• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۲۴۷۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۹

آن سوی امضاء قرار داد نظامی 10 میلیارد دلاری بین بحرین و آمریکا

قراردادهای تسلیحاتی امریکا با بحرین  در چارچوب خالی کردن جیب کشورهای عربی و  رقابت پنهانی دولت ترامپ با انگلیس برای حفظ پایگاه نظامی خود در این کشور کوچک معنادار است.

آن سوی امضاء قرار داد نظامی 10 میلیارد دلاری بین بحرین و آمریکا

هم زمان با تمدید موافقتنامه دفاعی میان امریکا و بحرین که با برگزاری مراسمی ویژه در پنتاگون صورت گرفت، یک قرارداد نظامی دیگر نیز میان دو طرف به امضاء رسید که فروش جنگنده های اف 16 بخشی از آن را تشکیل می دهد.
هر چند پیش از این دولت ترامپ در راستای بازاریابی برای صنایع نظامی  و رونق بخشیدن به اقتصاد این کشور،  قراردادهای چندین میلیارد دلاری با عربستان، قطر و امارات و کویت به امضاء رسانده بود که از درآمدهای نفتی قابل توجهی برخوردارند اما امضای این قرار داد با بحرین که در مقایسه با دیگر کشورهای عربی خلیج فارس از بنیه مالی ضعیفی برخوردار است به این مفهوم است که دولت ترامپ قصد دارد به هر نحو ممکن  است جیب و خزانه رهبران تازه به دوران رسیده عرب  را در این منطقه خالی کندو چه بسا عربستان و امارات  را وادار کند تا هزینه خریدهای تسلیحاتی بحرین را نیز تقبل کنند. 
قبلا این کشورها با خرید امنیت و امضای توافقنامه های دفاعی با امریکا امنیت خود را تامین می کردند اما اکنون در کنار تمدید این توافقنامه ها، خریدهای تسلیحاتی نیز در دستور کار این کشورها قرار گرفته است که بخش عمده ای از آن با تحریک خود دولت ترامپ و صاحبان صنایع نظامی و تسلیحاتی مرتبط به آن صورت می گیرد.تا پیش از اینکه روابط میان خریداران تسلیحاتی جدید شامل عربستان و متحدان آن با رژیم صهیونیستی عادی شود معمولا از سوی لابی صهیونیستی در امریکا فشارهایی برای ممانعت از فروش تسلیحات پیشرفته صورت می گرفت اما ظاهرا اکنون از این فشارها نیز خبری نیست و همین امر از دیگر عوامل موثر در افزایش فروش های تسلیحاتی به این کشورها است.
به نظر می رسد رژیم صهیونیستی برای کسب اطمینان خاطر بیشتر از فروش های تسلیحاتی امریکا به متحدان جدید خود در خلیج فارس قصد دارد نیروهای نفوذی خود را در پوشش مربیان نظامی امریکایی به این کشورها بفرستند تا با توجه به بی ثباتی و ناآرامی های داخلی این کشورها نظارت و کنترل بیشتری برای خریدهای تسلیحاتی جدید در این کشورها داشته باشد.
نکته قابل توجه و تامل دیگر این است که تا پیش از به قدرت رسیدن ترامپ، عربستان قصد داشت به بازیابی و تقویت جایگاه نظامی انگلیس در بحرین کمک کند و بخش عمده ای از هزینه ساخت تاسیسات پایگاه نظامی جدید آن را در بحرین بپردازد اما اکنون به نظر می رسد دولت ترامپ نهایت تلاش خود را بکار گرفته است تا همچنان انحصار نظامی خود را در این کشور کوچک حفظ کند که این مسئله به نوعی از رقابت پنهانی انگلیس و امریکا نیز پرده برمی دارد و از این دید ارتباط معناداری بین تمدید موافقتنامه دفاعی امریکا و بحرین و امضای قرارداد نظامی 10 میلیارد دلاری میان دو طرف با جنگ لفظی جدید ترامپ و ترزامی و همچنین سفر اخیر وی به ریاض مشاهده می شود.
---------------------------------------
احمد کاظم زاده 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)