• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۸۵۲۹۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۵
اقتصادی » صنعت

­کرباسیان : افتتاح سه کارخانه فرآوری سنگ آهن در سنگان با حضور رئیس جمهور

رئیس هیئت عامل ایمیدرو از افتتاح سه کارخانه فرآوری سنگ آهن (گندله و کنسانتره) در منطقه سنگان با حضور رئیس جمهوری در هفته های آتی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی کرباسیان در نشست تخصصی استراتژی معدن و چالش های ساختاری اجرایی آن
با بیان این مطلب اظهار داشت: در سنگان سه کارخانه گندله و کنسانتره در حالی به مرحله افتتاح رسیده است که قبل از اجرای این طرح ها، به معنای واقعی متروکه بود و اکنون این توسعه، لذت بخش است.
امیدوارم این آبادانی سرتاسر مناطق معدن خیز کشور را در بر گیرد.
در این منطقه اکنون 6 هزار نفر نیروی انسانی به کار گرفته شده اند.
وی ادامه داد : اگر به معدن سنگان بروید عظمت ذخایر سنگ آهن کشورمان را می بینید، الان بالای یک میلیارد و 200 تن ذخیر معدنی دارد و با اکتشافات بیشتر ذخایر آن افزایش می یابد.
این در حالی است که در ابتدای دولت یازدهم حجم ذخایر حدود 900 میلیون تن بود.
کرباسیان با بیان اینکه ما از فناوری روز دنیا در حوزه معدن و صنایع معدنی فاصله داریم ، تصریح کرد : متاسفانه سایه نفت در اقتصاد ما سنگین شده و بقیه حوزه های را تحت پوشش قرار داده و از رشد بقیه بخش ها کاسته است.
وی ادامه داد: با توجه به دغدغه مقام معظم رهبری برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، با ظرفیت های بخش معدن می توانیم در تحقق این سیاست ها عمل کنیم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه ما به عنوان دولت از اقدامات ارزشمند فعالان بخش خصوصی تشکر می کنیم و باید از این بخش حمایت کنیم ، گفت : خوشبختانه روزهایی دور هم جمع شدیم که دولت و وزیر صنعت، معدن و تجارت یکی از اصلی ترین اولویت های کاری خود را به حوزه معدن و صنایع معدنی اختصاص داده است. همت و تلاش فعالان این بخش موجب شد تا جایگاه معدن ارتقا یابد و به جایگاه اصلی خود بازگردد.
وی افزود: سیاست اصلی ما توجه به بخش خصوصی و دولت به عنوان حامی آنهاست و تاکید ما بر فعال تر شدن بخش خصوصی و ارائه راهکارهای لازم از سوی این بخش است.
کرباسیان گفت: بسیاری از معادن در اختیار بخش خصوصی است و آن بخش غیر دولتی بزرگ سهامی عام است اما در حوزه اکتشاف که حوزه پرریسکی است دولت به طور جدی ورود کرده است و نگاه ویژه ای دارد و در این زمینه، ایمیدرو و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی حسب دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، کارگروه مشترکی را تشکیل داده اند و در تعامل هستند تا کار اکتشافی را وسعت دهیم.
وی افزود: ما باید کار وسیعی را در بخش اکتشاف انجام دهیم این برنامه 250 هزار کیلومتر مربعی را آغاز کردیم و بیش از 400 محدوده امید بخش شناسایی شد.

آمادگی ورود ایمیدرو به بحث تامین ماشین آلات

رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه باید به سمت استخراج، فراوری و انتقال فناوری برویم ، گفت : بحث تامین ماشین آلات معدنی ضروری است که در این زمینه، متاسفانه از نظر اعتباری در تامین ماشین آلات با مشکل مواجه هستیم. ایمیدرو آمادگی دارد در تامین ماشین آلات معدنی ورود پیدا کند.
بنابر گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ، وی افزود: معدن این امکان را فراهم می کند که سهم 16 درصدی در تولید ناخالص داخلی پیدا کند که ما برای تحقق آن باید به بحث اکتشاف، بهره برداری با حفظ محیط زیست بیشتر توجه کنیم. همچنین باید تلاش کنیم در دولت خام فروشی نداشته باشیم.

افزایش سرمایه صندوق بیمه از 10 به 110 میلیارد تومان

رئیس هیئت عامل ایمیدرو در بخش دیگر سخنان خود گفت: صندوق بیمه معدن به عنوان یکی از واحدهای اساسی ما به شمار می رود. در دولت دهم سرمایه آن 10 میلیارد تومان بود که در دولت یازدهم به 110 میلیارد تومان افزایش یافت. قرار است صندوق بیمه با بانک صنعت و معدن تفاهم کند تا سرمایه خود را 3 تا 4 برابر کند. صندوق بیمه به عنوان حامی فعالان معدنی فعالیت می کند تا از فعالان معدنی کوچک و متوسط حمایت کند.
وی ادامه داد: جذب سرمایه گذاری خارجی از دیگر اولویت های ما محسوب می شود چرا که بخش معدن سرمایه پذیری بالایی دارد. البته بخش خصوصی هم باید در جذب سرمایه گذاری خارجی همت کند.

صادرات چند برابری مواد معدنی

کرباسیان تصریح کرد: با توجه به موقعیت خوب ما در منطقه منا و دستیابی به بازار 450 میلیون نفری و دسترسی به آب های آزاد، فرصت مناسبی برای صادرات محصولات معدنی و پوشش نیاز منطقه داریم.
وی ادامه داد: خوشبختانه با به سرانجام رسیدن برجام، صادرات مواد معدنی چند برابر شد و به اروپا، آسیا و کانادا صادرات داشتیم در حالی که بخش مسکن ما در چند سال اخیر رونقی نداشت و اگر می داشت رونق بیشتر می شد.

واگذاری 45 طرح بدون حاشیه

رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: به عنوان سازمان توسعه، از ابتدای دولت یازدهم بدون حاشیه 45 طرح به بخش خصوصی واگذار یا مدیریت آن به این بخش واگذار شد یا قراردادهای 15 تا 20 ساله منعقد کردیم و این بدان معنی است که ایمیدرو از حالت بنگاه داری خارج می شود.
وی ادامه داد : شخص وزیر صنعت معدن و تجارت، بخش معدن و صنایع معدنی را در اولویت خود قرار داده است. نقشه راهی را با محوریت بخش خصوصی در 71 بند تهیه کرد که در آن گلوگاه ها شناسایی شدند.

تشکیل ستاد زنجیره فولاد در آینده نزدیک

کرباسیان اذعان کرد: ستاد زنجیره فولاد در آینده نزدیک تشکیل خواهد شد و باید از درون کار اصلاح زنجیره ها را شروع کنیم.
وی ادامه داد: باید به سمت یکسانی دیدگاه های دولتی و خصوصی در حوزه معدن و صنایع معدنی پیش رویم و از ظرفیت انجمن ها بهره بریم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو در ادامه سخنان خود تاکید کرد اگر به سمت فرآوری مس، لیتیوم و روی نرویم در آینده با بحران جدی مواد اولیه مواجه خواهیم شد.

نیاز به احداث 25 هزار کیلومتر خط ریلی

بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق ایران هم در این نشست گفت: خصوصی سازی باید در شکل های مختلف انجام شود. برای توسعه صادرات باید زیرساخت های لازم تامین شود و بحث حمل و نقل و انرژی از ضروریات به شمار می رود.
وی ادامه داد: توسعه ریلی و بنادر به عنوان گلوگاه های ماست. اگر می خواهیم به اهداف 1404 دست یابیم باید 25 هزار کیلومتر خط ریلی داشته باشیم.
میر علا میرمحمد صادقی، نائب رئیس اتاق بازرگانی تهران، نیز در این نشست گفت: ما جزو معدود کشورهایی هستیم که بیش از 60 نوع ماده معدنی داریم و از نظر ذخایر معدنی جزو کشورهای مطرح هستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم فوتبال امید یاران تبریز در آستانه صعود به لیگ برتر
افتتاح ۳۲۹ طرح برق رسانی در آذربایجان شرقی
تاکید امام جمعه تبریز بر نقش محوری روحانیت در تبلیغ دین
تبریک دبیرکل سازمان ملل بمناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح خط تولید ذوب ریسی نخ ازمواد پلی اتیلن در شهرک شکوهیه قم
روند رو به رشد احداث نیروگاه‌های خورشیدی در قم
اعلام مبادی جابجایی شرکت کنندگان در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در کیش
عیدی دولت در شب ۲۲ بهمن به مردم خراسان جنوبی
مصدوم شدن ۷ نفر در سانحه رانندگی در جاده کرج چالوس
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
نجات کوهنورد ۵۵ ساله از دره ارتفاعات ساوجبلاغ
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
ترمیم سهمیه آرد نانوایی‌ها استان برای اسفندماه
حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان زنجان با ۲۷۰ میلیارد تومان شارژ شد
اوقات شرعی اهواز، ۲۲ بهمن ماه ۱۴۰۴
پوشش امدادی راهپیمایی ۲۲ بهمن توسط ۶۹ تیم عملیاتی هلال‌احمر زنجان
قدردانی رئیس قوه قضائیه از خواننده سرود "خجسته باد این پیروزی"
انقلاب ایران، ندای بلند حمایت از مستضعفان جهان است
مرکز وکلای قوه قضائیه، پایه مهم برای تحقق عدالت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پهلوی ها؛ اراضی واگذار شده دیروز و چالش‌های امروز
پیش بینی بارندگی و کاهش دما در برخی از مناطق کشور
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال کشور تا ۲۵ بهمن
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود
تاکید بر استمرار خط امام و رهبری در گردهمایی سراسری پاسداران کمیته انقلاب اسلامی
رئیس دیوان عالی کشور: حوادث ۱۸ و ۱۹ دی، حقیقتا کودتا بود
تمهیدات تاکسیرانی تهران برای راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دانش بنیان‌ها برای مرزبانان لباس طراحی می‌کنند
موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان
واکنش لاریجانی به سفر نتانیاهو به آمریکا
ترافیک سنگین در برخی محور‌های پرتردد منتهی به تهران
چمران : اختلافات در مورد حریم هنوز حل نشده است
ملت ایران با حضور پرشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن میخ آخر را بر تابوت فتنه‌گران می‌زنند
تصادف سرویس مدرسه در مشهد
دعوت رئیس قوه قضائیه از مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اعطای وام به فعالان فرهنگی بدون نیاز به ضامن  (۱ نظر)