• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۶۳۷۵۱
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی
گزارش مکتوب/

پابندهای الکترونیکی فرصتی برای بازگشت به زندگی

پابندهای الکترونیکی به عنوان طرحی برای بازگشت زندانی به زندگی به اجرا درآمده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ یکی از سیاست های دستگاه قضا در چند سال اخیر کاهش آمار زندان های کشور است و بر همین اساس قانون گذار بر اساس ماده 570 قانون آیین دادرسی کیفری به قضات اجازه داده تا در زمان صدور حکم از مجازات های جایگزین حبس برای برخی جرائم استفاده کنند که یکی از این مجازات ها استفاده از پابندهای الکترونیکی است.

 این طرح که از نیمه دوم سال 1388 باهدف کنترل زندانیان و کاهش آسیب به خانواده زندانیان عنوان مطرح در دستور کار قرار گرفته بالاخره اجرایی شد.

- جرقه اولیه تولید پابند الکترونیکی 

حجت الاسلام حمید شهریاری درباره نحوه شکل گیری پابندهای الکترونیکی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: حدود یک سال و نیم پیش مرکز فناوری و اطلاعات قوه قضائیه با همکاری سازمان زندان ها و دادگستری استان تهران این طرح را مورد مطالعه قرار داد.

وی گفت: این پابندها برای محکومانی با جرایم تعزیری درجه 5 تا 8  استفاده می شود تا به این ترتیب این محکومان خارج از زندان تحت نظارت سامانه های الکترونیکی قرار بگیرند.

شهریاری تصریح  کرد: سال گذشته مطالعات گسترده و تحقیقات تکمیلی روی نرم افزار انجام شد تا اینکه بالاخره موفق شدیم نرم افزاری تهیه و سرور آن را به داخل کشور منتقل کنیم.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با اشاره به چگونگی اجرای طرح پابند الکترونیکی گفت: در حال حاضر پایلوت 10 نفره این طرح به خوبی اجرا شده و قرار است در تهران بر روی 300 زندانی اجرا شود.

-استفاده از فناوری داخلی

شهریاری ادامه داد: ما در پایلوت 300 نفره تلاش می کنیم ریسک ها و مشکلات احتمالی پروژه استخراج شود تا پس از 6 ماه در سراسر کشور اجرا شود.

وی درباره شرایط تولید پابندهای الکترونیکی گفت: این پابندها صد در صد بومی تولید شده و ما در بسترهای امن این سخت افزار را طراحی کرده ایم که هرگز قابل دسترسی نیست.

معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تصریح کرد: این پابندهای الکترونیکی از قابلیت رصد و ردیابی فرد در موقعیت های مختلف برخوردار است و با اتصال به سیستم موقعیت یاب جهانی (GPRS) می تواند موقعیت افراد را به صورت آنلاین نمایش دهد و در صورت جدا شدن دستگاه از زندانی به سرور مرکزی پیام ارسال می شود.

-نظارت بر محکومان با جرائم سبک

این پابندهای الکترونیکی بر اساس سیاست حبس زدایی دستگاه قضا برای محکومان جرائم مالی بدون داشتن سابقه کیفری با حبس سه ماه تا 2 سال اجرا می شود.

اصغر جهانگیر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود:‌ بر اساس قانون برای جرائم درجه 5 تا 8 یا همان جرائم سبک, پابندهای الکترونیک اجرا می شود.

وی گفت:‌ اجرای این پابندها با نظر قاضی, رضایت و پذیرش شرایط استفاده از این پابندها از سوی فرد محکوم  و نداشتن شاکی خصوصی انجام می شود و محدودیتی از نظر مدت ندارد.

رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور ادامه داد: این پابندها که توسط متخصصان داخلی تولید شده با سیم کارت فعال می شود و مشابه موبایل عمل می کند و فرد محکوم در محدوده مشخص مکانی به صورت آنلاین ردیابی می شود.

-کاهش یک پنجم زندانیان با اجرای طرح

غلامحسین اسماعیلی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: یکی از اهداف دستگاه  قضا کاهش جمعیت کیفری زندانهاست و از آنجایی که در قوانین کیفری رویکرد حبس گرایی مطلق وجود دارد و حضور بسیار از زندانیان در محیط زندان ضرورت ندارد طرح استفاده از پابند الکترونیکی در نظر گرفته شده است.

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: پیش بینی می شود در آینده نزدیک با توسعه این سامانه و استفاده از ظرفیت نظارت های الکترونیکی شاهد کاهش قریب یک پنجم جمعیت زندان ها باشیم.

-اجرای پابندها در سراسر کشور 

طرح اولیه کاهش جمعیت کیفری با به کار گیری پابندهای الکترونیکی برای 300 زندانی در تهران آغاز شده که قرار است پس از رفع اشکالات احتمالی, ظرف 6 ماه آینده در زندان های سراسر کشور اجرایی شود.

استفاده از این طرح به برخی محکومان اجازه می دهد که دوران محکومیت خود را در کنار خانواده طی کنند تا اعضای خانواده با زندانی شدن سرپرست خانواده درگیر آسیب های اجتماعی نشوند.


کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دانلود



گزارش: ملیحه پژمان

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برنامه‌ریزی برای توسعه شهرک صنعتی بیلوردی
کار آفرینی بانوی لرستانی با طعم قارچ
پیشرفت ۶۸ درصدی ساخت ۳۶ کیلومتر بزرگراه زاهدان–بیرجند
وقتی نفس بادگیرها تنگ می شود
ورزشی‌های پنجم دی ماه در استان سمنان
آغاز عملیات اجرایی فاز دوم بزرگ‌ترین پارک جنگلی جنوب شرق کشور
روایت خبرنگار لرستانی از حال وهوای زائران در سرزمین وحی
ریشه‌های تورم امروز از کجا آب می‌خورد؟ 
دستگیری عاملان درگیری در شهر جدید سهند
سالروز مهار فوران چاه ۱۴۷ میدان نفتی رگ سفید
تأمین زمین ۱۰ هزار واحد مسکن حمایتی در لرستان
بازآفرینی شهری، مسیر احیای هویت تاریخی و ایمن‌سازی شهرها
درخشش قاری تکابی در مسابقات کشوری قرآن کریم بنیاد شهید
آغاز عملیات مرمت پل کشکان در لرستان
قتل در امن‌ترین مکان جهان
خبر‌هایی از برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در بسطام
پیروزی تیم تپانچه بانوان چهارمحال و بختیاری در لیگ دسته یک
رفع انحصار از سکوهای ثبت معاملات ملکی
شمارش معکوس برای پرتاب ماهواره‌های فضایی ایران
بازدید معاون استاندار کرمان از روند راه‌اندازی مجتمع اداری فاریاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
هشدار نارنجی بارندگی برای برخی استان‌های غرب کشور
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
انتخابات تناسبی، مشارکت در انتخابات شوراها را رونق می‌دهد
بارش باران در شمال و شمال غرب کشور
آغاز حراج زمستانی شمش طلا در مرکز مبادله ایران
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان
برای ایران
پزشکیان: اقتدار امروز کشور، مرهون ایثار شهیدان است
اعلام فهرست اولیه تیم ملی فوتسال برای جام ملت‌های آسیا
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ قرعه استقلال و سپاهان در یک هشتم نهایی، ۹ دی
امروز پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو – معلم دانشگاه فرهنگیان
هشدار نارنجی بارش باران و برف در خوزستان
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)
پاکسازی مسیر جاده جواهرده از زباله   (۱ نظر)