• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۵۱۴۱۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۸
علمی و فرهنگی » حج و زیارت

اعزام 16 هزار و 200 زائر به عربستان تا امروز

رئیس سازمان حج و زیارت: بیش از 70 درصد روادید زائران ایرانی صادر شده است و بقیه نیز به زودی صادر می‌شود و همه 86 هزار و 500 حاجی ایرانی تا 3 شهریور به مکه و مدینه مشرف خواهند شد.

اعزام 16 هزار و 200 زائر به عربستان تا امروزحمید محمدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: از ۸ مرداد که پرواز کاروان‌های ما آغاز شده است برنامه پرواز‌ها بسیار مرتب ادامه دارد و تا امروز ۶۲ پرواز به عربستان داشته ایم که در مجموع ۱۶ هزار و ۲۰۰ نفر از زائر ایرانی به مدینه منوره مشرف شده اند و دیروز غروب نخستین کاروان‌های ما از مدینه منوره عازم مکه مکرمه شدند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات اجرایی که ما همه ساله با آن مواجه هستیم، موضوع گرفتن روادید از عربستان است گفت: تا امروز روادید بیش از ۷۰ درصد زائران یعنی نزدیک به ۶۱ هزار و ۲۰۰ نفر را گرفته ایم و بقیه روادید‌ها را هم به زودی دریافت می‌کنیم.

محمدی ادامه داد: خدمات خوبی درمدینه به زائران عزیز کشورمان ارائه شده است و با ورود حجاج ایرانی به مکه مکرمه ستاد ما در مکه فعال شده است و در حال ارائه خدمات به حجاجی است که وارد مکه مکرمه می‌شوند. 

محمدی با بیان اینکه پروازهای مدینه قبل ما که از ۸ مرداد شروع شده است تا ۳۰ مرداد ادامه دارد افزود: زائران مدینه قبل، پس از تشرف، ۵ شب در مدینه اقامت خواهند داشت و سپس عازم مکه خواهند شد. 

وی با اشاره به اینکه پروازهای مدینه بعد از ۱۹ مرداد شروع می‌شود و تا ۳ شهریور ادامه خواهد یافت گفت: این پرواز‌ها به طور مستقیم به جده می‌روند و حجاج بعد از اعزام، عازم خاک جوفه می‌شوند تا مُحرم شوند و از همان جا عازم مکه مکرمه می‌شوند تا اعمالشان را به جا آورند.

رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون خلف وعده‌ای از طرف عربستانی سر زده یا خیر؟ افزود: ما به طور دقیق طبق توافقنامه مشترک پیش رفتیم و وزارت حج عربستان هم به تعهداتی که داشته عمل کرده است، اما طبیعی است که با وجود تعداد بالای زائران شاید مشکلاتی در عرصه اجرایی وجود داشته باشد که البته همه در پشت صحنه است و زائران ما به هیچ وجه این مشکلات را نخواهند دید. 

محمدی با اشاره به اینکه امروز به خیل عظیم زائران در سرزمین وحی می‌پیوندد گفت: با توجه به اینکه فرآیند اعزام‌ها به خوبی در حال انجام است بخش عمده کار ما در عربستان است که باید حضور مستقیم داشته باشیم تا اطمینان پیدا کنیم که خدمات در حوزه‌های مسکن، تغذیه، حمل و نقل، خدمات پزشکی به شکل مطلوبی ارائه شود و مورد رضایت همه حجاج قرار گیرد. 

وی با تأکید بر اینکه زائران به توصیه‌های مدیران کاروان‌ها توجه کنند، افزود: مچ بندهایی که به عزیزان ارائه شده است به همراه داشته باشند و روادید تک برگی پرینت شده را نیز همراه داشته باشند و در ساک‌ها و محل اقامتشان جا نگذارند ضمن اینکه کسانی که نیاز اضطراری به لپ تاپ ندارند در این سفر لپ تاپ به همراه خود نبرند زیرا طبق گزارش ها، بازرسی لپ تاپ‌ها زمان بر است و موجب اذیت و آزار خود عزیزان و بقیه اعضای کاروان می‌شود. 

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: با توجه به ازدحامی که در فرودگاه‌ها هست ممکن است تغییر یا تأخیر جزئی در پروازهای پیش بیاید که موجب معطلی زائران شود، توصیه ما این است که عزیزان حوصله کنند و در فرودگاه‌های کشور عربستان هم که ممکن است بازرسی‌ها و کنترل‌ها زمان بر باشد صبور باشند و البته تاکنون هیچ مشکلی هم گزارش نشده است. 

محمدی در پاسخ به اینکه فرایند کار مچ بندهای الکترونیکی چگونه است گفت: مچ بندهای راهنما که با یک کار کارشناسی چندین ساله آغاز شد کمک شایانی به خدمت گذاران زائر برای راهنمایی و رسیدگی بهتر به وضع زائران به خصوص در مواقع ازدحام می‌کند.

وی افزود: در مدینه شاید کمتر با مشکل مواجه شویم، اما در مکه که جمعیتی در حدود ۴ میلیون نفر در این شهر کوچک حضور دارند، به طور طبیعی ممکن است افراد گم و یا خدای نکرده گرمازده شوند که با استفاده از مچ بند‌ها و نرم افزاری که در اختیار همه زائران قرار گرفته، می‌توانند اطلاعات فردی، پزشکی و کاروان آن حاجی که به کمک احتیاج دارد مشاهده کنند و او را تا بیمارستان یا محل اقامتش برسانند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها در قزوین 
۱۱ مصدوم در پی تصادف در خودرو
جان باختن دختر بچه قاینی بر اثر برخورد صاعقه
مهمانی لاله‌ها در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
تزریق ۷.۸ همت از دارویار بیمه‌ها و داروخانه‌ها
مزایای انتخابات تناسبی و تقویت نقش احزاب
بهره برداری ۹ طرح در بندر خمیر
یک ویدیو از ماهیت خاندان منحوس پهلوی در مورد شکار در گرگان
بزرگداشت یاد و نام شهدای گرانقدر در گلستان
پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی در پی درگذشت استاندار اسبق فارس
شمسایی: تنها به فینال فکر می‌کنیم؛ حق نداریم اشتباهات را تکرار کنیم
تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در پردیس
انهدام شبکه قاچاق سوخت در فارس
هفته بیستم لیگ برتر فوتبال، پیروزی استقلال مقابل شمس‌آذر در نیمه نخست
افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی در آذربایجان شرقی
آغاز نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در ۲ سینمای چهارمحال و بختیاری
کلنگ ساخت بیمارستان مهستان به زمین زده شد
برد بانوان فوتسالیست گلبرگ مقابل نماینده خوزستان
اجرای طرح سلام محله در گرمسار و مهدیشهر
شیرخشک های نستله دهها کودک را در انگلیس مسموم کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)