• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۴۱۵۰۶
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۲
اقتصادی » بازاروتجارت
طیب نیا

تهیه برنامه راهبردی اکو

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با تهیه برنامه راهبردی کشورهای عضو اکو ، امیدوارم گام های مثبت و بلندی برای پیشبرد اهداف تعیین شده برداشته شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی طیب‌نیا در همایش روسای کل گمرکات کشورهای عضو اکو افزود: به طور قطع مشارکت فعال روسای گمرکات کشورهای عضو اکو و ارائه دیدگاه های سازنده در مسیر تسهیل تجارت در غنا بخشیدن به این سند بسیار موثر خواهد بود.

وی اضافه کرد: گسترش تجارت درون منطقه ای و فرامنطقه ای و توسعه حمل و نقل، کشاورزی، انرژی، خدمات عمومی و زیربنایی، مبارزه با مواد مخدر و آموزش امور علمی و فرهنگی جزء اولین توافقات اکو بوده و فرایند تحقق هر برنامه اقتصادی حتی در قلمرو کشورها مستلزم فراهم سازی ابزارها و سازوکارهای لازم با تاکید بر نظارت دقیق تر بر اجرا و اجتناب از وضع قوانین محدود کننده است.

وزیر اقتصاد گفت: تحقق برنامه های اقتصادی در سطح فراملی و منطقه ای از اهمیت و ظرافت های بیشتری برخوردار است و باید زمان رسیدن به اهداف را با همکاری ها کوتاه کرد و این در شرایطی است که در کشورهای عضو اکو به دلیل کوتاه بودن فاصله جغرافیایی ظرفیت بالایی برای ایجاد و افزایش تجارت بین کشورها وجود داشته که برای تحقق این هدف، گسترش و بهبود زیرساختهای حمل و نقل، ساده‌سازی رویه‌های گمرکی، هماهنگ‌ کردن اسناد تجاری، عضویت در کنوانسیون‌های منطقه‌ای و بین المللی و شفاف کردن قوانین داخلی ضروری است در چنین شرایطی سرعت انتقال کالا بالاتر رفته و قیمت تمام شده کاهش می‌یابد.

از سوی دیگر دسترسی به بازارهای بکر و امکان بهره گیری از نیروهای جوان منطقه آسیای میانه و تقاضا برای مصرف کالا و خدمات، آینده خوبی را در افق همکاری کشورهای عضو اکو ترسیم می کند.

طیب نیا افزود: بازرگانان عضو کشورهای اکو باید بدون دغدغه و نگرانی بتوانند کالاهایی را که بر اساس مزیت های نسبی از جمله موقعیت جغرافیایی و کاهش زمان جابجایی کالا، تولید کرده‌اند مبادله کنند و حجم تجارت را در بین کشورهای عضو اکو بالا ببرند.

وی ادامه داد: هنوز کشورهای عضو اکو نیازمند انجام اقدامات قانونی و تدبیر هستند تا بتوان از ظرفیت ها و توانایی های بالفعل و بالقوه به شکل مطلوب تری استفاده کنند ضمن اینکه ظرفیت سازی، شفافیت در قوانین موضوعه، رفع مشکلات مرزی و سازمان دهی آن و در نهایت ایجاد ایمنی در حمل و نقل می تواند زمینه ساز توسعه روابط تجاری باشد.

طیب نیا گفت: روش های جدید تولید، ارتقاء رقابت‌پذیری، افزایش‌کارایی، کسب منافع و کاهش محدودیت‌های ارزی در کنار تخصص‌گرایی در امر تولید و کسب درآمد بالاتر از جمله مواردی هستند که جز با اتحاد منطقه ای قابل دسترس نخواهد بود.

وی اضافه کرد: هماهنگی در جهت اتصال شبکه های وسیع داده های الکترونیکی و تبادل اطلاعات تجاری، گسترش راه های مواصلاتی و هموارسازی مسیرهای کسب و کار همواره موجب کاهش هزینه‌ها و رفتن به سمت منافع متقابل بر اساس مزیت‌های نسبی خواهد شد که به نظر می رسد با نشست های بیشتر مسئولان گمرک، تجارت در مناطق مرزی و حصول توافق های بازرگانی در کنار اعمال تعرفه های ترجیحی می تواند اهداف از پیش تعیین شده اکو را محقق کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پدر شهید والامقام «تقی حسنی» آسمانی شد
آماده‌باش ستاد مدیریت بحران استان زنجان در پی صدور هشدار نارنجی
برگزاری نشست رویداد تاریخی حماسه ۹ دی در دانشگاه تبریز
اسکان اضطراری ۱۵۰ زائر کربلا در حسینیه اعظم زنجان در پی کولاک شدید
هشدار مه‌گرفتگی و کولاک در جاده یاسوج-بابامیدان و یاسوج-اقلید
تخلیه اضطراری ۶ خانواده در پی سیلاب‌های اخیر لنده
بازگشایی و لایروبی ۴ زیرگذر درگیر سیل در محورهای روستایی زنجانرود
ناپدید شدن ۳ نفر در بارندگی‌های کهگیلویه/ جستجو همچنان ادامه دارد
تکمیل ۹۵ درصد تاسیسات زیربنایی در سایت کوی زنگان زنجان
افتتاح ۲ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ دی ۱۴۰۴
دادستان زنجان: خلع ید از زمین‌های راکد شهرک‌های صنعتی در دستور کار است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، دوشنبه هشتم دی ماه
اوقات شرعی اهواز، ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۸ دی ۱۴۰۴ به افق قم
الکترونیکی شدن خدمات باید به رضایتمندی مردم منجر شود
مهلت ۱۰ روزه بازرس کل لرستان برای ساماندهی دستفروشان
نمایش قصه دوست‌داشتنی روی صحنه جشنواره تونس
آیین کلنگ‌زنی طرح کیفی‌سازی محصولات سنگین پالایش نفت تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
تخلف درج نکردن قیمت
اعلام میزان بارش‌های اخیر در استان کهگیلویه وبویراحمد
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)