• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۰۳۰۶
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۰:۰۱
اقتصادی » صنعت
گزارش مکتوب؛​

نشان سپاری تجاری، صنعتی مغفول مانده در ایران

نشان سپاری تجاری یا فرانچایزینگ، یکی از صنایع مهم امروز جهان است که در اقتصاد ایران از آن غفلت شده است.

رئیس شورای جهانی فرانچایز (نشان سپاری تجاری) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما ­گفت: درحال حاضر ایران جایگاه مناسبی در صنعت فرانچایز ندارد، اما کار‌های خوبی شروع شده که امیدوارم ایران را به جایگاه واقعی خود برساند.

به گفته مصطفی آیدین،​ ایران برای اشتغال پایدار و برون گرا کردن اقتصاد خود،​ راهی جز توسعه برندهای خود و منطقه ای و جهانی کردن این برندها ندارد.

فرانچایز یا نشان سپاری تجاری، حق انحصاری امتیازی است که نشان پذیر در ازای پرداخت حق الزحمه و درصدی از در آمد ناخالص به نشان سپار، حق استفاده از علامت تجاری، نام و تبلیغات نشان تجاری و برند مشخصی را برای مدت محدود و جهت ارائه کالا یا خدمات و توزیع محصولات مربوطه را خواهد داشت.

در حقیقت این سیستم روشی مطمئن برای سرمایه گذاران جدیدی بوده که علاقمند به راه اندازی کسب و کار در زمینه مشابه با شرکت فرانچایز دهنده است، در این روش شخص می تواند با ریسک کمتر و به دلیل دسترسی به بازار فروش از قبل ثبات یافته، سود واقعی بیشتری داشته باشد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


یکی از کاشناسان صنعت فرانچایز سرمایه گذاری با ریسک کمتر، عدم نیاز به تخصص یا تجربه زیاد، دسترسی‌ به بازار فروش مطمئن و از قبل تثبیت شده، سوددهی‌ سریع،­عدم نیاز به تبلیغات جداگانه را از مزیت های فرانچایز می داند.

محمد علی مولایی می گوید: ایران ظرفیت های بسیار زیادی در این صنعت دارد و اگر این صنعت توسعه یابد می توان تا 300 رشته شغلی را وارد آن کرد از کسب و کارهایی همچون مهدکودک گرفته تا رستوران ها و برندهای تولید پوشاک را در برگیرد.

وی می افزاید: متاسفانه ایران در زمینه فرانچایز بومی بسیار ضعیف است و به جز دو یا سه شرکت اثری از ایجاد فرانچایز‌های ایرانی به چشم نمی‌آید. در ایران تدوین قانون و یا برنامه‌ریزی نیز برای فرانچایز انجام نشده است و این مقوله مفید، اشتغال‌زا و کار‌آفرین به شدت مورد غفلت دولت قرار گرفته است. در دانشکده‌های بازرگانی و اقتصاد هم اثری از آموزش و ترویج این پدیده نیست.

کشورما در حالی از ظرفیت های صنعت نشان سپاری تجاری بی بهره مانده که بطور مثال کشوری نظیر ترکیه 300 هزار برند وجود دارد که 48 میلیارد دلار برای ترکیه ایجاد ثروت کرده اند. یا در مالزی انجمنی برای فرانچایز تاسیس شده و در سال 1998 قانونی مخصوص فرانچایز به تصویب رسیده که اقدامات تشویقی فراوانی برای شهروندان این کشور جهت راه‌اندازی و خرید فرانچایزها در نظر گرفته است.

هم اکنون گردش مالی صنعت فرانچایز 5،2 تریلیون دلار در سال است و کشور امریکا 1،2 تریلیون دلار از صنعت فرانچایز درآمد دارد که 3 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور از آن ناشی می شود و توانسته است 18 میلیون فرصت شغلی ایجاد کند.

ایران با توجه به منابع طبیعی، نیروی کار جوان و قدرت داخلی از ظرفیت های زیادی برای برندسازی برخوردار است و می تواند به توسعه صنعت نشان سپاری تجاری علاوه بر رونق کسب و کارهای جدید در حوزه خدمات و تولید، توسعه و تداوم اشتغال آفرینی در کشور را تضمین کند.

گزارش مکتوب: از امیر شایان مهر

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قدردانی خانواده شهدا از حضور گرم و پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن
هشدار سطح زرد هواشناسی در یزد
افتتاح فاز اول شهرک گلخانه‌ای ملکان
پیش بینی هوای پایتخت در ۵ روز آینده
حریق مرگبار یک مغازه مکانیکی در شرق پایتخت
استاندارد‌های مازاد ۸۵ گانه خودرو در انتظار اجرا
توقف نماینده استان زنجان دربرابر میهمان
بیماری نیپا هیچ دارو یا واکسنی ندارد
حضور پرشور همدانی ها جلوه ای از همدلی و همزبانی بود
تجهیز ۶۷ هزار هکتار از اراضی استان زنجان به سیستم‌های نوین آبیاری
۲۶ بهمن مهلت پرداخت و تسلیم اظهار نامه مالیات بر ارزش افزوده فصل پائیز
مسیر تولید و صادرات فعالان اقتصادی هموارتر می‌شود
فردا، آغاز ثبت‌نام داوطلبان شورا‌های اسلامی روستا‌ها
آغاز فرآیند نوسازی ناوگان تاکسیرانی بدون آورده نقدی توسط متقاضیان
جشن روز ملی ایران در روسیه
توسعه همکاری‌های فرهنگی میان ایران و افغانستان
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
قانون معافیت ۳ فرزندی و بیشتر تنها تا پایان سال اجرا می‌شود
ووشوی زنجان در سکوی دوم
افتتاح ١۶ طرح انتقال و فوق‌توزیع برق استان گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)