• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۱۷۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۸
علمی و فرهنگی
اختصاصی - کمالوندی:

پرونده بازرسی از مراکز نظامی برای همیشه بسته شده است

سخنگو و معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی: موضوع بازرسی از مراکز نظامی کشورمان یک بار برای همیشه بسته و به مُهر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی ممهور شده است.

بهروز کمالوندی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در پاسخ به این پرسش که آیا آقای آمانو زمینه ساز مطالبات غیرقانونی آمریکا برای بازرسی از مناطق نظامی ایران است، گفت: متأسفانه رویترز در این باره خبرسازی کرد و اصلاً این طور نبود که مواضع آقای آمانو اینگونه باشد، او اعلام کرد: موضوعی به عنوان بازرسی از مراکز نظامی در برجام وجود ندارد.
وی افزود: این موضوع نه فقط در برجام، بلکه در پروتکل الحاقی و پادمان نیز مطرح نیست، آنچه اهمیت دارد این است که در مراکزی که فعالیت های هسته ای صورت می گیرد، آژانس می تواند در خواست کند و دسترسی داشته باشد و طبعاً اگر جایی فعالیت هسته ای وجود ندارد خودبخود از موضع درخواست های آژانس خارج می شود و نه فقط، درخواست دسترسی به حوزه نظامی بلکه بسیاری حوزه های دیگر نیز شامل این رویه می شود.
کمالوندی ادامه داد: وقتی در جایی هیچگونه فعالیت هسته ای صورت نمی گیرد، دلیلی بر ورود به آنجا وجود ندارد، در سال های گذشته در رسانه های بین المللی با تبلیغات بی پایه، وانمود کردند در سایت پارچین فعالیت هایی صورت می گیرد و در نهایت مجبور شدیم، یک بار برای همیشه به این موضوع پایان دهیم که چنین اتفاقی هم افتاد و این پرونده بسته شد و شورای حکام نیز آن را تایید کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
معاون سازمان انرژی اتمی افزود: بر این اساس در آن مقطع دسترسی مدیریت شده ای در حد نمونه برداری دادیم و این پرونده بسته شد پس موضوع ورود به سایت های نظامی، موضوعی انحرافی است تا بتوانند صداهای مخالفی در ایران ایجاد کنند و با مبنا قرار دادن همان صداهای مخالف، درخواستی را روی میز قرار دهند.
وی تاکید کرد: باید بسیار مراقب باشیم که گرفتار اینگونه فضاسازی های رسانه ای نشویم چون اکنون در آژانس چیزی به نام بازرسی از سایت های نظامی مطرح نیست و هیچ‌گاه نیز نخواهد بود زیرا فعالیت های هسته ای ما متمرکز بر سایت های اعلام شده است که اطلاعتش را به آژانس داده ایم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
 وی گفت: بر این اساس هیچ دلیلی وجود ندارد که بخواهند به جاهای دیگر اعم از نظامی و غیر نظامی دسترسی داشته باشند.
 
آژانس وظایفش را بدون پذیرش فشارهای سیاسی انجام دهد
سخنگو و معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی وظایفش را حرفه ای، مستقل و بدون پذیرش فشارهای سیاسی به درستی انجام دهد.
بهروز کمالوندی تصریح کرد: آژانس به علت ساختارش به طور مستمر تحت فشار قرار دارد؛ شورای حکام آژانس مانند شورای امنیت سازمان ملل متحد اعضای دائم دارد که بخش مهمی از بودجه این نهاد را تأمین می کند و ممکن است از طرق مختلف به آن فشار بیاورند همچنانکه امریکا با فشارهای فراوان به یونسکو، کمک هایش را به این نهاد بین المللی قطع کرد و از آن بیرون آمد.
وی این فشارها به آژانس را سیاسی دانست و افزود: انتظار ما این است که این نهاد بین المللی وظایفش را حرفه ای و مستقل به درستی انجام دهد همچنانکه به طور مستمر در جلسه با مسئولان آژانس بر این موضوع تاکید کرده ایم. 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
کمالوندی همچنین درباره اهداف و برنامه سفر امشب مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران گفت: ما به طور دوره ای با مسئولان آژانس دیدار و گفتگو می کنیم همچنانکه اخیراً آقای صالحی با وی دیدار داشت و در مناسبت های مختلف با مسئولان این نهاد درباره موضوعات مختلف مانند مسائل مرتبط با برجام، موضوعات پادمانی و مسائل پروتکلی دیدار و گفتگو می کنیم.
معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به طرح مباحث مخالف برجام از جانب هیأت حاکمه امریکا و رویدادهای مرتبط با آن افزود: سفر امشب آقای آمانو می تواند تلاشی برای تقویت برجام و بااهمیت باشد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
وی در پاسخ به اینکه مقامات کشورمان از آقای آمانو برای دفاع از حقوق هسته ای کشورمان در برابر هجمه های امریکا چه انتظاری دارند اظهار داشت: انتظار ما این است که آژانس وظایف حرفه ای اش را انجام دهد کما اینکه تاکنون انجام داده و در هشت گزارش، پایبندی کشورمان را به برجام اعلام کرده است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
کمالوندی افزود: تعهداتی را که پذیرفته ایم انجام می دهیم گرچه اجرای این تعهدات منوط به این است که طرف های مقابل هم تعهداتشان را تمام و کمال انجام دهند.
وی گفت: پس از روی کار آمدن آقای ترامپ به علت مواضعی که او اتخاذ کرد، برخی مخالفت ها در داخل امریکا و حتی در عرصه بین الملل با مواضع او و در حمایت از برجام در کشورهای مختلف و حتی در اتحادیه اروپا شکل گرفت؛ البته ما سیاست های خود را بر این اساس تنظیم نمی کنیم؛ سیاست های ما صرف نظر از حمایت های دیگر کشورها مستقل است و آنچه فکر می کنیم اصولی است انجام می دهیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: خوشبختانه می بینیم که اقبال بسیار خوبی در حمایت از برجام در سطح جهانی شکل گرفته و این سبب اقدامات متناقض هیأت حاکمه امریکا شده است و مواضعشان قطعاً به خودشان نیز کمکی نمی کند.
کمالوندی با اشاره به اجرای کامل تعهدات کشورمان و تأیید هشت باره آن از جانب آژانس تاکید کرد: از طرف های مقابل، آژانس، اتحادیه اروپا و کشورهای مختلف انتظار داریم که آنها نیز تعهداتشان را انجام دهند.
وی همچنین درباره مطالبه تشدید بازرسی های هسته ای از کشورمان از جانب شماری از سناتورهای امریکایی گفت: 13 سناتور چنین درخواستی را مطرح کردند، آنان ممکن است خواسته هایشان را به ذهن یا به زبان بیاورند و در این مورد ممکن است حتی آن را در قالب قطعنامه یا قانون تصویب کنند، اما آنچه اهمیت دارد این است که جمهوری اسلامی ایران سیاست های خودش را دارد.
کمالوندی افزود: در مبانی ما هیچ گاه مسأله سلاح هسته ای مطرح نبوده و نیست و ما در این خصوص فتوا داریم بنابراین، این مطالبی که بیان می شود برای فضاسازی در عرصه بین المللی است زیرا عملاً در وضعی قرار گرفته اند که نمی توانند از تبلیغات 10 - 12 ساله ای که روی آن کار کردند استفاده کنند.
معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: آنان سعی می کنند که فضای تبلیغاتی علیه کشورمان را در سطح رسانه ای و بین المللی احیا کنند اما تلاش بیهوده ای است.
وی اینگونه ادعاها را غیرقابل اعتنا دانست و در عین حال توصیه کرد: رسانه های ما در این خصوص روشنگری کنند که این پرونده چه مسیری را طی کرده است و اکنون در چه وضعی قرار داریم. همچنین باید بیان کنیم که بسیاری از این اتهاماتی که قبلاً مطرح بود پاک شده و کشورمان به تعهداتش پایبند بوده است همچنانکه آژانس با بازرسی های بسیار از مراکز هسته ای کشورمان هر سه ماه یک بار در هشت گزارش این پایبندی را تأیید کرده است.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی امشب وارد تهران می شود و صبح فردا با رئیس سازمان انرژی اتمی و برخی مقامات کشورمان دیدار و گفتگو می کند.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم آغاز سالتحصیلی دانشجویان دانشگاه پیام نور اردبیل
خروش استکبار ستیزی دانش آموزان در بجنورد
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
راهپیمایی پر شور ۱۳ آبان مردم گرگان
حضور دانش‌آموزان و فرهنگیان تهران در روز استکبارستیزی
جذب نیروی انسانی در سازمان تأمین اجتماعی از طریق آزمون استخدامی
روایت حضور هرمزگانی‌ها در راهپیمایی ۱۳ آبان
نصب وسایل گازسوز در حمام ممنوع
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی وارد گیلان شد
خروش دانش آموزان خراسان جنوبی علیه استکبار
پروانه ساختمان مغازه‌های نیازمند بازسازی در اردبیل رایگان شد
رفع تصرف نزدیک به ۲۹ هکتار اراضی ملی در آذربایجان‌غربی
راهیابی مربی چهارمحال و بختیاری به مسابقات همبستگی کشور‌های اسلامی
 آغاز راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان در قزوین
نواخته شدن زنگ استکبارستیزی در مدارس زنجان
پاییز رنگارنگ در کالپوش
وزارت نفت برای ارتقای استاندارد و کیفیت سوخت اقدام کند
۱۳ آبان؛ بازخوانی حقیقت حقوق بشر و استمرار راه استکبارستیزی
راه‌اندازی دستگاه پیشرفته آزمایشگاهی «الایزا» در شیراز
برگزاری راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان در البرز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)