• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۴۲۲۵۰
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۰
علمی و فرهنگی
گفتگوی ویژه خبری؛

بررسی رفتار امریکا در قبال برجام

کارشناس روابط بین الملل: آمریکا برای رسیدن به برجام هزینه‌هایی را متحمل شده است، بنابراین این توافق را بر هم نمی‌زند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ابومحمد عسگرخانی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه با خروج از برجام چیزی بدست نمی آوریم افزود: تعهداتی را که داده بودیم اجرا کردیم و آمریکا هم باید تعهدات خود را اجرا کند.
وی ادامه داد: آمریکایی ها می خواهند زمینه سازی و تبلیغات کنند که ایران نمی خواهد برجام را اجرا کند.
عسگرخانی گفت: برنامه آن ها این است که کشورمان از سلاح های متعارف و سپس از سلاح نامتقارن هم خلع شویم.
وی افزود: وقتی یک طرف از اجرای توافق طفره می رود، شکاف ایجاد می شود و توافق به صورت ماهوی نقض و قواعد عرفی حاکم می گردد.
عسگرخانی با اشاره به اینکه ما نمی توانیم از برجام خارج شویم،گفت: اگر از برجام خارج شویم متهم به نقض ماهوی ان پی تی می شویم.
وی ادامه داد: ما متعهد شدیم و مرز نظارت و بازرسی ها را هم مشخص نکردند در کنار رژیم های بازرسی، متمم هایی را اضافه می کنند و ترامپ می خواهد فازهای بعدی برجام را اجرا کند و در کنار متمم ها، مکمل هایی مانند قانون «کاتسا» را اعمال کرده اند.
این کارشناس روابط بین الملل افزود: اگر آمریکا از برجام خارج شود توافق را نقض خواهد کرد و وارد قواعد عرفی می شویم.
عسگرخانی اضافه کرد: برجام کودک ناقص الخلقه است که درست شدنی نیست و پیامدهای بدی برای ما خواهد داشت .
برجام توافق چند جانبه است و اگر آمریکا از آن خارج شود یک معاهده چند جانبه را زیر پا گذاشته است بنابراین هدف آمریکایی ها، خروج از برجام نیست بلکه ایجاد متمم ها و مکمل هایی است برای فازهای بعدی که خلع سلاح تسلیحات متعارف ماست.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


فواد ایزدی کارشناس روابط بین الملل هم با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه نگاه ها و سخنان متفاوتی درباره برجام در کشورمان وجود دارد، گفت: برخی ها می گویند ما اولین کشور نخواهیم بود که از برجام خارج شویم و برخی ها هم می گویند اگر آمریکا از برجام خارج شود ما هم خارج می شویم و برخی ها هم می گویند اگر آمریکا از برجام خارج شود اما اروپایی ها در برجام باقی بمانند ایران هم در برجام باقی خواهد ماند.
وی ادامه داد: سناریوی مطلوب آمریکا این است که آن ها خارج شوند و دستشان برای هر نوع تقابل با ایران باز باشد اما ایران در برجام باقی بماند و به توافقات خود عمل کند.
ایزدی با بیان اینکه برجام برای آمریکایی ها توافق خوبی است، گفت: محدودیت هایی که ایران در برجام پذیرفته گسترده و نظارت هایی که ذیل برجام پذیرفته فراتر از پروتکل الحاقی است.
وی افزود: ترامپ در دوازدهم ماه "می" یعنی حدود 70 تا 80 روز دیگر باید تصمیم بگیرد که آیا می خواهد تعلیق تحریم های ایران را ادامه دهد یا خیر.
این کارشناس روابط بین الملل افزود: ترامپ کشورمان را به خروج از برجام تهدید می کند تا بتواند امتیازات بیشتری بگیرد.
فواد ایزدی با اشاره به اینکه قطعنامه سازمان ملل پشتوانه برجام است، افزود: آمریکایی ها در مواردی قطعنامه های سازمان ملل را نقض کرده اند بنابراین ممکن است آمریکا از برجام خارج شود.
وی با بیان اینکه 3 سناریو در 12 ماه می ممکن است اتفاق بیفتد گفت: اگر آمریکا احساس کند ایران در برجام باقی می ماند ممکن است از برجام خارج شود و این سناریوی ایده آل برای آمریکاست.
فواد ایزدی افزود: سناریوی دوم این است که تهدیدات ترامپ مبنی بر خروج از برجام بلوف است و در برجام باقی می ماند اما سعی می کند امتیاز بگیرد.
وی ادامه داد: سناریوی سوم این است که تهدیدات ترامپ بلوف نیست اما آمریکا نمی خواهد از برجام خارج شود و می سنجد که تا چه میزان می تواند از ایران امتیاز بگیرد اگر امتیازی که گرفت از نظر خودش کافی بود در برجام باقی می ماند و اگر نبود از برجام خارج می شود.
فواد ایزدی با بیان اینکه اروپایی ها علاقمند هستند برجام را حفظ کنند، گفت: همزمان اروپایی ها در زمینه توانایی های موشکی و نفوذ منطقه ای کشورمان دغدغه دارند بنابراین علاقمندند در این حوزه ها از ایران امتیاز بگیرند.
وی افزود: آمریکا و اروپا در اهداف اختلاف جدی ندارند و شاید در تاکتیک ها اختلاف دارند.
این کارشناس روابط بین الملل گفت: شرکت های اروپایی هم مشخص نیست تا چه اندازه می توانند در برابر فشارهای آمریکا ایستادگی کنند.
فواد ایزدی افزود: ما باید اعلام کنیم که برجام در کشورمان، مسئله ناموسی نیست و در حوزه دفاع از منافع ملی کشورمان، بحث جناحی نداریم؛ با این کار طرف مقابل به این نتیجه می رسد که ریسک بالاست.
وی ادامه داد: باید یکی از گزینه های ما این باشد که اگر آمریکا از برجام خارج شود ما علاوه بر خروج از برجام از ان پی تی هم خارج شویم.
ایزدی اضافه کرد: با آمریکایی ها باید با فرهنگ و ادبیات خودشان مذاکره کرد.
وی گفت: در این موقعیت که آمریکایی ها در موضوع هسته ای به ما فشار وارد می کنند نباید با آن ها در حوزه های دیگر وارد مذاکره شویم زیرا در این صورت آن ها تصور می کنند با فشار آن ها، مجبور به مذاکره شدیم و این روند فشار را ادامه خواهند داد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آماده‌باش ستاد مدیریت بحران استان زنجان در پی صدور هشدار نارنجی
برگزاری نشست رویداد تاریخی حماسه ۹ دی در دانشگاه تبریز
اسکان اضطراری ۱۵۰ زائر کربلا در حسینیه اعظم زنجان در پی کولاک شدید
هشدار مه‌گرفتگی و کولاک در جاده یاسوج-بابامیدان و یاسوج-اقلید
تخلیه اضطراری ۶ خانواده در پی سیلاب‌های اخیر لنده
بازگشایی و لایروبی ۴ زیرگذر درگیر سیل در محورهای روستایی زنجانرود
ناپدید شدن ۳ نفر در بارندگی‌های کهگیلویه/ جستجو همچنان ادامه دارد
تکمیل ۹۵ درصد تاسیسات زیربنایی در سایت کوی زنگان زنجان
افتتاح ۲ مرکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۸ دی ۱۴۰۴
دادستان زنجان: خلع ید از زمین‌های راکد شهرک‌های صنعتی در دستور کار است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی همدان، دوشنبه هشتم دی ماه
اوقات شرعی اهواز، ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۸ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۸ دی ۱۴۰۴ به افق قم
الکترونیکی شدن خدمات باید به رضایتمندی مردم منجر شود
مهلت ۱۰ روزه بازرس کل لرستان برای ساماندهی دستفروشان
نمایش قصه دوست‌داشتنی روی صحنه جشنواره تونس
آیین کلنگ‌زنی طرح کیفی‌سازی محصولات سنگین پالایش نفت تبریز
۳۰ نقطه در لرستان آماده برگزاری مراسم گرامیداشت ۹دی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واریز سود سهام عدالت در بیست و هفتم دی
درگذشت حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری
نمایش اقتدار پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در قاب تلویزیون
تعطیلی برخی مدارس آذربایجان غربی در ۸ دی ماه
پخش زنده پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا در کانون پرورش فکری اهواز
فریدونشهر برفی‌ترین منطقه نصف جهان
پرتاب سه ماهواره ایرانی به فضا
مشکلات ساختاری اقتصاد؛ علت التهابات ارزی
واریز سود سهام عدالت همزمان با عید مبعث
افزایش ۲۰درصدی حقوق‌کارمندان درلایحه بودجه اصلاح شود
هشدار نارنجی بارش برف و باران در۱۳ استان
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد
ایران در جمع ۱۰ کشور برتر جهان در چرخه کامل فناوری فضایی
اعلام میزان بارش‌های اخیر در استان کهگیلویه وبویراحمد
تخلف درج نکردن قیمت
اجرای پویش ملی «پیام امید ما از فضا»  (۹ نظر)
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
فارس از فردا برفی و بارانی می‌شود  (۵ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
انفجار تروریستی در مسجدی واقع در حمص سوریه  (۲ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
هشدار هواشناسی سطح زرد شماره ۳۹ برای استان کرمان  (۱ نظر)
کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
پرونده قضائی برای کشتی متخلف خارجی حامل سوخت قاچاق  (۱ نظر)
قیمت عرضه محصولات لبنی لحظه‌ای رصد می‌شود  (۱ نظر)
بارش نخستین برف زمستانی در شهرستان سپیدان  (۱ نظر)
پیش‌بینی هواشناسی تا سه‌شنبه، برف و باران و وزش باد  (۱ نظر)
نیاز مهم امروز جهان: نظام عادلانه ملّی و بین‌المللی اسلامی  (۱ نظر)
️شیرین یزدان‌بخش درگذشت  (۱ نظر)
ورود به ورزشگاه پارس تنها با داشتن بلیت الکترونیکی امکان پذیر است  (۱ نظر)