• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۳۷۸۶۱
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۰
مازندران » اجتماعی
گزارش مکتوب...

طرح سالمسازی دریا، طرحی همیشگی اما پرچالش

حسین زادگان رییس ستاد طرح دریا: امسال 95 طرح دریا در سواحل مازندران اجرا شد.

طرح سالمسازی دریا، طرحی همیشگی اما پرچالشبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، به ساحل بابلسر که پا میگذاری، امواج آبی دریا تا افق، چشمانت را میزبانی میکند. خنکای نسیم عصرگاهی همراه با موسیقی دریا و صدای پرندگان، آرامش ذهن را هدیه میدهد.

سواحل مازندران همواره میزبان مسافران و گردشگرانی است که از هیاهوی زندگی امروز به آرامش دریا پناه می آوردند.

همه ساله بیش از 17 میلیون مسافرو گردشگر به مازندران سفر می کنند که یکی ازمهمترین اهداف خود را استفاده از سواحل 338 کیلومتری این استان عنوان میکنند.

حجم بالای ورود این مسافران همواره دغدغه هایی به دنبال داشته است تا جایی که کارگروه و ستاد ویژه آن در استانداری تشکیل شده است.

با توجه به این که اجرای طرحهای دریا هم ازراهکارهای مهم در کاهش این دغدغه ها ست، امسال هم 155 منطقه ساحلی شمال کشور برای اجرای آن تعیین می شود و از این تعداد، 95 طرح سهم مازندران بود.

اما با توجه به پایان تابستان و اجرای بیش از 2 دهه این طرح در استان، چه چالش هایی همه ساله تکرار می شوند؟ و چرا برنامه های مصوب مسئولان در کارگروه ها برای رفع این مشکلات تاکنون چندان تأثیری نداشته است؟

طرحهای سالمسازی مشکلات زیادی دارند

محسنی ازکارشناسان اموراجتماعی استانداری می گوید: با نگاهی به مناطق اجرای طرحهای سالمسازی دریا، مواردی مانند کمبود امکانات رفاهی، بهداشتی، وجود انواع زباله‌های خانگی و پزشکی و صنعتی، ورود پساب و فاضلاب‌های شهری و شیمیایی کارخانه ها به دریا و ساخت و سازهای بلند و غیرمجازدر کنار طرح‌های سالمسازی دریا برای مسافران تابستانی مازندران مشکلاتی را به وجود آورده است.

به گفته این پژوهشگر علوم اجتماعی، مطلوب نبودن طرح های سالمسازی دریا با توجه به گستردگی سواحل شمالی خزر و نداشتن مهارت امدادگران اورژانس و هلال احمر، کمبود ناجیان غریق در مواجهه با افراد غریق و تشکیل امواجی خاص به نام امواج شکافنده که تأثیرخاصی در بروز سوانح دریایی دارد، ازدیگر مشکلات طرح های سالمسازی دریا است.

در کنار این مسائل باید به معضلاتی مانند گرانی غیرمتعارف خدمات ساحلی شامل استفاده از قایق های تفریحی و جت اسکی، نبود امنیت اخلاقی و اجتماعی در مناطق اجرای طرح، رعایت نکردن بهداشت محیط ، نبود ناجیان فرهنگی و ضعف نظارت برخدمات دهندگان و فروشندگان اشاره کرد.

عباسی مدیرکل پزشکی قانونی مازندران از غرق شدن بیش از 88 نفر یکسال گذشته در آبهای ساحلی ورودخانه های استان خبر می دهد و می گوید: کمبود اعتبار و گستردگی اجرای طرح نباید دلیلی بر کمبود ناجیان غریق و افزایش دغدغه های جانی افراد باشد.

ناجیان دغدغه های مالی و بیمه ای دارند

اسلامی رئیس هیأت نجات غریق مازندران هم با بیان اینکه مشکلات ناشی از پرداخت نشدن به موقع حقوق ناجیان در 2 سال گذشته، نگرانی هایی برای این گروه به وجود آورده است می گوید: پرداخت حقوق این افراد با تأخیر حدود 10ماه و مشکلات بیمه ای سبب شد ناجیان غریق انگیزه چندانی برای همکاری با ستاد طرح دریا نداشته باشند.

1500 ناجی غریق امسال برای همکاری درطرحهای تابستانه معرفی شدند که 600 نفر در نقاط ممنوعه و کور شنا و 900 نفر در قالب طرحهای دریا هستند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار و رئیس ستاد طرحها دریای مازندران در این باره می گوید: حقوق ناجیان امسال کامل و به موقع پرداخت خواهد شد و همگی زیرپوشش بیمه هستند.

حسین زادگان افزود: امسال برای نخستین بار طرح بیمه برای استفاده کنندگان از طرحهای دریا نیز اجرا می شود و همه مسافران و گردشگرانی که از طرحهای دریا استفاده کنند از خدمات بیمه ای برخوردار خواهند بود تا درصورت بروز حادثه، مشکلی در تأمین هزینه ها نداشته باشند.

اما طوسی مدیرکل دفتر امور اجتماعی و جانشین رئیس ستاد طرح دریا بعد ازگفته های حسین زادگان، درباره بیمه استفاده کنندگان از طرحها گفت: با توجه به ناهماهنگی ومشکلات اداری و خلأهای قانونی، این طرح هنوز اجرا نشده است!

از سویی دیگر، آرزو دهقانی کارشناس آموزش مرکز حوادث و فوریت های پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیزمعتقد است: مطالعه جامع برای اجرای طرح های سالمسازی دریا در استان های گیلان، مازندران و گلستان ضروری است زیرا متأسفانه برخی از طرح های سالمسازی دریا، فاقد راه های دسترسی مناسب به توفقگاه خودرو، استراحتگاه مناسب و ایمن برای مسافران و گردشگران و رعایت مسائل اخلاقی و اجتماعی است.

ناهنجاریهای فرهنگی طرحها

مشکلات وناهنجاریها فرهنگی نیز درطرحهای دریا بسیاربه چشم می آید.آن هم درشرایط که 26 دستگاه فرهنگی در کمیته فرهنگی طرح سالم‌سازی دریا دخیل هستند و برای اجرای برنامه های فرهنگی در طرحهای دریا هیج بودجه ای ندارند.

به گفته مسئولان، برای همه طرح‌های سالمسازی دریا، پیوست فرهنگی دیده شد اما بودجه خاصی برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی طرح سالمسازی دریا ابلاغ نشده است ومبالغ تخصیص یافته از منابع داخلی ارشاد تامین می شود.

این گفته در حالی است که بر اساس قانون، شهرداران به عنوان مجریان طرح معرفی شدند و اعلام شد با هرگونه تخلف و سوء استفاده برگزارکنندگان این طرح ها به شدت برخورد خواهد شد که البته دراین قانون، درباره نحوه برخورد و قوانین پیش بینی شده برای متخلفان توضیحی وجود ندارد.

بازرس ویژه ارزیابی طرح ساماندهی دریا در وزارت کشور هم در سفر این هفته خود به ساری گفت: محدودیت اعتباری دراجرای طرح‌های سالمسازی دریا وجود دارد.یونس نوبخت افزود: تلاشها برای تأمین کامل اعتبارات مصوب نیز بی نتیجه مانده است.

با توجه به گفته های مسئولان و نظر کارشناسان و مجریان طرح های دریا به نظر می رسد در چنین شرایطی، همچنان برنامه ها درحد همان مصوبات و جلسات باقی بماند و در سالهای آینده، باز هم شاهد سرگردانی مهمانان تابستانی مازندران و انتقاد شهرداران از کمبود نیرو، تجهیزات و اعتبارات و بی نتیجه ماندن طرح ها باشیم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح صدقه سلامتی امام زمان (عج) در خراسان‌جنوبی
تنفس هوای آلوده در ۱۵ شهر خوزستان
تخصیص ۸۲ درصد اعتبارات حوزه آب مازندران
اوقات شرعی ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴ به افق یزد
تشدید فعالیت متناوب سامانه بارشی و هشدار نارنجی
فیلم اجتماعی باید از حقیقت و بطن جامعه روایت شود
فیلم خوراکی ایرانی، ناجی محیط زیست و تازگی مواد غذایی
جنگ امروز فقط با تانک و تفنگ نیست
تقویم روز و اوقات شرعی سیزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
شباهت رفتار آبدوست و آب‌گریز در ابعاد نانو
آزادی سه زندانی جرائم غیرعمد با همکاری جمعیت هلال احمر و خیران نیشابور
زنگ انقلاب در مدارس ایرانیان قطر نواخته شد
نرخ مقاوم سازی مسکن روستایی خراسان جنوبی بالاتر از نرخ کشوری
بسته شدن دوباره حساب فدراسیون دوچرخه‌سواری
آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک تا پایان امسال
هشدار هواشناسی درباره وزش باد شدید و بارش باران
امروز؛ آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون جذب دانشجوی مهارت‌آموز
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
معرفی تیم‌های صعودکننده به مرحله حذفی لیگ برتر والیبال ساحلی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)