌گویی
طراحی و تکمیل زنجیره ارزش اقتصادی دریا، حمل‌ونقل و گردشگری در کیش
سپاهان ایران در لیگ والیبال بانوان آسیای مرکزی
آزادی ۱۲ زندانی محکوم مالی در سمنان
درگذشت مادر شهید در زیلایی
واکسیناسیون سالانه، مؤثرترین راه پیشگیری از آنفلوانزا
فوتبال جام حذفی فرانسه، صعود لیون و لانس به یک چهارم نهایی
خدمت‌رسانی هلال‌احمر زنجان با پشتوانه بیش از ۶۵ هزار عضو داوطلب
فوتبال جام حذفی اسپانیا؛ خط و نشان باسکی‌ها برای قهرمانی
مه رقیق صبحگاهی و کاهش موقت دید افقی در کیش، ۱۶ بهمن
بیش از ۳ هزار مشترک برق در گیلان امسال پاداش گرفتند
فیلم‌های سینمایی تلویزیون، جمعه ۱۷ بهمن
هفته ۲۳ فوتبال لیگای اسپانیا؛ شنبه بارسا از مایورکا هم ۳ امتیاز می‌خواهد
نمایش ۳ اثر در ششمین روز جشنواره فیلم فجر
هفته ۲۵ فوتبال لیگ برتر انگلیس؛ یک شنبه لیورپول میزبان من سیتی است
پیام تسلیت نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری در پی درگذشت استاندار اسبق فارس
تور دوچرخه سواری والنسیانا در اسپانیا؛ برتری گیرمای اریتره‌ای در مرحله نخست
فوتبال جام اتحادیه انگلیس؛ مرموش، منچسترسیتی را به فینال رساند
اعلام برنامه و ساعت دیدار‌های هفته بیستم لیگ برتر فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)