• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۵۵۱۷۴
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷
اقتصادی » آب و انرژی

بیشتر اهداف طرح های اقتصاد مقاومتی محقق شده است

وزیر نیرو: 68 درصد طرح های اقتصاد مقاومتی در بخش برق و انرژی و 84 درصد در بخش آب تا پایان دی امسال محقق شده است و امیدواریم تا پایان سال در بخش آب به حدود 100 در صد برسانیم.

بیشتر اهداف طرح های اقتصاد مقاومتی محقق شده استحمید چیت چیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اینکه براساس طرح های اقتصاد مقاومتی هزار و 800 مگاوات نیروگاه جدید باید امسال به مدار می آمد، افزود: نه تنها این ظرفیت وارد مدار شد بلکه به مرز 2 هزار و 200 مگاوات رسیده است.

وی گفت: امسال 100 مگاوات نیروگاه تجدید پذیر و حدود 114 مگاوات نیروگاه dg به بهره برداری رسید و 255 مگاوات نیروگاه های برق آبی وارد مدار شد که همه این ارقام تا پایان دی بوده است.

وزیر نیرو همچنین درباره کاهش تلفات شبکه برق نیز افزود: قرار بود براساس برنامه اقتصاد مقاومتی تلفات به کمتر از 10 درصد برسد که به 10و 9 دهم درصد رسیده که پیشرفت 92 درصدی را نشان می دهد.

وی افزود: امسال همچنین براساس برنامه پیش بینی شده قرار بود 14 سد افتتاح و یا آبگیری شود که خوشبختانه علاوه بر محقق شدن این اهداف یک سد دیگر نیز به این تعداد اضافه شد که مجموعا 2 میلیارد و 700 میلیون متر مکعب آب قابل استحصال و تنظیم در اختیار بخش های مختلف مصارف قرار گرفت.

وزیر نیرو به طرح تعادل بخشی آب های زیر زمینی اشاره کرد و گفت: بیش از 2 هزار چاه غیر مجاز براساس این طرح امسال مسدود شد و حدود 81 هزار کنتور هوشمند بر روی چاه کشاورزی و در بخش صنایع بزرگ نصب شده است.

وی با تاکید براینکه گرچه امسال اعتباری برای طرح تعادل بخشی دریافت نکردیم اما سعی کردیم با پیش خرید کردن و یاری پیمانکاران طرح را پیش ببریم تا با نبود اعتبار خیلی از برنامه عقب نمانیم.

چیت چیان درباره برق رسانی به روستاهای بالای 10 خانوار نیز گفت: این یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی است که محقق شده است و هم اکنون هیچ روستای بالای 10 خانوار که از نعمت برق بی بهره باشد نداریم.

وی در زمینه تولید برق حرارتی نیز گفت: بیش از 100 درصد اهداف محقق شده است و احداث نیروگاه های جدید در بخش بخار 50 درصد پیشرفت داریم و در زمینه ساخت نیروگاه های جدید غیر بخار 10 هزار مگاوات پیش بینی شده بود که تا کنون ساخت 8 هزار و 64 مگاوات آن شروع شده بنابراین بیش از 80 درصد در بخش تولید برق حرارتی اعم از نیروگاه هایی که به بهره برداری رسید و یا ساخت آنها شروع شد موفقیت کسب کردیم.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه این وزارتخانه فقط در زمینه طرح هایی که براساس اقتصاد مقاومتی مشخص شده بود عمل نکرده است بلکه به فرمایشات رهبر انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی مانند اتکا به توانمندی داخلی یا درونزا بودن اقتصاد و برون گرا بودن اقتصاد سوق داده است.

وی به درون زایی اقتصاد صنعت آب و برق اشاره کرد گفت: تمام کابل های برق تا 400 کیلو وولت در داخل کشور و به همت بخش خصوصی ساخته می شود .

چیت چیان افزود: کنتورهای هوشمند نیز در داخل طراحی و ساخته می شود و پست های gis ، نیروگاه های بادی 2 و نیم مگاواتی در داخل کشور ساخته می شود حتی نیروگاه بادی 2 مگاواتی در داخل کشور طراحی شده و اولین نمونه آن به زودی ساخته خواهد شد.

وی افزود: توربین های گازی 25 مگاواتی، 45 مگاواتی در کشور ساخته می شود و توربین های برق آبی نیز برای نخستین بار در کشور طراحی و تولید خواهیم کرد که به این ترتیب تعداد زیادی از محصولات مورد نیاز صنعت آب و برق در کشور تولید می شود.

وزیر نیرو به مردمی کردن اقتصاد در صنعت آب و برق اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت یازدهم حدود 32 شرکت تولید کننده برق داشیم که در سال های اخیر این تعداد به 46 شرکت رسید.

چیت چیان افزود: در ابتدای دولت یازدهم فقط سه شرکت بخش خصوصی نیروگاه تجدیدی پذیر داشند الان تعداد این شرکت ها به 25 رسیده است و تعداد نیروگاه های dg که نیروگاه های کوچک و پراکنده هستند به 50 شرکت بخش خصوصی رسیده است.

وی ادامه داد: تلاش کردیم اقتصاد صنعت برق را متکی به بخش خصوصی کنیم تا جایی که افرادی با سرمایه کم هم بتوانند در این صنعت سرمایه گذاری کنند.

براساس ستاد اقتصاد مقاومتی 17 طرح در بخش آب و برق به وزارت نیرو محول شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وزش باد شدید و گرد و خاک در استان یزد
کاهش پرونده‌های قضایی رفسنجان
امضای قرارداد شمشیرباز کیش با سپاهان اصفهان
احداث هفتاد چشمه بهداشتی در کرمان
نام نویسی داوطلبان انتخابات شورا‌های روستا‌ها برای بیش از دو هزار و ۵۰۰ حوزه انتخابیه خراسان رضوی
فولاد سیرجان صدرنشین هفته شانزدهم لیگ برتر والیبال
پیام تبریک سران ۱۴ کشور دیگر به رئیس جمهور
فصل تازه حکمرانی هوشمند در صنعت بازی‌های جدی
اعزام ۳۸۰ نفر از دانشجویان اصفهان به اردوی راهیان نور
با من بگو در رادیو سلامت
عرضه ۴۳۳ هزار تن محصول در بورس کالای ایران
کشف ۳۲ قطعه سکه عتیقه در راز و جرگلان
بهره برداری از بوستان کورینتو در بندرعباس
پوشش ۷۱ درصدی فیبر نوری در شعب رأی
اختصاص ماشین‌آلات خدماتی و ۳۰۰ تن قیر رایگان به شهرداری سرعین
لایحه بودجه ۱۴۰۵ در مسیر تصویب
رالی برفی در سوئد؛ پیشتازی کاتسوتای ژاپنی در روز دوم
درخشش البرز در مسابقات موی تای کشور
شارژ اعتبار مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های هشتم تا دهم
دستیابی به فناوری بومی تصفیه پسماند بسیار خطرناک پالایشگاهی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی بارش های پراکنده در مناطقی از غرب کشور
تأکید معاون رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح دیوان سالاری برای پیشتازی اصفهان در هوش مصنوعی
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
پیام تبریک وزیر امور خارجه روسیه به آقای عراقچی
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
۴ مرحله کالابرگ رفع سوء تغذیه به صورت یکجا تمدید اعتبار شد
به‌نژاد تا اطلاع ثانوی محروم شد
قدردانی عراقچی از پیام تبریک پادشاه بحرین
وزش باد در همدان ادامه دارد
ایران نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان‌ملل‌متحد شد
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست
ریزش یک تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
برگزاری دادگاه رسیدگی به اقدامات آمریکا در تأسیس ساواک در خراسان رضوی
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۵۲ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
روایتی از شبی که شهید زلفی آسمانی شد  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)