• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۵۱۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۳
اجتماعی » محیط زیست

مشهد دیگر باغ وحش ندارد

مدیرکل دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست از ضبط گونه‌های امانی باغ وحش غیرمجاز و متخلف مشهد(وکیل‌اباد) خبر داد و گفت: ظرف دوروز آینده گونه‌های ضبط شده به پارک پردیسان تهران منتقل خواهند شدومشهد دیگرباغ وحش ندارد.

علی تیموری در گفت‌وگواختصاصی با خبرنگارخبرگزاری صداوسیما، درباره آخرین وضعیت باغ وحش وکیل‌آباد مشهد که دارای تخلفات و شرایط نامناسب در نگهداری از حیوانات بوده و اخطارهای لازم را از سه سال قبل دریافت کرده است، اظهار کرد: با توجه به شرایط نامناسب نگهداری حیوانات در باغ‌ وحش مشهد و بنابر اخطارهای صادر شده و بی توجهی به اخطاریه‌ها، اقدام به ضبط گونه‌های امانی این باغ وحش کردیم.
وی ادامه داد: متاسفانه در سالهای گذشته برخی گونه‌ها به‌صورت امانی در اختیار این باغ‌ وحش قرار گرفته بود که در حال حاضر اداره کل استان، گونه‌های امانی را ضبط کرده و به‌زودی به پارک پردیسان تهران منتقل خواهد کرد و این گونه ها قبلا ازدست متخلفین وشکارچیان ضبط شده بود که شرایط زیستی درطبیعت نداشتندوبرخی دیگرازگونه ها نیز غیربومی بوده  ومابه صورت امانی آنهارابه باغ وحش مشهد سپرده بودیم.
مدیرکل دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست تصریح کرد: بعد از انتقال گونه‌های امانی باغ وحش مشهد به پارک پردیسان تهران، کمیته ساماندهی باغ وحشها درباره سرنوشت آنها تصمیم‌گیری خواهد کرد.
تیموری گفت: بیشتر این گونه‌ها غیر بومی هستند و تعداد کمی از آنها را نیز گونه‌های بومی تشکیل می‌دهند.
وی افزود: اداره کل استان تمامی گونه‌های امانی را باید ضبط کند و سپس روند انتقال را انجام دهد؛ باغ وحش مشهد نیز باید به مرور محل جدیدی را انتخاب کند و بعد از تخلیه محل فعلی به انتقال گونه‌های مربوط به خودش بپردازد.
مدیرکل دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست ادامه داد: در حال حاضر اداره کل استان به غیر از دریافت گونه‌های امانی، فشارهای لازم را برای تخلیه محل باغ وحش وارد می‌آورد چرا که منطقه کنونی قابلیت کافی برای نگهداری حیوانات را ندارد.
به گفته تیموری، متاسفانه باغ وحش وکیل‌آباد مشهد در محیطی مسکونی بنا شده و شرایط استقرار بنابر دستورالعملهای صادر شده را ندارد.
وی با بیان اینکه برخی گونه‌های باغ وحش مشهد امانی و برخی گونه‌ها نیز متعلق به خود این مجموعه است، اظهار کرد: برخی گونه‌های متعلق به باغ وحش مشهد در اختیار خود آنها باقی می‌ماند اما تمام گونه‌های امانی که در گذشته منتقل شده بود ضبط و عودت داده می‌شودواین باغ وحش دیگرشرایط نگهداری حیات وحش راندارد .
مدیرکل دفتر شکار و صید سازمان محیط زیست ادامه داد: متاسفانه این گونه‌های امانی در گذشته به باغ وحش مشهد داده شده بود که با فشار سازمان محیط زیست هیچ‌ گونه جدیدی به آنها داده نشد و همین گونه‌ها هم در حال حاضر پس گرفته می‌شود.
تیموری گفت: مهمترین علت ضبط و عودت گونه‌های امانی به‌دلیل شرایط نامناسب باغ وحش مشهد بوده و باید این باغ وحش ضمن تخلیه به‌دنبال مکانی تازه مطابق با قوانین و استانداردها باشد.
وی افزود:درسال گذشته 70درصدباغ وحش های کشور غیراستاندارد بودند که باپیگیریهای سازمان محیط زیست بسیاری ازباغ وحش ها خودرابه استاندارد جهانی ودستورالعمل سازمان حفاظت محیط زیت رسانند امامتاسفانه باغ وحش مشهد بعدچندین بااخطار بازهم هیچ تلاشی برای بهبود محل نگهداری حیات وحش انجام ندادوسازمان محیط زیست به تمام باغ وحش داران کشور اخطار می دهد درصورت هرگونه تخلف باغ وحش آنان تعطیل می شود.
گفتنی است، باغ وحش وکیل‌آباد مشهد یکی از باغ وحشهایی است که در ماههای اخیر خبرساز شده و دلیل اصلی آن بی توجهی به دستورالعملها، تخلفات و شرایط نامناسب در نگهداری حیوانات بوده است.
فروش غیرقانونی گونه‌های حیات وحش و دورگه‌گیری از گربه‌سانانی چون شیر و ببر و تولید تایگون برخی دیگر از تخلفات باغ وحش وکیل‌آباد مشهد است که بارها مورد انتقاد فعالان زیست ‌محیطی و پیگیری رسانه‌ها قرار گرفته است.
پرونده فروش توله ببری که آبان سال گذشته با عنوان توله ببر سرگردان در خیابانهای مشهد خبرساز شد هم یکی از آخرین تخلفات این باغ وحش است که مورد پیگیری رسانه‌ها قرار گرفت اما با وجود همه حساسیتهای ایجاد شده هرگز متخلفان این پرونده معرفی نشدند و مورد برخورد قرار نگرفتند.
این باغ وحش اکنون علاوه بر بسیاری از گونه‌های غیربومی که حفاظت از آنها به گفته مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست از اولویتهای این سازمان نیست اما از بسیاری از گونه‌های بومی، ارزشمند و بعضاً در خطر انقراض کشور مانند پلنگ، سیاه‌گوش، خرس، کفتار، گرگ، روباه، گوزن، گراز و پرنده‌های مهاجری چون فلامینگو در نامناسب‌ترین شرایط ممکن نگهداری می‌کند.
فعالان زیست محیطی و دفاع از حیوانات، انتظار دارند که هر چه زودتر وضعیت باغ وحش مشهد تغییر کند و جلوی تخلفات مختلف و شرایط نامناسب نگهداری حیوانات گرفته شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انسداد مقطعی چند محور مواصلاتی زنجان به علت بارش‌ برف در بامداد سه شنبه
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
افتتاح سومین کارخانه آسفالت زنجان در سال آینده
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
پایان فعالیت شبکه سازمان‌یافته حفاری غیرمجاز در تبریز
تدارک رادیو زنجان در گرامیداشت حماسه نهم دی
اجرای طرح آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن در استان زنجان از ۱۴ دی ماه
تعیین ۴۷۰ پروژه آموزشی در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ دی ۱۴۰۴
مراقب لینک های جعلی کلاهبرداری باشید
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۹ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۹ دی ماه ۱۴۰۴
بررسی چالش‌های توزیع دارو و مکمل‌های انسانی در گیلان
مجازی و تعطیل شدن مدارس برخی شهر‌های خوزستان در نهم دی
۳ هزار خوزستانی از خسارت سیلاب در امان نماندند
توقیف محموله ماهی قاچاق در آستارا
ایران عاشورایی، از ۹ دی تا دفاع مقدس ۱۲ روزه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی استان همدان، نهم دی ماه
لغو امتحانات داخلی مدارس مهاباد در روز چهارشنبه
دستگیری عامل تیراندازی در بم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
پیش بینی سه روز سرد و پربارش برای ایران
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
تعطیلی ادارات و مدارس برخی از شهرستان‌های آذربایجان‌غربی در روز سه‌شنبه ۹ دی ماه
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور؛ ۸ دی
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پیدا شدن جسد دو نفر از سه جوان غرق‌شده در سد و رودخانه سرپری
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۸ دی
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله میرشفیعی
بیانیه سپاه پاسداران: مقتدرانه از امنیت ایران دفاع می‌کنیم
برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی در دستور کار دستگاه قضا
قالیباف: امروز وقت دعواهای سیاسی نیست
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پویش «مامان بابام، نور چشام»، در شبکه نهال  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)