• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۳۹۵۵
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۴
بین الملل » تحلیلی

شنيزو آبه ضمن پذيرش دعوت همتاي چيني خود اما تاريخ دقيق آن را اعلام نکرد

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري فرانسه از توکيو؛ شينزو آبه نخست وزير ژاپن روز چهارشنبه دعوت چين براي سفر به پکن را پذيرفت اما هيچ تاريخي را براي اين سفر تعيين نکرد. در حاليکه قدرت هاي منطقه اي تلاش مي کنند روابط دوجانبه را گرمتر کنند، شينزو آبه روز چهارشنبه اعلام کرد وي به صورت رسمي به چين دعوت شده است و در "زمان مناسب" به اين کشور سفر خواهد کرد.
يک ماه پس از آنکه پکن و توکيو به عنوان دو رقيب در آسيا متعهد شدند " نقطه شروع جديدي " را براي برقراري روابط آغاز کنند، لي کچيانگ، نخست وزير چين براي گفتگو در مورد کره شمالي و روابط دو جانبه به ژاپن سفر کرد.
­شينزو آبه پس از گفتگو با لي کچيانگ گفت :" در حاليکه ما چهلمين سالگرد توافق صلح و روابط دوستانه را در سال جاري برگزار مي کنيم، اميدوارم روابطي ميان ژاپن و چين برقرار شود تا رهبران دو کشور به راحتي بتوانند با يکديگر ديدار کنند. "
وي افزود :" لي کچيانگ از من دعوت کرد به چين سفر کنم و من از ايشان تشکر و قدرداني کرده و گفتم در زمان مناسب به پکن سفر خواهم کرد."
طي سال هاي اخير، شينزو آبه براي شرکت در نشست هاي منطقه اي به چين سفر کرده بود و حتي در حاشيه نشست کشورهاي عضو همکاري اقتصادي در آسيا و اقيانوس آرام (اپک) نيز با شي جينپينگ، رئيس جمهور چين ديدار کرده بود.
اما آخرين سفر نخست وزير ژاپن به پکن به سال 2011 ميلادي مربوط مي شود که در آن سفر يوشيهيکو نودا با هوجينتائو، رئيس جمهور پيشين چين ديدارکرد.
روابط ميان ژاپن و چين در سال 2012 ميلادي وخيم شد.
تصميم ها براي ديدارهاي دو جانبه ميان شيزو آبه و شي جينپينگ گاهي اوقات در چارچوب کاري انجام شده است اما دعوت لي کچيانگ از آبه براي سفر به پکن در نوع خود اولين دعوت رسمي يک مقام چين از همتاي ژاپني وي محسوب مي شود.
لي کچيانگ گفت :" همانگونه که شنيزو آبه گفت و من با وي توافق کردم، انجام اولين سفر رسمي در يک زمان مناسب لازم و ضروري است."
چين و ژاپن به عنوان غول اقتصادي جهان از مدت ها پيش بر سر موضوع آبهاي منطقه اي با يکديگر مشاجره داشته اند.
اين مشاجرات دريايي بر سر جزاير واقع در درياي چين شرقي که در ژاپن از آنها به عنوان جزايرسنکاکو و در چين از آن به عنوان جزاير ديائويو ناميده مي شود، به عنوان منبع تنش هاي ميان دو کشور بوده است.
نخست وزير چين روز سه شنبه به منظور شرکت در گفتگوهاي سه جانبه با همتاي ژاپني و مون جائه اين، رئيس جمهور کره جنوبي وارد توکيو شد اما وي براي ادامه گفتگو ها با مقامات محلي و تاجران ژاپني، همچنان در ژاپن به سر مي برد.
شينزو آبه پنجشنبه گذشته گفته بود مقامات ژاپن، چين و کره جنوبي توافق کرده اند به منظور جلوگيري از درگيري احتمالي در دريا و آسمان، يک مکانيسم ارتباطي ميان سه کشور برقرار کنند.
توکيو همواره به فعاليت چين در نزديکي جزاير سنکاکو از جمله گشت زني قايق هاي چيني در نزديکي منطقه اقتصادي ژاپن و در اطراف جزاير مورد مناقشه ميان دوکشور اعتراض کرده است.
زماني که توکيو تعدادي از جزاير واقع در درياي چين شرقي را ملي اعلام کرد، روابط ميان ژاپن و چين در سال 2012 ميلادي وخيم شد اما از آن زمان به بعد اين روابط به تدريج بهبود يافت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تحقق بیش از ۸۰ درصدی اعتبارات عمرانی زنجان تا پایان سال
حادثه برای یک فروند هواپیمای آموزشی در نوبران
درخشش هنرمند زنجانی در جایزه ملی «روایت پیشرفت»
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
ثبت‌نام بیش از ۴ هزار داوطلب انتخابات شوراهای روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تشدید نظارت بر بازار توزیع کالا‌های اساسی در دزفول 
آغاز عملیات آسفالت جاده روستای گردشگری دِه‌نو شهرستان هندیجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱ اسفند ۱۴۰۴
تسریع در روند اجرای طرح چندمنظوره نیایش دزفول
اوقات شرعی اهواز، یکم اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
تیم کاترینا قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر در سراب
پایان اولین دوره مسابقات قهرمانی روستایی ویژه جانبازان و توان‌یابان گیلان در سنگر
آمادگی کامل منطقه اهواز برای تأمین سوخت نوروزی 
چهار خطه شدن مسیر پل مقاومت شهدا تا هریس
تمدید مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تمدید بخشودگی ۷۰۰ میلیون تومانی جرایم مالیاتی تا ۱۴ اسفند
تامین حدود ۶۷۰ تن میوه و خرمای تنظیم بازار در آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی 
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)