• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۳۶۳۶۹
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
باقر لاریجانی:

ایران برنده جایزه سازمان ملل در زمینه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر

نایب رییس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر از اعطای جایزه کارگروه بین الدولی سازمان ملل متحد (UNIATF) به جمهوری اسلامی ایران در زمینه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ باقر لاریجانی با بیان اینکه کارگروه بین الدولی سازمان ملل متحد یا The United Nations Interagency Task Force) UNIATF) پیرو تعهد سران دولت‌ها به بیانیه سازمان ملل متحد در خصوص بیماری‌های غیرواگیر و اجرایی ساختن برنامه عمل جهانی بیماری‌های غیرواگیر سازمان جهانی بهداشت تشکیل شده است، گفت: جایزه ویژه این کارگروه در سومین اجلاس عالی مرتبه سازمان ملل در تاریخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸ به جمهوری اسلامی ایران اعطا می‌شود.

وی افزود: این کارگروه تشکیل شده تا با هماهنگی سازمان‌های زیرمجموعه سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بین الدولی که فعالیت‌های آن‌ها با پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیرمرتبط است دولت‌ها را در راستای متعهد بودن به پاسخگویی به اپیدمی بیماری‌های غیرواگیر در جهان حمایت کند.

باقر لاریجانی گفت: رویکرد UNIATF در پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر، رویکردی فرابخشی است و کشور‌ها را به جلب مشارکت تمامی ذی نفعان در راستای دستیابی به اهداف تشویق می‌کند.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری‌های غیرواگیر افزود: UNIATF در ماه می ۲۰۱۸، به منظور نامزد شدن کشور‌های فعال در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر برای دریافت نشان UNIATF فراخوان داد و بدین ترتیب کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران نامزد دریافت این نشان شد.

وی با بیان اینکه کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در سال ۱۳۹۴ به صورت ساختاری عالی مرتبه در وزارت بهداشت با مشارکت درون بخشی و همکاری معاونت‌های بهداشت، درمان، آموزش، تحقیقات و فناوری، توسعه، اجتماعی، پرستاری و سازمان غذا و دارو تشکیل شد، گفت: این کمیته در بدو شکل گیری با رویکرد جلب مشارکت بین بخشی، همکاری ۱۲ وزارتخانه و سازمان خارج از بخش سلامت را جلب کرد تا با عزمی ملی و حمایت رئیس جمهور محترم، رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای عالی سلامت و امنیت غذا و جلب حمایت رئیس سازمان جهانی بهداشت و رئیس منطقه‌ای خاورمیانه سازمان جهانی بهداشت پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر را اولویتی ملی قرار داده و در این راستا فعالیت کند.

لاریجانی به دستاورد‌های کمیته ملی پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر اشاره کرد و افزود: از مهمترین دستاورد‌های این کمیته، تدوین سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۴ است که با رویکردی فرابخشی اهداف و راهبرد‌های کشور را برای کاهش مرگ و میر و ناتوانی ناشی از بیماری‌های غیرواگیر شفاف ساخته است.

وی گفت: از جمله نقاط قوت این سند، اضافه کردن چهار هدف ملی در کنار اهداف نه گانه سازمان جهانی بهداشت در خصوص کاهش مرگ و میر و شیوع بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت، سرطان ها، بیماری‌های مزمن ریوی و عوامل خطر اصلی شامل چاقی، نداشتن فعالیت فیزیکی، استعمال دخانیات و مصرف الکل است؛ این چهار هدف ویژه با توجه به اولویت‌های کشور مدنظر قرار گرفته و ارتقاء سلامت روان، کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی، کاهش استعمال مواد مخدر و کاهش میزان اسید چرب ترانس را هدف قرار داده است.

لاریجانی افزود: آگاه سازی در خصوص اهمیت مسأله، ظرفیت سازی و ایجاد احساس مسوولیت در نظام سلامت، بخش دولتی خارج از نظام سلامت، بخش خصوصی، سازمان‌های مردم نهاد و بطن جامعه، بسیج منابع و حرکت در راستای اصول پوشش همگانی سلامت (UHC) از اهم راهبرد‌های کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر بوده و خواهد بود.

وی گفت: در راستای نیل به اهداف و پایش میزان دستیابی به آنها، فراهم آوردن اطلاعات مورد نیاز در خصوص میزان مرگ و میر، شیوع و روند زمانی میزان‌های مختلف مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر و عوامل خطر آن‌ها از دستاورد‌های مهم دیگری است که زمینه برنامه ریزی و سیاست گذاری مبتنی بر شواهد را فراهم آورده است.

لاریجانی افزود: با عنایت خداوند متعال و باتوجه به دستاورد‌های مطرح، کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران توسط UNIATF و نشان این افتخار ملی در سومین اجلاس عالی مرتبه سازمان ملل در تاریخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸ به جمهوری اسلامی ایران اعطا می‌شود.

وی گفت: این نشان حاصل تلاش تمامی دست اندرکاران کنترل بیماری‌های غیرواگیر در کشور است و لازم است تا تلاش مضاعفی در سطح ملی برای کنترل این بیماری‌ها صورت گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت ملی ۵ اثر تاریخی استان ایلام
فردا؛ حضور مدیران کل کمیته امداد و بهزیستی آذربایجان غربی در سامانه سامد
ثبت ارومیه به عنوان نخستین شهر سلامت آذربایجان غربی
بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۶ طرح عمرانی، خدماتی و ورزشی در ایلام
پیام وزیر ورزش و جوانان به دختران پارالمپیاد
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
برد فولاد هرمزگان در لیگ برتر فوتسال
دورخیز گیتی‌پسند برای قهرمانی با شکست مس سونگون
کاهش بیش از ۱۷ درصدی طلاق در کردستان
یادواره شهدا سگز آباد + فیلم
الی بیت‌المقدس، رزمایشی برای مقابله با تهدیدها
فرازی از خطبه های نماز جمعه در شهرهای گلستان
برگزاری یادواره شهدای هویزه و ۴۵ شهید جهادگر در سبزوار
نام نویسی ۹۹ داوطلب انتخابات شورا‌های اسلامی در گیلان
رسیدگی به مشکلات بیش از ۷۰ مددجو در زندان ماکو
دستگیری متهمان زن تحت تعقیب در تبریز
اعلام هشدار زرد بارندگی در سمنان
مروری بر جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه گلستان با حضور رئیس جمهور
افتتاح ۴۱ طرح در شهرستان فارسان چهارمحال و بختیاری
خودرو‌های موجود در پارکینگ انتظامی شهرستان ماکو تعیین تکلیف می‌شوند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)