• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۹۰۶۳۸
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۵

ترامپ، خروج از سوریه؛ چرا؟!

اظهارات رئیس جمهور آمریکا می تواند بیانگر بازگشت وي به سیاست دولت اوباما باشد.

ترامپ، خروج از سوریه؛ چرا؟!دونالد ترامپ پنج شنبه گذشته اعلام کرد نیروهایش به یک دلیل در سوریه حضور دارند و آن رهایی از دست (گروه وهابی صهیونیستی) داعش است و به خانه هایشان بازخواهند گشت.
وی با اشاره به اینکه "آمریکا احتمالا نیروی تقریبا دو هزار نفری خود را خیلی زود از سوریه خارج می کند" افزود: "هدفش تا حدود زیادی محقق شده و آمریکا نیاز دارد از مرزهایش دفاع کند".
اظهارات رئیس جمهور آمریکا می تواند بیانگر بازگشت ترامپ به سیاست دولت اوباما - یعنی اجتناب از حضور نظامی مستقیم آمریکا در سوریه و دیگر نقاط جهان - باشد. به همین علت محافل سیاسی و رسانه ای منطقه و جهان این اظهارات را "غافلگیر کننده" خوانده اند.
خاطر نشان می شود که احساسات ضد جنگ و مشکلات اقتصادی مردم آمریکا مهمترین عامل تصمیم دولت اوباما برای کاهش چند صد میلیارد دلاری بودجه نظامی این کشور و کاهش حضور نظامی کشورش در اقصی نقاط جهان بوده است. علاوه بر این اگر ترامپ بخواهد شعار انتخاباتی "اول آمریکا" خود را دنبال کند چاره ای جز بازگشت به سیاست دولت پیشین آمریکا ندارد. اینکه ترامپ در سخنرانی اخیر خود صراحتا به "هزینه 7 تریلیون دلاری آمریکا در منطقه خاورمیانه بدون هرگونه دستاوردی" اشاره کرده، از این منظر ارزیابی می گردد.
سخنان دیروز سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) می تواند مکمل سخنان رئیس جمهور آمریکا باشد، زمانی که گفت: "کار مهم برای تضمین شکست دائم داعش، باقی مانده است".
برخی رسانه هی منطقه سخنان رئیس جمهور آمریکا درباره خروج قریب الوقوع نیروهای آمریکایی از سوریه را به وجود توافق های احتمالی پشت پرده بین آمریکا، روسیه و ترکیه نسبت داد.
شاید افزایش تنش در مناسبات آمریکا با روسیه و افزایش نگرانی ها درباره بازگشت جهان به جنگ سردی دیگر سبب شده ترامپ گامی به عقب نهد و در صدد آرام کردن مسکو باشد.
شاید هم محافل آمریکایی به این نتیجه رسیده اند که پیروزی ارتش سوریه و متحدان قطعی است و نظامیان آمریکا باید هرچه زود تر از این کشور خارج شوند. تجربه نشان داده است که آمریکا از کشورهای مختلف از ویتنام گرفته تا عراق و افغانستان پس از تحمل شکستها خارج شد و حتما ترامپ این واقعیت را درک کرده است و شاید نمی خواهد آمریکا را در چنین تنگنای تاریخی قرار دهد.
همزمان با اظهارات ترامپ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در مصاحبه با مجله تایم به باقی ماندن بشار اسد در قدرت اشاره کرد. بن سلمان این سخنان را در سفر به آمریکا و پس از دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور و دیگر مقامات بلندپایه آمریکا بیان کرد که نشان می دهد از همه ارزیابی ها و پیش بینی های جنگ در سوریه باخبر شده و چاره ای جز پذیرش واقعیت نداشته است.
اما می توان اظهارات ترامپ را به گونه ای دیگر نیز تفسیر کرد. ممکن است سخنان وی در چارچوب موضع همیشگی مقامات آمریکا برای توجیه حضور نظامی این کشور در سوریه تبیین گردد: "آمریکا مدعی است برای مبارزه با تروریست داعش در سوریه حضور نظامی دارد و نابودی داعش امری زمان بر است بنابراین نظامیان آمریکایی حالا حالاها در سوریه حضور خواهند داشت".
یا ممکن است هدف ترامپ از این سخنان مجبور کردن عربستان و دیگر متحدان عربی به شل کردن سر کیسه درآمدی نفتی خود و تقبل بخش قابل توجهی از هزینه های نظامی آمریکا در سوریه و عراق و ... باشد. یا اینکه این سخنان مثل بسیاری از اظهارات وی ریشه در شخصیت نا پایدار وی دارد. مغایرت مواضع وزارت خارجه و دفاع آمریکا با اظهارات ترامپ می تواند حکایت از این واقعیت داشته باشد.
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است درباره آنچه ترامپ درباره خروج نیروهای آمریکایی از سوریه اعلام کرد، اطلاعی ندارد. یا روزنامه نیویورک تایمز به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا نوشت مقامات این وزارتخانه امیدوارند تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور برای خارج کردن سریع نیروهای آمریکایی از سوریه تغییر کند.
گفته میشود اظهارات ترامپ حتی مقامات وزارت دفاع آمریکا را نیز شگفت زده کرده است که گفته اند حضور آمریکا در بخش هایی از سوریه ممکن است برای جلوگیری از شکل گیری مجدد شرایطی که به ظهور داعش انجامید -- و نیز برای پرهیز از واگذاری نفوذ آمریکا در سوریه به روسیه -- ضروری باشد. این مطلب می تواند ایده تاثیر شخصیت ناپیدار ترامپ در این اظهار نظر را تقویت کند.
اگر این اظهارات ریشه در شخصیت ناپایدار ترامپ داشته باشد رژیم صهیونیستی و لابی صهیونیستی در آمریکا مهمترین مانع بر سر راه تحقق این تصمیم ترامپ خواهد بود. نباید فراموش کرد که مهمترین حامی حضور نظامی آمریکا در سوریه و عراق رژیم صهیونیستی و لابی صهیونیستی در آمریکا است و ترامپ به سادگی نمی تواند تصمیم به خروج نظامی از سوریه بگیرد.

------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش بصیرتی بزرگداشت حماسه ۹ دی
ارائه خدمات رایگان دندان‌پزشکی به مددجویان خراسان شمالی
پیشرفت ۶۵ درصدی طرح آبرسانی سفیدآبه نیمروز
دستگیری قاتل متواری پس از ۲ سال در تبریز
فعال شدن مهلت نوبت‌گیری سنجش سلامت نوآموزان
بازخوانی بصیرت عمار انقلاب《 آیت الله مصباح》 برای نسل امروز
شادمانه های برف در خراسان شمالی
بیست و پنجمین اهدای عضو در گیلان
جشنواره پیوند آسمانی زوج های دانشگاه‌های آزاد اسلامی آذربایجان شرقی 
هم‌افزایی نخبگان بافقی مقیم تهران و مسئولان برای توسعه و آبادانی شهرستان
اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام
بارش پراکنده برف و باران در سمنان
برخورد خودروی پژو ۴۰۵ با تریلی ۴ مصدوم برجای گذاشت
ابرکوه گنجینه تاریخ و معماری
دیدار رئیس رسانه ملی با مراجع تقلید و علمای قم
خانواده‌های شهدا بزرگترین سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی هستند
اجازه سوءاستفاده اغتشاشگران را در میان گلایه‌های اقتصادی بازاریان نمی‌دهیم
تب و تاب بازار در آستانه روز پدر
شهید فقهی نماد پیشرفت علمی و اقتدار ملی
بازگشایی اتوبان تبریز - زنجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵
ورود سامانه بارشی جدید به بخش‌های غربی کشور
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود
تزریق ۸۷۷ میلیون مترمکعب گاز به شبکه سراسری
دستور رئیس‌جمهور برای حمایت از اصناف و بهبود ثبات ارزی
ارکستر ملی در زمستان عاشق‌تر خواند
نویدکیا: نیمه دوم بازی با استقلال خوب نبودیم
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب
انتصاب فرزین به عنوان دستیار ویژه اقتصادی رئیس‌جمهور
نامه ایران به آژانس در پی تهدید‌های اخیر آمریکا علیه کشورمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ دی
پای درد و دل صنف فروشندگان تلفن همراه و رایانه
بازداشت شهردار آبادان  (۳ نظر)
اطلاعیه سپاه لرستان درپی شهادت بسیجی امیرحسام خدایاری فرد  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۱ نظر)
پخش مستند «مهر»، از شبکه افق  (۱ نظر)
تشییع با شکوه شهید مجیدی مهر، شهید راه وطن در لوداب  (۱ نظر)
نهضت توسعه عدالت آموزشی، جریان زنده ایثار و امید در کشور  (۱ نظر)
نجات یک خانواده از دل برف و کولاک کندوان  (۱ نظر)