• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۲۶۹۰۶
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۸
اقتصادی » مسکن
همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان؛​

تاکید ایران و ترکمنستان بر توسعه روابط اقتصادی

رییس ایرانی این کمیسیون مشترک، از عزم دو کشور برای برداشتن موانع توسعه روابط و افزایش میزان تجارت به بیش از یک میلیارد دلار تاکید کرد.

تاکید ایران و ترکمنستان بر توسعه روابط اقتصادی و رفع موانع موجودبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، وزیر راه و شهرسازی کشورمان که ریاست طرف ایرانی کمیسیون مشترک اقتصادی را بر عهده دارد در نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان که امروز با حضور وزیر خارجه و معاون کابینه وزرای ترکمنستان و هیئت همراه این کشور در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: روسای جمهور دو کشور بر اراده سیاسی دو طرف برای رفع موانع همکاری ها تاکید داشتند و این سفر فشرده با هدف عملیاتی شدن این هدف انجام شده است.

عباس آخوندی افزود: در حوزه حمل و نقل، رویکرد کلی معطوف به حذف موانع و ارزان تر کردن ترانزیت است که مورد بحث قرار گرفت و همچنین درباره شبکه برق دو کشور جلسات سازنده‌ای برای حل مسائل برگزار شد.

وی ادامه داد: علاوه بر مذاکرات بین بانک مرکزی ایران و بانک توسعه صادرات ترکمنستان، جلسات خوبی هم در حوزه گاز و سوآپ گازی در سطح وزرا برگزار شد.

رییس کمیسیون مشترک ایران و ترکمنستان با اشاره به کریدور چهار جانبه ایران، ترکمنستان، عمان و ازبکستان اظهار داشت: تعاملاتی برای فعال‌ سازی بخش ریلی این کریدور انجام شده است که با راه‌اندازی بخش ریلی آن این کریدور فعال خواهد شد تا به عنوان متمم کریدور شمال به جنوب کشورمان باشد.

وی تاکید کرد: مذاکراتی در مسیر فعال سازی بیش از پیش کریدور آسیای میانه متشکل از کشورهای چین، قزاقستان، ترکمنستان و ایران برای اتصال به جنوب ایران و خلیج فارس انجام شد.

آخوندی با اشاره به مذاکراتی درباره حضور شرکت‌های ایرانی در ترکمنستان برای ساخت آزاد راه‌ها و بزرگراه‌ های این کشور خاطر نشان کرد: جلسه‌ای برای پیگیری این موضوعات تا حدود دو ماه دیگر در عشق آباد برگزار خواهد شد.

توافق نهایی توسعه روابط تهران عشق آباد تا 2 ماه آینده

معاون کابینه وزرا و وزیر خارجه ترکمنستان، ایران را در اولویت اول این کشور برای توسعه روابط اقتصادی برشمرد و خواستار استفاده از ظرفیت های دو کشور برای اثرگذاری در آسیای میانه شد.

رشید مردف در نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و ترکمنستان با ابراز رضایت از برگزاری جلسات این هیئت با رئوسای قوای مجریه ، مقننه و مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب و برخی وزرای ایران گفت: تلاش می کنیم تا 2 ماه آینده دور جدید کمیسیون ایران و ترکمنستان را در عشق آباد برگزار کنیم تا تفاهم های صورت گرفته عملیاتی شود.

وی با اشاره به حجم روابط دو کشور به ارزش بیش از یک میلیارد دلار در سال 2016 افزود: با وجود ظرفیت های دو کشور این میزان پایین است و باید با افزایش آن از توان دو کشور برای تاثیرگذاری در منطقه آسیای میانه استفاده کرد.

معاون کابینه وزرا و وزیر خارجه ترکمنستان توسعه روابط نفت و گاز، حمل و نقل و جاده ای را از برنامه های دو کشور برشمرد و تصریح کرد: البته بعضی اقدامات اجرایی شده و امیدوارم پیشنهادهای جدید نیز عملی و نتایج توافقات را شاهد باشیم.

وی در خصوص مباحث تجارت دو کشور در دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان افزود: دو طرف با درک مشترکی در زمینه واردات و صادرات درباره تهیه لیستی از اقلام مورد نیاز جهت تامین از سوی طرف دیگر و همچنین ایجاد یک منطقه آزاد در مرز دو کشور پیشنهادهایی مطرح کردند.

رشید مردف درباره مذاکرات در خصوص حل مسائل برق بین دو کشور نیز افزود: تجربه سالها تامین برق مورد نیاز کشور ایران را داریم و انتقال برق از سرخس پروژه دیگری است که پیشرفت های خوبی در این زمینه داشتیم.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی خشک دو کشور پیشنهاد تشکیل یک کمیسیون مشترک در مسائل آبی را مطرح کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح ۶ هزار پروژه آب و برق با سرمایه‌گذاری ۱۹۳ هزار میلیاردی در دهه فجر
پرداخت بیش از ۱۸ هزار فقره وام ودیعه مسکن در زنجان
جدال دونماینده کرمان در لیگ برتر والیبال
صدرنشینی مس کرمان درپایان نیم‌فصل هندبال
مس شهربابک مدعی صعود به لیگ برتر فوتبال
صعود مس کرمان به رده ششم جدول لیگ یک فوتبال
افتتاح طرح های صنعتی با حضور معاون رئیس‌جمهور در سیرجان
حضور روئینگ‌سوار زنجانی در اردوی تیم ملی
افتتاح طرحهای دهه فجر در بم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم به مناسبت یوم الله ۲۲بهمن
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۴
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
محفل انس با قرآن کریم در بخش لوشان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
مناظر استرالیا از آسمان
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)