مشاور رئيس جمهور سوريه: تجاوز ترکيه به عفرين، با چراغ سبز آمريکا بود
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، مشاور رئیس جمهور سوریه گفت: اگر ترکیه از آمریکا چراغ سبز دریافت نکرده بود، تجاوز این کشور به عفرین اتفاق نمیافتاد.
به گزارش پایگاه خبری العهد لبنان، بثنیه شعبان مشاور سیاسی و رسانهای رئیس جمهور سوریه تاکید کرد اگر آمریکا به دولت ترکیه چراغ سبز نشان نمیداد، تجاوز آشکار ترکیه به عفرین صورت نمیگرفت. شعبان دیروز با فونگ بیائو، معاون مدیر بخش غرب آسیا و شمال آفریقای وزارت خارجه چین، درباره تحولات اوضاع سوریه، منطقه و همکاریهای مشترک بین دو کشور، به ویژه مرحله بازسازی بحث و تبادل نظر کرد.
شعبان گفت: دولت سوریه تمایل دارد کشورهای دوست مانند چین، روسیه و ایران در بازسازی سوریه نقش ایفا کنند. سوریه، مقاوم است و تا نابودی تروریسم، به جنگ علیه آن، بازگرداندن اوضاع به حالت طبیعی خود، برقراری امنیت و ثبات در همه مناطق ادامه خواهد داد. نیت آمریکا برای تشکیل گروه شبه نظامی ۳۰ هزار نفری متشکل از مزدوران و استقرار آنها در مرزهای عراق و ترکیه در خاک سوریه، موضوعی غیر قابل قبول و محکوم است و هدف از آن هم قطع ارتباط بین سوریه و عراق وایجاد جای پایی برای کسانی است که آنها را «مخالفان» نامیده اند تا بدین ترتیب، آنها را به جای حضور در عربستان یا ترکیه یا هر جای دیگری، در این منطقه مستقر کنند. اگر آمریکا به دولت ترکیه چراغ سبز نشان نمیداد، تجاوز آشکار ترکیه به عفرین صورت نمیگرفت. این تجاوز تکمیل کننده تجاوزگری آمریکا و تشکیل نیروهای غیر قانونی در مرزهاست.»
وی افزود: آمریکا با این کارها، درصدد طولانی کردن جنگ، اخلال در زمینه سازی برای ایجاد راه حل سیاسی و ضربه زدن به مقاومت سوریه است. هدف سوریه دستیابی به راه حل سیاسی فراگیری است که منافع مردم این کشور را محقق سازد؛ راه حلی که به انتخاب خود سوریها و نه آمریکا یا ترکیه باشد. سوریه هیچ چیزی را که به تجزیه کشور بیانجامد، نخواهد پذیرفت.
بیائو نیز در این دیدار، بر آمادگی چین برای توسعه همکاری با سوریه در همه عرصههای سیاسی، اقتصادی و راهبردی، به ویژه در مرحله بازسازی تاکید کرد.