• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۱۹۱۰۱
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
ولایتی در گردهمایی سراسری استادان معارف اسلامی دانشگاه آزاد:

علوم انسانی غربی را برای تاثرگذاری فرهنگی به ما تحمیل کردند

رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دیگران برای سلطه بر کشور‌های اسلامی و جهان سوم، به علوم انسانی پرداختند تا عقاید خود را بر آن‌ها تثبیت کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از امور رسانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر ولایتی در جریان نهمین سفر استانی امروز با سفر به استان فارس و در دومین گردهمایی سراسری استادان معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع تحول در علوم انسانی، یادواره آیت الله حائری شیرازی، افزود: در آستانه دهه فجر و بعد از گذشت چندین سال از پیروزی انقلاب باید تغییری در علوم انسانی ما متناسب با آنچه در جامعه واقع است، روی دهد.

وی با بیان اینکه دیگران برای سلطه بر کشور‌های اسلامی و جهان سوم، به علوم انسانی پرداختند تا عقاید خود را بر آن‌ها تثبیت کنند، گفت: فرویدیسم و داروینیسم را به ما تحمیل کردند درحالی که کسی جرات نداشت درباره تنازع بقا و تنوع انواع حیوانات سخنی بگوید، در علوم دقیقه که قطعی فرض می‌شود گاهی تردید‌هایی ایجاد می‌شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در دانشگاه‌های ما همان مبانی نظری در جامعه شناسی تدریس می‌شود، تاکید کرد: وظیفه ما این است که علوم انسانی را مبتنی بر مبانی اسلامی و فرهنگی بومی پایه گذاری کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه کتاب‌های درسی باید تغییر پیدا کند و محتوای آن برگرفته از آثاری از فرهنگ و تمدن اسلام باشد، افزود: نمی‌شود که در کتاب‌های ماهم در مورد دکارت و هگل و ارسطو گفته شود، اما در مورد قطب الدین شیرازی و فخررازی نامی برده نشود، بنابراین اینطور نیست که علم از غرب شروع شده باشد و به غرب خاتمه یابد.

ولایتی محدود ساختن دیگران به عنوان انسان‌های دسته سوم از سوی غرب را پروژه‌ای بلند مدت ارزیابی کرد و گفت: خود افلاطون می‌گوید آدم‌ها دو دسته هستند یا یونانی هستند یا بربر و غیر متمدن هستند؛ اینکه ترامپ می‌آید مردم را تحقیر می‌کند جرمش این است آنچه دیگران نمی‌گویند او می‌گوید.

رئیس هیئت امنا دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به نقش علم پزشکی در تمدن پرداخت و افزود: در تاریخ علم غربی‌ها آمده است که پزشکی و جراحی از فرنگ آمده در حالی که اولین کسی که از روده گوسفند نخ بخیه درست کرد، کسی که الکل را کشف کرد، پنبه الکل برای محل زخم‌ها استفاده کرد دانشمندان مسلمان و ایرانی بودند و این در حالی است که دانشجویان پزشکی نمی‌دانند و به آن‌ها آموزش هم داده نمی‌شود.

وی به قانون ابن سینا اشاره کرد و گفت: ۶۰۰ سال در جهان غرب و اسلام، قانون، کتاب اول پزشکی دنیا به شمار می‌رفت و به عنوان کتاب درسی در دانشگاه فرانسه تدریس می‌شد.

ولایتی افزود: شیخ الرئیس میکروب را ندیده و براساس منطق می‌گوید باید ذرات ریزی باشد که بیماری را ایجاد کند؛ بنابراین ما اگر بخواهیم تحولی در علوم انسانی ایجاد شود باید به اصل خودمان و نظریات بزرگان برگردیم.

وی گفت: اینکه انسان اشرف مخلوقات است و اینکه به صورت آنی تکامل پیدا نمی‌کند انگیزه انسان همان می‌شود که فروید مطرح می‌کند و منکر عواطف و روحیات متعال انسانی می‌شود.

ولایتی علت بروز انقلاب اسلامی در ایران را ناشی از این مهم اعلام کرد که مردم ایران زیر سلطه غرب نرفتند و کسانی از فرهیختگان جامعه آمدند و حرف‌هایی زدند.

وی موضوع را فرهنگ ارزیابی کرد و افزود: علت پیروزی انقلاب اسلامی این است که خودباوری به ملت ایران برگشت و امام (ره) هم به زبان ساده می‌گفت که نمی خواهیم دیگران بر ما سلطه داشته باشند و رمز پیروزی ما خودباروری است.

رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد بر این اساس ایران را الگوی کشور‌های منطقه دانست و گفت: به خودباوری رسیدن و آن را به دیگران منتقل کردن از نتایج خود باوری است که از ایران آغاز شد؛ خود باوری حشد الشعبی در عراق و حزب الله در لبنان از نتایج انقلاب اسلامی در ایران است.

ولایتی افزود: اگر حشدالشعبی را در عراق می‌بینید یعنی خودباوری مبتنی بر آنچه ایرانیان کردند چراکه، آنجا که مردم احساس کنند انقلاب در خطر است به میدان می‌آیند.

رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اینکه مردم ما بعد از انقلاب در جنگ شرکت کردند یعنی اینکه به حرکت خویش باور دارند و اینکه از حرم حضرت زینب (س) دفاع می‌کنند برآمده از این باور است.

وی افزود: با تحول در علوم انسانی انقلاب اسلامی تضمین خواهد شد.

دومین گردهمایی سراسری استادان معارف اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع تحول درعلوم انسانی، یادواره آیت الله حائری شیرازی پنجشنبه ۱۲ بهمن با حضورحجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی بکار خود پایان می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تولید ۱۰۰ هزار تن آرد در کارخانجات زنجان
درخشش نمایندگان اردبیل در جشنواره بین المللی قصه‌گویی
طراحی و تکمیل زنجیره ارزش اقتصادی دریا، حمل‌ونقل و گردشگری در کیش
سپاهان ایران در لیگ والیبال بانوان آسیای مرکزی
آزادی ۱۲ زندانی محکوم مالی در سمنان
درگذشت مادر شهید در زیلایی
واکسیناسیون سالانه، مؤثرترین راه پیشگیری از آنفلوانزا
فوتبال جام حذفی فرانسه، صعود لیون و لانس به یک چهارم نهایی
خدمت‌رسانی هلال‌احمر زنجان با پشتوانه بیش از ۶۵ هزار عضو داوطلب
فوتبال جام حذفی اسپانیا؛ خط و نشان باسکی‌ها برای قهرمانی
مه رقیق صبحگاهی و کاهش موقت دید افقی در کیش، ۱۶ بهمن
بیش از ۳ هزار مشترک برق در گیلان امسال پاداش گرفتند
فیلم‌های سینمایی تلویزیون، جمعه ۱۷ بهمن
هفته ۲۳ فوتبال لیگای اسپانیا؛ شنبه بارسا از مایورکا هم ۳ امتیاز می‌خواهد
نمایش ۳ اثر در ششمین روز جشنواره فیلم فجر
هفته ۲۵ فوتبال لیگ برتر انگلیس؛ یک شنبه لیورپول میزبان من سیتی است
پیام تسلیت نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری در پی درگذشت استاندار اسبق فارس
تور دوچرخه سواری والنسیانا در اسپانیا؛ برتری گیرمای اریتره‌ای در مرحله نخست
فوتبال جام اتحادیه انگلیس؛ مرموش، منچسترسیتی را به فینال رساند
اعلام برنامه و ساعت دیدار‌های هفته بیستم لیگ برتر فوتبال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)