• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۲۸۴۰۷۱
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۶
اقتصادی » اقتصاد کلان

پویایی مهم ترین شاخص اقتصاد دانش بنیان است

معاون سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت : پویایی مهمترین شاخص اقتصاد دانش بنیان و همگامی با فضای بین المللی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ سعید منجم زاده در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : باید شرکت‌های دانش بنیان همواره به این رویکرد نگاهی ویژه داشته باشند.
وی درباره روند تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان افزود: لایحه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 86 در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تدوین و سال 87 در قالب بسته قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
منجم زاده اظهار داشت : فرآیند تصویب این قانون به مدت دو سال و تا سال 89 به طول انجامید سپس آئین نامه اجرایی این قانون سال‌های 90 و 91 به تصویب رسید و در نهایت کار اجرایی‌سازی قانون از آذرماه سال 91 و با ابلاغ آئین‌نامه‌های اجرایی ذیل قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز شد.
معاون سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هدف قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را حمایت از شرکت‌ها در بازار شدید رقابتی دنیا عنوان کرد و گفت: اصلی‌ترین هدف این قانون حمایت از شرکت‌های توانمندتر و کارآمدتر است تا امکان ماندگاری این شرکت‌ها در فضای رقابتی بیش از گذشته فراهم شود.
منجم زاده همچنین عرضه فناوری به صورت نوآورانه به بازار را شرط حمایت از شرکت‌های دانش بنیان برشمرد و اظهارداشت: فردی که نوآوری دارد باید بیزینس خوبی هم داشته باشد تا به بازار و فضای کسب و کار راه پیدا کند و به شرکت‌هایی که به شرکت‌های دانش بنیان خدمات می‌دهند تسهیلات لازم اعطا شود.
وی ادامه داد: برای صادرات محصولات شرکت‌های دانش بنیان حمایت‌های ویژه‌ای هم از طریق قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و هم کریدور صادرات محصولات دانش‌بنیان در دستور کار قرار دارد.

معاون سرپرست امور شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقتصاد دانش‌بنیان و بنگاه‌های اقتصادی دانش‌بنیان را از عوامل اساسی رشد تولید سرانه ملی دانست و گفت: در حقیقت یکی از راهکارهای اساسی خودکفایی پایدار در محصولات استراتژیک، ارتقای فناوری و افزایش بهره‌وری عوامل تولید از طریق دانش‌بنیان نمودن اقتصاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی افزود: در حقیقت یکی از اساسی‌ترین پیش‌نیازهای اقتصاد دانش‌بنیان سرمایه انسانی خلاق، نوآور و دانشی می‌باشد که با توجه به ترکیب جمعیتی کشور ایران و جمعیت بالای جوانان تحصیلکرده و نیروی انسانی به عنوان بزرگترین و با ارزش‌ترین سرمایه کشور باید همواره مورد توجه قرار گیرد.
سید فرهنگ فصیحی معاون برنامه ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در ادامه با اشاره به فلسفه ایجاد صندوق یعنی تأمین نیازهای مالی شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشت : این صندوق در ابتدای فعالیت خود نیازهای شرکت‌های مزبور را پاسخ داده است بنابراین یکی خطوط کاری صندوق ارائه تسهیلات با نرخ‌های ارزان‌تر از سیستم‌های بانکی به شرکت‌های دانش بنیان بوده که این مسئله حجم بالایی از فعالیت‌های صندوق را به خود اختصاص می‌دهد.
وی گفت : در کنار ارائه تسهیلات، مجموعه‌ای از فعالیت‌های توانمند ساز برای شرکت‌های دانش بنیان نیز وجود دارد و این فعالیت‌ها باید در یک افق بلند مدت به گونه برنامه ریزی شود که نقش صندوق نوآوری به راهبر و پیشران فعالیت‌های نوآورانه و موتور محرک اقتصاد دانش بیان تبدیل شود.
فصیحی همچنین امر صادرات محصولات دانش بنیان و فناوری برتر را مقوله‌ای پیچیده دانست و گفت: کیفیت، بازاریابی، هزینه یابی و استانداردها عواملی هستند که در خارج از کشور باید یک محصول از آن برخوردار باشد تا بتواند به بازار هدف ورود پیدا کنند.
وی درباره پیشران‌هایی که می‌تواند به مقوله صادرات کمک کند، افزود: استانداردهای جهانی، زبان مشترک کشورها، تولید کنندگان و مصرف کنند گان از جمله این پیشران‌ها هستند.
معاون برنامه ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه موضوع تجاری سازی یافته‌های پژوهشی در تکمیل چرخه نوآوری بسیار مهم است، افزود: تجاری سازی دانش و فناوری بخش مهمی از فرآیند نوآوری است و هیچ فناوری و محصولی بدون طی این فرآیند با موفقیت وارد بازار نمی‌شود.
وی افزود : تجاری سازی تلاشی در جهت کسب سود از نوآوری از طریق تبدیل فناوری‌های جدید به محصولات، فرآیندها و خدمات جدید و فروش این محصولات در محیط بازار به شمار می‌رود.
فصیحی درباره سرمایه گذاری خطرپذیر هم اذعان داشت: از مأموریت‌های مهم صندوق نوآوری و شکوفایی رواج بحث سرمایه گذاری خطرپذیر است.
وی در ادامه با اعلام اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان نقش محوری در ساختار اقتصاد دانش بنیان ایفا می‌کنند، گفت: بر اساس ماده یک قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان «شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان شرکت یا موسسه خصوصی یا تعاونی می‌باشد که به منظور هم‌افزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش‌محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری‌سازی نتایج تحقیق و توسعه در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده? فراوان، به ویژه در تولید نرم‌افزارهای مربوط تشکیل می‌شود.»

معاون برنامه ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی اذعان داشت: فناوری همواره در خلق ثروت برای کشورها نقش اساسی داشته و سطح استاندارد و کیفیت زندگی مردم را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

وی با اشاره به این جمله که اقتدار فناوری موجب اقتدار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی می‌شود، گفت: توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان متکی بر توسعه فناوری است و به سخن دیگر مزیت رقابتی شرکت‌های دانش‌بنیان، نوآوری در فناوری است.

فصیحی افزود: اهداف و کارکردهای شرکت‌های دانش بنیان شامل جذب و تبدیل ایده‌ها به محصول و مشاغل پایدار، هم‌افزایی علم و ثروت، تجاری‌سازی علم و دانش، تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی و تحقیقاتی، توانمندسازی دانش‌آموختگان به منظور ورود به فضای کسب وکار، حمایت، هدایت و سمت‌دهی در جهت نوآوری‌ها و تولید فناوری‌های برتر، ایجاد زمینه برای به‌کارگیری هرچه بیشتر توانمندی‌های دانشگاه‌ها و واحدهای پژوهشی در جامعه است.

وی افزود : از دیگر اهداف می‌توان به ترغیب متخصصان، نوآوران، مخترعان، اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها و واحدهای پژوهشی برای فعالیت‌های بیشتر در رفع نیازهای جامعه برای ترویج فرهنگ تجاری‌سازی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی،
تشویق بنگاه‌های اقتصادی و دستگاه‌های اجرایی به بهره‌گیری از یافته‌های پژوهشی و فناوری‌های شکل یافته در مراکز پژوهشی و ارتقای فرهنگ عمومی کارآفرینی را نام برد.

معاون برنامه ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه پویایی، تطبیق با شرایط محیط پیرامونی، انعطاف‌پذیری بالا، توزیع عادلانه‌تر ثروت، توسعه عدالت اقتصادی، بهره‌وری و کارآمدی بالا و غیره را از ویژگی‌های برجسته شرکت‌های دانش بنیان نام برد و اذعان داشت: این شرکت‌ها با توجه به ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود و توان ایجاد و به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته مورد نیاز، توانمندی لازم را جهت تبدیل مواد خام به محصولات نهایی و با ارزش افزوده بالا دارند.
وی گفت: با توجه به ویژگی شرکت‌های دانش‌بنیان در استفاده از دانش برای بهینه کردن کیفیت محصولات داخلی به همراه اقدامات فرهنگی می‌توان موجب ترغیب مردم به مصرف کالاهای داخلی شد.

فصیحی بهره‌وری عوامل تولید را به عنوان یکی از عوامل اقتصاد دانش‌بنیان دانست و افزود: پائین بودن بهره‌وری یکی از مسائل اساسی اقتصاد کشور است که تأثیر گسترده‌ای بر تمام جنبه‌های اقتصادی دارد.

وی اظهارداشت: در حقیقت بهره‌وری عوامل تولید در شرکت‌های دانش‌بنیان سبب کاهش هزینه تمام‌شده محصولات و کالاها خواهد شد در نتیجه علاوه بر افزایش استفاده مردم از کالاهای داخلی از سوی دیگر مزیت رقابتی در قیمت برای صادرات محصولات در بازارهای جهانی ایجاد خواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۰ طرح عمرانی در روستا‌های بدون دهیاری مهاباد اجرا می‌شود
دانشگاه ها در فضاسازی گفتمان ثبت جهانی دره خرم آباد بسترسازی کنند 
اعتبار کالابرگ دهک‌های ۴ و ۵ از امروز شارژ می‌شود
انعقاد قرارداد واگذاری زمین برای ۱۲۰۰ نفراز خانواده شهدا و ایثارگران
مراسم بزرگداشت دکتر حمید کریمی، پزشک خدمتگزار مردم آباده
افتتاح ۳۰ مدرسه نهضت عدالت آموزشی در استان یزد تا مهر ۱۴۰۴
آغاز مرمت بنا‌های تاریخی شهرستان بردسیر
تفاهم‌نامه همکاری میان میراث‌فرهنگی با سازمان نقشه‌برداری کشور
اعلام زمان آزمون‌های عملی یا تشریحی برخی رشته‌های کارشناسی ارشد
دریاچه ارومیه تا آخر تابستان دوام می آورد؟
اهدای اعضای نوجوان مرگ مغزی نقنه‌ای به بیماران نیازمند
اخبار مستند امروز ۳۰ تیرماه
برگزاری جلسه اعضای کمیته فنی موزه‌ها
واکنش رئیس اداره برق کهگیلویه به اعتراض مرغدار دهدشتی
دوچرخه سواری بانوی سیرجانی دور دریاچه وان ترکیه
ایمنی و محیط‌زیست اولویت‌های اصلی شرکت ملی گاز
اهدای ۹۵ جلد کتاب توسط خیر شیرازی به کتابخانه شهر بهمن
فرسودگی ۶۲ درصدی شبکه آب جوین
بزرگداشت قیام تاریخی مردم سیستان به خونخواهی امام حسین (ع) در چابهار
اختصاص ۲۵ میلیارد ریال برای گردشگری مذهبی گناباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)